🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yaşım 18 şu iki gündir sanki aldığım nefes az geliyor gibi 4-5 dakikada bir derin nefes alma ihtiyacı doğuyor ama başka hiçbir belirtim yok en ufak bir belirti yok ateş olsun öksürük olsun burun akıntısı olsun ama nefes yetmiyor aldığım ve iki gündür çok rahatsız etmeye başladı üstüne sınav senem sizce psikolojik midir ? Yoksa bu tarz bir olay olabiliyor mu

    Şu aşağıya bıraktığım linki bir oku. Geçmişte ben de benzer bir durum yaşamıştım. Derin nefes alırsın ama sanki yetmemiş, doyamamış gibi olursun. O dönem tetkiklerim yapılmış ve sorunun psikolojik olduğu teşhis edilmişti. Tabi ki ne forumdan be verdiğim linkten alınacak bilgiler tavsiye niteliği taşımaz. Sonuçta fizyolojik yada psikolojik olsun, teşhisi koyacak Kişi doktordur. Ama şu olağan üstü durumda sadece "derin nefes alamıyorum sanki" diye hastaneye gitmekte makul görünmüyor. Stresli bir dönemdesin. Sakin ol ve sürekli kendini dinlememeye çalış. Yakınlarına yaşadığın rahatsızlıktan mutlaka bahset. Başka şikayetlerin ortaya çıkaryada daha fazla rahatsızlık hissedersen, Alo 184' ü ara. Onlar zaten hastaneye başvurun yada başvurmanıza gerek yok diyorlar.


    Biraz kafanı dağıtmaya ve bu konuda daha az zaman geçirmeye çalış;)


    ** Ekşi

  • Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: “Şu anda soğuk algınlığının çok sıkı görüldüğü bir durumdayız. Belirtileri çok benziyor. Vatandaşlarımız bunu da unutmasın.”

  • Dünya piyasalarında 2008 kriz döneminden daha çok varlık satışı(hisse senedi fon vs) olmuş.(80Milyar usd) .Ülkeler para basarak günü kurtarmaya gidiyor.Resesyon daha büyük yıkımla gelecek.Piyasalar sonrasında temizlenir ve normale dönüş başlar.2021 de daha zor zamanlarımız olacak belki virüsü yeneceğiz ama bu dünyaya pahalıya patlayacak...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Abd de ilk tepkiler belli olmuş ilk etapta 6.6 milyon kişi işsizlik sigortasına başvurmuş...

    Ilk tepki 3.3 milyon ile gecen haftaydi. 2008 krizinde 600 700 bindi. Durum vahim. Abd bpyle ise biz :/ ha diye sokaga cikma yasagi olmuyor maalesef. Keske olsa.

  • Ilk tepki 3.3 milyon ile gecen haftaydi. 2008 krizinde 600 700 bindi. Durum vahim. Abd bpyle ise biz :/ ha diye sokaga cikma yasagi olmuyor maalesef. Keske olsa.

    10 yıllık abd tahvilleri %5.5 bandında olunca bizim 10yıllık tahviller elden çıkıyor. 9 lardan %6,5 gerilemişti ama tekrar geçen yaz öncesine geri döneriz ilk etapta...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bu salgından sonra hiçbir ülke eskisi gibi olmayacak, zaten muhtemelen salgından sonra başka büyük olaylar da yaşanacak, kısacası devletler de bireyler de yeni bir sisteme, düzene, anlayışa geçmek, adapte olmak zorunda kalacak, bundan kaçış gözükmüyor... zaten kaçmaya da gerek yok, çünkü insanlık için çok daha güzeli geliyor diye inanıyorum.. herkesin uzun yıllardır şikayet ettiği karanlık bir dönem sona eriyor diye düşünüyorum.. bakalım neler olacak..

  • Bu salgından sonra hiçbir ülke eskisi gibi olmayacak, zaten muhtemelen salgından sonra başka büyük olaylar da yaşanacak, kısacası devletler de bireyler de yeni bir sisteme, düzene, anlayışa geçmek, adapte olmak zorunda kalacak, bundan kaçış gözükmüyor... zaten kaçmaya da gerek yok, çünkü insanlık için çok daha güzeli geliyor diye inanıyorum.. herkesin uzun yıllardır şikayet ettiği karanlık bir dönem sona eriyor diye düşünüyorum.. bakalım neler olacak..

    Güzel dönem değil istedikleri. İstedikleri dijital dünyanın köleleşmiş, robotlaşmış insanları. Bireysel olarak eve kapatılmış teknolojinin birer esiri olmuş insan. Zaten kısmen başarılı olunan yeni dünya modeli. Bizim buna karşı durmamız aksine kollektif toplumu sürdürmemiz şart. İnsan yüzyüze iletişim kurduğu kadar insandır. Eğitim ancak yüzyüze ve birlikte eğitimdir. Ve dünya gezdikçe öğrenilen bir yerdir.

  • Güzel dönem değil istedikleri. İstedikleri dijital dünyanın köleleşmiş, robotlaşmış insanları. Bireysel olarak eve kapatılmış teknolojinin birer esiri olmuş insan. Zaten kısmen başarılı olunan yeni dünya modeli. Bizim buna karşı durmamız aksine kollektif toplumu sürdürmemiz şart. İnsan yüzyüze iletişim kurduğu kadar insandır. Eğitim ancak yüzyüze ve birlikte eğitimdir. Ve dünya gezdikçe öğrenilen bir yerdir.

    birilerinin böyle bir planı olabilir.. önemli olan iyilerin ve onların yardımcısı Allah'ın planının ne olduğu..

  • süper güç denilen ABD nin bile bu virüs karşısında nekadar çaresiz duruma düştüğünüde gördük resmen sağlık sistemleri çöktü bazı eyaletlerde hastalara yatacak yatak bile bulunamıyor.şapkayı önümüze koyup düşünmek gerek Allah'ın sopası yok gazabından kaçışta yok gözle bile görülemeyen bu vırüs dünyayı ve insanlığı nehale getirdi hepbirlikte görüyoruz rabbim sonumuzu hayreylesin inşallah.benim tek endişem ramazan ayınıda buşekil geçirebiliriz böyle giderse durum onu gösteriyorki inşallah öyle olmaz ölüm haberlerini duydukca insanın boğazı düğümleniyor.

  • Elazığ a dışarıdan kızını ziyarete gelen baba ve oglunda korona çıkınca apartman karantinya alındı.Ancak test yapılmadan önce oğlunun birçok yeri dolaştığı tespit edildi.