🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • test sayısının az olmasının nedenini şüphelilerin az olmasına bağlıyorum inşallah öyledir

    İzlanda ülkenin neredeyse tamamına test yapmış ve pozitif çıkanların %45'inde daha hastalığa ait bir sempton bulunmadığını açıkladılar.Fazla fazla test yapılmasınının gerekliliğini kanıtlar bir sonuç olmuş.


    Az test yapmak tamamen hata.Önüne gelene test yapacaksın artık salgının başlangıç zamanındayız.

  • Ben hala semptom görülmeyen bireylerde de test yapılmasını savunuyorum çünkü gizli taşıyıcı olayı gerçek bir olgu. Lütfen bazı şeyleri siyasete çekmeden tarafsız şekilde savunalım. Test sayısı en azından günlük 4000 civarı olmalı bu günlerde, sokağa çıkma yasağı meselesi ekonomik açıdan ne götürür iyi ölçülmesi lazım ve 65 yaş üstü yasağı bence 60 yaşa çekilmeli. Meseleyi sadece test yap bul tedavi et mantığından çıkarıp bireyleri psiko-sosyal açıdan desteklemeliyiz çünkü arkadan gelecek anksite ve ekonomik Kriz atağı çok canımızı yakabilir

  • Ya hu o kadar test yaptık bu kadar test yaptık olayına takılmayın. Adamlar bas bas bağırıyor ki ev de kalın ev de kalın ev de kalın. Biz önce vatandaş olarak üzerimize düşeni yapalım. Sonra devleti sorgulayalım.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Daha önce de yazdığım gibi. İnsanımız yataklara düşmeyinceye kadar gitmez doktora. Görünen o ki Şu an ateşi öksürüğü olan binlerce hasta var ve orda burda dolaşıyorlar maalesef.


    Şu an 2 şeyden kaybediyoruz.

    1) Hastaneye gitmek istemeyen hastalarımız

    2) Bakanlığın sadece hastanelere test kiti koyup hastaların gelmesini beklemesi.

  • Bizim rol model olmuş ülkeler gibi yapmamız şart oğlu şart. Şunu anladım bu sayı sempton gösteren kesimin sayısı düne göre azalmış ama bu kuluçka döneminde olan kesimi gözardı etmemize sebep olur.İstisnasız yurt dışı bağlantısı olmuş ve sonrasında çevresiyle irtibata geçmiş temas kurmuş herkese yapılması şart.Yarın 1500 test 500 pozitif öbür gün 1250 test 700 pozitif bu sayı böyle korkulacak boyuta doğru gider.Yine geç kalmış değiliz ama önlem almalıyız bu böyle olmaz.Gerekirse mobil istasyon gerekirse hastanelerde daha fazla bölüm açılarak buna başlanmalı.Yine söylüyorum tweet ile olmaz bakan çıkıp basın toplantısı yapmalı.Daha geniş bilgiler vermeli.Bu çok zor bir şey değil.Aksine daha fazla güven verir.

  • Ya hu o kadar test yaptık bu kadar test yaptık olayına takılmayın. Adamlar bas bas bağırıyor ki ev de kalın ev de kalın ev de kalın. Biz önce vatandaş olarak üzerimize düşeni yapalım. Sonra devleti sorgulayalım.

    Doğru söylüyorsunuz fakat test sayısı söylenmeli millet vaka test oranını görüp evlerine giricektir ayrıca vakaların hangi şehir ve ilçelerinde olduğunun belirtilmesi lazım artık insanların evde kalmasında büyük etken olacaktır

  • Bakanın verdiği rakamlar mantıklı gelmedi bana. Kendi insiyatifinin dışına çıktıkça işi kaçırıyor elinden. Bu test sayısı ile yol almak mümkün değil. İyileşen hastaların durumlarını çektikleri sıkıntıları bilmemiz lazım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Yine soyluyorum saglik calisanlari testlere cok gec cevap aldiklari yada alamadiklari icin artik testin bir onemi kalmadi diyorlar tomografi ile tani koyuyorlar. tipik covid belirtileri tespit edilen hastalar icin test yapmadan tedaviye basliyorlar. Buda hem test sayisini dusuruyor hemde vaka sayisini. Saglik calisanlari vaka sayisi veya toplam test sayisini dusunucek durumda degiller. Oyuzden su an icin vaka test sayisi gibi veriler cok reel rakamlar degil. Bir sure sonra sistem tam oturdugunda bu oranlarda netlesecektir. Daha isin cok basindayiz.

  • Ekip aracı gezsin, evlerimize gelsinler ülkede test yapılmayan insan kalmasın sizde kurtulun bizde kurtulalım. Yok şeffaflığı kalmamış. Hepiniz komplo teoricisi olmuşsunuz.

  • Evet 2 saat önceden de böyle düşük rakamlar da söyleyelim ki yarın millet işe gidebilsin diye de düşünülmüş olabilir. Malum, virüs mesai saatlerinde bulaşmıyor. O yüzden bugün herkes evde ama yarın tıpış tıpış işe.