🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Fatihaltinay55 haklısınız, temaslı oluyorum. Yanlış kavram kullanmışım. Doğrudan temasım olmadı ama covid için doğrudan-dolaylı fark etmiyor zaten. Dediğim gibi evde belirtiler çıkmadan kim taşıyıcı olduğunuzu bilmediğiniz için temas kurmamaya çalışın. Ve mümkünse dışarı çok çıkıp giren kimse evde bile maske kullanabilir. (garip ama hastalık aileye bulaştıktan sonra insan aklım olsaydı koruma tulum bile giyseydim diye düşünüyor)

  • Geçmiş olsun Al1han kardeşim

    Bu covid belasına karşı forumu takip eden binlerin onbinlerin belki de yüzbinlerin bilgilenmesinde çok emeğin geçti 6 ayı aşkın süredir , geçenlerde belirtmiştim.

    Kaderin cilvesi şimdi bu musibet senin de çevreni kuşatmış , tıpkı bazılarımız gibi

    Allah şifa versin ve tez zamanda negatif test haberlerini göstersin

    Bu arada hastalığın yayılımının ve bulaş oranının yüzde 99 Havadan olduğu aşikar

    Cisimden veya gıdadan bulaşması çok nadir

    Haftalardır gıdadan bulaş konusunda birçok yabancı kaynak okudum

    Tek bi vaka yok yiyerek içerek enfekte olan

    Ancak bu dikkatli olmayalım anlamına gelmez , örneğin bindiğimiz metroda yada bir Avm’de covidli biri bir yüzey üzerine hapşırdı ve biz o yüzeye kısa süre içinde dokunursak ve o eli yıkamazsak işte o zaman risk başlar

    Çünkü her an o el yüze göze bulaşabilir

    (Madem gözden virüs bulaşıyor neden damlacıklara karşı gözlük tavsiye edilmiyor bu da benim yeni merakım)

    Ayrıca restoranlarda yemekten daha büyük risk maskeyi çıkarınca diğer müşterilerden yada personelden dolayı havadan bulaşma ihtimalidir

    Dolayısıyla maske ,mesafe , cisimlere az temas ve hijyen olduktan sonra , kişi eğer çok bahtsız değilse enfekte olması oldukça düşük bir ihtimal demektir

  • Herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun herkesten, abim ve annemin kronik rahatsızlığı olduğu için kendimi düşünmeye fırsatım olmuyor ama sıkıntısız atlatacağız inşallah.

  • ozandenizli20 D vitamininin hangisi olduğunun önemi var mı? Birde virüse yakalanmadan da D vitamini kullanılsın önerileri var. Çevremde kullanan çok kişi var. Ayrıca D vitamini fazla olursa vücutta bazı sıkıntılar olabilir diye biliyorum. Bunu uygun seviyede her gün önerilen miktarda kullanarak, test yaptırmadan da tutabilir miyiz?

    İyi akşamlar hocam, marka çok önemli değil; fikir olması açısından öyle yazdım sadece, benim ya da başkası yazmış benim için fark etmez; tüm samimiyetimle söylüyorum ki tek istediğim herkesin sağlıklı ve mutlu uzun yaşaması, kimsenin hasta olmamasıdır. D vitamininde 1000 Ünite içerenler daha faydalı oluyor, ondan dediğim markaları yazdım, tabii ki aynı miktarı içeren başka marka da olabilir :) Pandemi olmasa önce test yaptırılıp, sonra da önce test yaptırılıp eksik çıkarsa sonrasında ayda bir test yaptırılıp ona göre kullanılmasından yanayım; ama maalesef risksiz hastanemiz yok. Yine de hiç değilse üç ayda bir D vitamini ölçtürülebilir. Söylediğim D vitamininin her şekilde 1 kutusu bitince birkaç ay ara vermekte fayda var, çünkü fazlası depresyon yapabilir, böbrek hastalıklarına, damar sorunlarına böbrek taşlarına sebep olabilir. Hekim kontrolü olmalı hep; ama hayati hastalığı olan insanlarımızın bile maalesef bazıları korkudan kontrolü aksatıyor. İlginiz için teşekkür ederim hocam.

  • ozandenizli20 hocam Covid-19 için halihazır Sağlık Bakanlığının ilaç uygulaması zaten yeterince ağır bir uygulama. İlk gün sabah mide koruyucu(nexium, Lansor, pantactive gibi) 1 tablet, kahvaltı sonrası 8 adet (Favicovir) ve üstüne kan sulandırıcı (coraspin) gibi ve gün içi 6 saatte bir o da ağrı-ateş olması durumunda (Parol) aynı akşam 8 adet (Favicovir) sonraki 4 günde sabah akşam 3'er (Favicovir) diğerleri rutin devam. Şeklinde bir uygulama var. Hastalık sürecinde ilaç etkileşimlerini ve normalde sürekli ilaç kullanan vatandaşlarımız da olduğu için bu süreçte vücut bu bahsettiğiniz ilaçları kaldıramayabilir. Önerdiğiniz ilaçları kullanıp Sağlık Bakanlığının verdiği ilaçları kullanmayan ise hastalık sürecinde hastaneye kaldırılması durumunda ilk sordukları verdikleri ilaçları kullanıp kullanmadıklarıdır. Fazla sayıda ilaç kullanmak hastalık sürecinde ishal-mide bulantısı gibi bağışıklığı düşüren, vücudu besinsiz mineralsiz bırakan vakalara neden olabilir.

    Sağlık Bakanlığımızın uygulaması güzel bir uygulama. Mide koruyucu, kan sulandırıcı verilmesi çok güzel. Sadece dünyada favicovir gibi etkin maddesinin yeterince uzun vadeli etkileri görülmemiş olduğu halde bir ilacın kullanılmasıyla ilgili şüphelerim var; ama bu konuda yeterli klinik gözlem olduğunu düşünmediğim için bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Tedavi evet mutlaka kişiden kişiye değişir. Mesela antibiyotik allerjisi olabilir. Dediğiniz gibi genelleme yapmak doğru değil; ancak koronavirüs tablosu beni de derinden çok üzdüğü, çok yaraladığı için bir fikir olarak paylaşımımı yaptım. Onun dışında bahsettiğiniz uygulama inşallah daha da yaygınlaşır, hastanelerdeki hekim ve eczacı arkadaşlarımın çalıştığı yerlerde henüz uygulanmadığını söylemişlerdi. Ama yakında oralarda da uygulanacağından eminim. Ne olursa olsun bu ilaçların hekim kontrolü dışında kullanılmasını ve uzun süreli kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Genelleme yapmak değildi amacım, sadece bir sağlıkçı olarak sürece, hekimlerimize faydalı olmak istedim. Yine de yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. Havaforum'u ve saygıdeğer hocalarımı ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Bilgilerinize sunarım. Çok teşekkürler.

  • Al1han, öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah bu illete yakalanmamışsınızdır, oldu ki yakalandıysanız en kısa sürede iyileşmenizi temenni ederim. Ayrıca, bu süreçte zihinsel olarak da dinlenmenizi öneririm.

    Einmal editiert, zuletzt von ErtugrulK ()

  • Çok teşekkür ediyorum herkese tekrardan, bugün burun akıntım başladı, dün akşam eve geldiğimden beri odadan çıkmıyorum ve maskeyle duruyorum, öğlenden sonra test yaptırmaya gideceğim.

  • Al1han çok geçmiş olsun, umarım hava değişimi sebebiyle bir grip yada soğuk algınlığıdır..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • geçmiş olsun Al1han kardeşim. burun akıntısı olayı beni sevindirdi adına , çünkü bildiğim kadarı ile burun akıntısı belirtiler arasında yok. soğuk algınlığı gibi duruyor , öyledir inşaallah. iyi haberlerini bekliyoruz. allahın izniyle.