Beiträge von dodo

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Birkaç senedir buradayım. Karın keyfini bu modelleri takip etmekten çıkaramadım. Elbet yeri geldi hocalarımızın tahminleri sunuş şekline de sitem ettim; ama tahmin neticede çok kaptırınca ayarı kaçırıyorsunuz. Son yıllarda tahminlerin beklendiği gibi olmaması takip edenleri de yoruyor. Ben de yorulduğum için artık yakın değil de biraz daha uzaktan izleyici oldum. Çok da iyi oldu.

    Konunun bile tüm sayfalarına bakmadım. Semih hocanın geçen gün tahminini gördüm. Umarım olur deyip geçtim. Sadece hava durumu nasıl olacak diye göz gezdirip çıkıyorum. Böylesi birçok kişi için daha iyi. Ama gördüm ki hala tuttu tutmadı oldu olmadı diyen ve yine yeni üye olup saldıranlar var. Her sene aynı şey : ) Arkadaşlar bunlar bıkmamış, siz Semih hocayı savunmaktan, bu kötü niyetli insanlara da cevap vermekten bıkmadınız mı? : ) Her sene aynı terane boşverin yahu.

    Adam yapacağını yapmış olur ya da olmaz çok kaptırmayın sonra üzülürsünüz. Her sene savunmaya geçmekten başka bir şey yapmadık. Buna kimsenin ihtiyacı yok. Bunun bir tahmin olduğunu ben artık anladım siz de anlayın. Onlar anlamamışsa da salın gitsin.

    Öncelikle bana bu konuda deneyimli olan arkadaşların şu konularda yanıt vermesini çok rica ediyorum;




    1 - 1, 2, 2.5, civarında gün içinde neredeyse saatte 3, 4 veya 5 deprem oluyor ki dünden beri azaldı. Daha önce yani 1 ay önce 6 ay önce veya 1 yıl önce de marmarada bu sıklıkta bu seviyede depremler oluyor muydu? Bir gün içinde bu sarsıntıları görüyor muyduk? Ne zamandan beri bu seyirdeyiz biz?

    2 - Daha önce olan depremler ne şiddette?

    3 - Hangi kısımda?



    Bu sorulara tahmin ettiğim şekilde bir fark ile yanıt alırsam gün içinde olan 1, 2+ ve civarı depremlerin bu forumda paylaşılmasında ben şahsen sorun görmeyeceğim. Görülmemeli de. Artık galeyana gelecek bir nokta kalmadı. Deprem kapıda ve bizler İstanbul'da yaşıyoruz. Huzursuz olmalı zaten insanlar. Olmalı ki harekete geçsin. Yoksa bu milletin en büyük özelliği çabuk unutur.

    Açıkçası bu sefer korkuyorum.

    En son 23.09'da yine deprem olmuş o bölgede. Naci hocanın açıklaması da çok rahatsız etti beni.

    Japonlar 9 şiddetinde bir depremde bile ne seviyede kalıyorlar. Bu konuda ilerleyemedik çok. Gerçekten üzgünüm. Fay hattı dibimizde ve bu felaket olur. Gölcük depremi hiç kalır yanında. Çok endişeli ve gerginim. Bu kadarı bana normal gelmiyor. Normal olmayan bir hareketlilik var.

    Sistem nereden nereye geldi, üzülüyoruz. Artık bu sistemde sıkıp suyunu çıkarmaya çalışacağız gibi. Benim gibi soğukseverler için tatmin edici bir ortam olsada kar severleri üzen güncellemeler var. :bawling:

    Bu yüzden umutlandırıldığımız ve neredeyse kesin ifadeler kullanıldığı zaman kızıyorum artık. Çünkü artık çok fazla oldu. Defalarca oldu. Yorulduk. Çok şey paylaşıldı çok şey sunuldu. Karı Allah'tan başka kimse getirmiyor evet ama kimse de bunun aksini söylemiyor. Anlaşılmayan nokta bu. İnsanlar itimat ediyor, önemsiyor. Bu iş başka bir hale evrildi artık. Yoran bu zaten.


    Ama yine de ekliyorum, inşallah gelir.

    Sinoptiği neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bazı şeyleri kabullenmek zordur hele ki sezona sert girip, tarih vaat eden bir sinoptik ile başlayıp bahar havasına erken girmek...

    Bitti demeyelim.

    MART İYİDİR.

    Hocam belki erken ama galiba sizin öngörünüze yakın ilerliyor. Aksi olsaydı zaten bariz bir yorumunuz olurdu. Çok büyük beklentileriniz olmadığı için Mart ayına dikkat çekmişsiniz.


    Sizin bu erken uyarılarınızı, net paylaşımlarınızı çok seviyorum. En azından sorsam Şubat sonu için bir fikriniz var mı ya da Mart için şuanda ekleyeceğiniz bir durum?

    Valla ben şuan için konuşmuyorum; ama sinerji falan da yapamam artık. İlk defa bu sene şu vakit itibari ile hiç de olumlu bakamayacağım ve yorum yapamayacağım. Ta ay sonuna kadar geldik. Ay sonu gösterilene de 10 gün var daha. Sadece uzun zamandan beri çok net bir şekilde tek bir şey tecrübe ettim! Her ne gösterildiyse ya eridi gitti ya da kırpıla kırpıla kuşa döndü. Buna da şükür diyemiyorum; çünkü beni bu sitede uzun uzun takipçi yaptıran şey dolu dolu kar sevdası; ama bu iş insanı yoran bir şey haline gelince de gelen kar ne kadar zevk verir bilemiyorum. O yüzden mesafe koydum ve sessizce bekliyorum ne olacak diye. Ay sonu da gelip geçer.


    Tek temennim gözüken sistemlerin de kırpıla kırpıla defalarca olduğu gibi başka şeye evrilmemesi.

    O yüzdendir ki Mikdat hocayı şimdi daha iyi anlıyorum.

    Kandilli de ki adamin aciklamasina cok kizmistim.Insallah istanbul olarak guzel bir sistem aliriz.Yoksa havada kari saymazsak adam hakli cikacak istanbul icin. Saka gibi geliyor onun hakli cikabilme ihtimalinin olmasi .;(

    Forumda bir yerlerde bu haber ilk paylaşıldığında detaylıca neden böyle söylendiğini öğrenmek istemiştim. Hatta tepki bile göstermiştim. Tepkim de özrüm de çok bir şey ifade etmese de ben kendilerinden özür diliyorum. Kandilli haklıymış. Genele baktığımızda şuana kadar için konuşursak aşağı yukarı bu kış için ortalama aynen söyledikleri gibi geçiyor. Yanılmadılar.


    Bir özeleştiri de şu! Bu tür konularda tepkilerimizi gösterip yeri geldiğinde alaycı bir şekilde konuşabiliyoruz. Elimizde dayandığımız tecrübeler neticesinde oluyor bu, hak veriyorum. Bunu yaparken bu işi profesyonel yapanlara sergilemiş oluyoruz ve dönüp baktığımızda tepki gösterdiğimiz başka insanlara da beğenmiyorsanız mgm'yi takip edin diyoruz ve buranın amatör tahmin platformu olduğundan dem vuruyoruz. Bunu birçok kez gördüm. Bu da çok yanlış ve çok tutarsız. Aynı şekilde yine kandilli ile ilgili yoğun eleştiri yapıldığı gibi, bu gün onların haklı olma paylarının daha yüksek olduğu şu günlerde buna yeterince yer vermiyoruz forumda. Konuşmuyoruz! Yer vermeliyiz. Ayık olmalıyız. Rica ediyorum.

    Hava_Forum hocam gelecek efsane için 17 Şubat civarında demiştiniz. Sessizce beklemedeyim. Durum nedir? Modellerde her zamanki gibi daha ileri tarihlerde bir şeyler veriyor yine; ama sizin öngördüğünüz günlere odaklıyım. Çok bir zaman kalmadı, düşünceniz nedir?

    İddialı konuşmaları sevmiyorum; çünkü bunun da bir sorumluluğu var. Siz ve Semih hocanın temkinli hareket etmesi bu tahmin işini çekilir kılıyor.


    Sinerjim yüksek olmasa da ben Şubat'tan umutluyum.


    Zaten bu kışı da böyle kötü kapatırsak artık kar yağışı haberini çocukluğumda sabah uyandığımda pencereye bakınca öğrendiğim gibi öğrenmeye devam edeceğim.