Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Sabah güncellemesi sonu kuzeyimizden aşağı gelen güzel görüntüler göze çarpıyor benim hiç şüpem yok ki bu sene güzel görüntüler yaşanacak önümüzde ki 10 gün pastırma sıcağı olacak gibi sonrası sistem ibaresi şimdilik dörtlüleri yakıp bekliyoruz 😎

  • Yani ilk defa böyle bir görüntü gördüğümüz için evet güldürdü ancak vade 15 gün sonra... Yani çok uzun. 6 saatte bir değiştiği için çok da güvenemiyorum. Ha o sistem öyle geldiğini var sayarsak doğu Karadenizin doğusu için nispeten iyi değil 😂😂😂 Buldum bulandırayım

  • Hoppa. Şimdi bu nedir. İşin şakası bir yana. Bu kış yine hayal kırıklığı ile devam ediyor

    Bu arkadaşı tanımam etmem ama sadece uzun vade anomali haritasına bakıp, olup olmayacağı bile belli olmayan Ssw üzerinden Ocak sıcak geçecek efendim, doğu Karadeniz in hiç şansı yok filan, kusura bakmasın ama daha Ocak yarı olmadan sahil yolunda zincir takıp fena mat olur da haline ağlayanda olmaz.

    Bu iş öyle görür görmez tahmin yapma üzerine kurulu olsaydı, ohooo^^

  • Hoppa. Şimdi bu nedir. İşin şakası bir yana. Bu kış yine hayal kırıklığı ile devam ediyor

    Mehmet epsye göre ve aşırı negatif endekslere göre konuşmuş orada böyle bi durumda Marmaraya bile bişey gelmezken Doğu karadeniz tabi daha zor oluyor şansı. Yaklaşık 9-10 Ocak civarına kadar böyle sonrasına artık bakacağız.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Bu arkadaşı tanımam etmem ama sadece uzun vade anomali haritasına bakıp, olup olmayacağı bile belli olmayan Ssw üzerinden Ocak sıcak geçecek efendim, doğu Karadeniz in hiç şansı yok filan, kusura bakmasın ama daha Ocak yarı olmadan sahil yolunda zincir takıp fena mat olur da haline ağlayanda olmaz.

    Bu iş öyle görür görmez tahmin yapma üzerine kurulu olsaydı, ohooo^^

  • Şimdi Ao ve nao negatife iniyor diye karalar bağlıyor herkes.

    Ao ve Nao ile tahmin dönemi hakkın rahmetine kavuşmuştur.

    İspatı da geçen yıl 9 Şubat sistemi gelirken pozitifte rekor kıran Ao dur.

    Müneccim değilim, ama bu yıl da negatifte rekor kırarken sistem alacağız Allah'ın izniyle.

    Ao negatifte o halde batı Avrupa coşar. Ee niye orta vadede Avrupa'da basınç yükseliyor. Nao negatif o zaman Akdeniz çalışır. Ee hani Akdeniz'de soğuk vakumlayan ab.

    Yani kısaca benim için endeks etkisiz eleman artık.

    Hele bu seferde iki endekste negatifin dibini yaşarken sistem alırsak selasını da veririz^^

  • Malûm kişinin bir takım verilere dayandırararak bölgemiz için olumsuz tablo çizmesi ve bu kişinin gönderisinin forumumuzda paylaşılması beni bir miktar üzmüştür. Sıcak anomali haritasına bakarak bölgemiz için hiç kar şansı yok demek vurdumduymazca yapılmış amatörün amatörü tahmindir. 25 gün sıcak geçer altı gün efsaneyi yaşarsın metrelik kar alırsın ay sonunda anomali haritasına bakarsın ve yine sıcak veri işlenir. Umarım anladınız demek istediğimi...

  • ocak ayının ortalarına doğru sistem beklentimiz var elbet hemde ull sistemi😊 bazı şahıslar bu sıcak havalara güvenip kışı bitiriyolar lakin yakın birzamanda hepsi ters köşe olacaklar elmi yaman beymi yaman zanı gelince göreceğiz nokta....!

  • Hoppa. Şimdi bu nedir. İşin şakası bir yana. Bu kış yine hayal kırıklığı ile devam ediyor

    Bu şahsın doğu karadeniz düşmanı olduğunu bilmiyormusunuz? Kendisi istanbulda yasiyorya, rahminlerine 2-3 yildir bakiyorum gecen sene herkes pozitif endeksler tahmin ederken bu şahıs inadına negatif endekslerbolacak dedi. İşıne gelmeyince öyle tahmin yapiyor. Bu kişinin tahminleri dogru olsa bile kaale almayin.