🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sağlık Bakanlığı Türkiye Geneli Koronavirüs Tablosu'na göre vaka sayısı 1872, yoğun bakım hasta sayısı 136, entübe hasta sayısı 102, iyileşen kişi 26.

    Hocam,acaba yoğun bakımdaki hastalar içinde entübe hastalar da var mıdır yoksa ayrı sayılar mıdır bilginiz var mı?

  • İl bazındada tablo yayınlanacak demiş bakan herhalde sosyal medyada gördüm. İllerdeki hasta sayısını merak edenler meraklarını sonunda giderebilir artık. Bence paylaşmamaları iyiydi ama neyse.

  • İtalya 5.210 yeni vaka ile 683 yeni ölüm bildirdi düne göre bi tık daha düşük olsa da lombardia dışındaki ölüm oranında da büyük artış var halen çok yüksek ama en azından daha yükselmiyor aynı zamanda da 1036 iyileşen var bu en yüksek sayı

  • İtalya’nın Lombardiya bölgesinde son 24 saatte yaklaşık 296 kişi öldü.

    Dün 402 idi.

    Toplamda 4.474


    İtalya yavaştan düşmeye başlayacak gibi ama sıra İspanya'da...

    Salgın olan ülkeler Çin gibi bir eğri izliyor. Bu şekilde en az 120 ülke var alttan alttan geliyorlar. G.Kore, Japonya ve bir çok G.Doğu Asya ülkesi ise kontrollü şekilde zamana yaymaya çalışıyor.

  • bu arada yarın 500000'i görecez gibi toplam vaka sayısında şuana kadar 30000 yeni vaka ile 1600 yeni ölüm açıklandı daha fransa ingiltere amerika almanya gibi ülkeler güncelleme yapacak yani bugün dün kadar yüksek olmasa da 2000'i geçecek gibi

  • 2 bakan çıktı ne konuştu boş boş içi boş cümleler

    kaç gündür saatlerce toplantı yapılıyor ama tatmin edici bir açıklama duyamadım henüz özellikle milli eğitim bakanından yks diyoruz senaryolar var bakıcaz diyor ben kaç haftadır ne yapacağımı düşünüyorum en azından daha net bir şeyler açıklanmalı çok havada bırakılıyoruz çoğu ülkede milyarlarca dolarlık destek paketleri açıklanıyor biz de sağlık çalışanlarına toplu taşıma ücretsiz yapılacak diyip işin içinden çıkıyorlar bi Kanada bir Almanya gibi neden olamıyoruz milyarlarca lira vergi bugünler için toplandı sorguluyoruz ama işte yapacak bir şey yok şuanda evde kalmak ve morali yüksek tutmak dışında

  • Herkes evde kalsın ama çalışanların hepsi işe gitsin, biz test yapmayalım ama virüs de yayılmasın, sağlık imkanlarımız düşük ama çok da hasta olmasın, vakaların yerlerini açıklamayalım ama halk kendi olağanüstü halini ilan etsin.

  • Gördüğünüz gibi bakan çalışmak zorunda olan kişiler için düşünceniz nedir sorusunu yanıtlamadan bitirdi toplantıyı.

    İki basın mensubu bu soruyu sordu ikisinede cevap vermedi! Bakan evden çıkmayın diyor hatta odanızdan çıkmayın diyor şaka gibi.