9 Aralik Polar Atak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 9 Aralıkta kış mı bitiyor anlamıyorum yağsa da yağmasada Semih Hoca nin vereceği her tarih bizi ve trolleri bile sevindirecek. Biz kar delileri olarak her zaman yanındayız Hava_Forum hocam..

  • Birkaç senedir buradayım. Karın keyfini bu modelleri takip etmekten çıkaramadım. Elbet yeri geldi hocalarımızın tahminleri sunuş şekline de sitem ettim; ama tahmin neticede çok kaptırınca ayarı kaçırıyorsunuz. Son yıllarda tahminlerin beklendiği gibi olmaması takip edenleri de yoruyor. Ben de yorulduğum için artık yakın değil de biraz daha uzaktan izleyici oldum. Çok da iyi oldu.

    Konunun bile tüm sayfalarına bakmadım. Semih hocanın geçen gün tahminini gördüm. Umarım olur deyip geçtim. Sadece hava durumu nasıl olacak diye göz gezdirip çıkıyorum. Böylesi birçok kişi için daha iyi. Ama gördüm ki hala tuttu tutmadı oldu olmadı diyen ve yine yeni üye olup saldıranlar var. Her sene aynı şey : ) Arkadaşlar bunlar bıkmamış, siz Semih hocayı savunmaktan, bu kötü niyetli insanlara da cevap vermekten bıkmadınız mı? : ) Her sene aynı terane boşverin yahu.

    Adam yapacağını yapmış olur ya da olmaz çok kaptırmayın sonra üzülürsünüz. Her sene savunmaya geçmekten başka bir şey yapmadık. Buna kimsenin ihtiyacı yok. Bunun bir tahmin olduğunu ben artık anladım siz de anlayın. Onlar anlamamışsa da salın gitsin.

  • gem sistemi vermeye basladi. Gfs de ana fikir olarak benzer. Detaylari bekleyecegiz. Ecm yi gorelim birde.

    Ustad hakikatende gem sistemi gördu lakin sistem bize iniyorda inmesine izlands yine comak sokuyor. Siz o sistemin bize daha rahat inecegini düşünüyormusunuz?

  • Ben şunu eklemek istiyorum tarih verin isterse yanılsın emin olun tarih vererek bizim motivasyonumuzu artıyorsunuz. Ayrıca foruma girmeme sebeb oluyor yoksa az çok diyaframlara bakıp yorumlamasını biliyoruz.

  • Hocam bu sistem rahatça inebilir mi sizce ve hangi bölgeler etkilenir Denizli'nin payı ne olur ?

  • Hocam iyi akşamlar

    8 Aralık'ta yola çıkacağım, ege den Marmara ya

    12 Aralık gibi döneceğim,yolda sorun yaşar mıyım sizce ?

    Ona göre tedbiri alayım, ufaklık da olucam yanımda

    Şimdiden teşekkürler 🙏