Futbola Dair Her Şey [2022/23]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Galatasaray yakin tarihindeki tüm başarıları Fatih Terim ile kazanmıştır, keza Türk milli takımları da öyle. Bu böyle bilinen, net bir gerçekliktir. Kendisine Galatasaraylı diyen bir taraftarın Domenct kalsaydı iyi olurdu sözleri yanlış kere yanlıştır. Terimin vakti geçtiğini düşünebiliriz ama hazir kadroyu buldu öyle şampiyon oldu sözleri izaha muhtactir. Tudor kondisyonu iyi olabilir ama Galatasaray coktan ,iceride, dışarıda 4 yemeye başlamıştı Terim geldiğinde, taraftar yolunu gözlüyordu.En büyük mutlulukları yaşatmıştır Terim Galatasaray taraftarına. Fenerbahçe kelimesine niye takiliyorsun, Fenerbahçe tabi ki istemez Fatih Terimin görev aldığı bir Galatasarayı.

    Ben Galatasaray'lıyım hocam. Benim için esas olan Galatasaray'dır, kişiler değil. :S Profesyonel hayatta duygusallığa yer yoktur. Hocanın başarı kazandığı dönem ile şimdi ki futbol arasında dünyalar kadar fark var. İçerde dışarda 4 yemeye başlamıştı demişsiniz ancak ilk 9-10 haftada oynattığı futbolu daha önce izlediğinizi düşünmüyorum. En azından takımı küme düşme potasında bırakmayıp, arkasında da enkaz bir kadro vermedi.

  • Yok be ağabey tartışma denmez. Babel'in söylediği sözü atmıştım, Yiğit hocam da söylediğim sözleri falan doğru bulmayınca ufak bir sohbet geçti diyelim. :hfyeni (18):

    Babeli bende izledim gönderilince boş konuşmuş.

    Stop babel olmadan önce düşünseymiş.

  • Şuana kadar yaptığımız en iyi hareket spordan gelenlerin yönetici olması yani Hamit'i getirmek doğru hareketti. Bunun dışında ikinci doğruyu bulmakta epey güçlük çekiyoruz.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Milli takımın tek başarısı Fatih terim döneminde değil arkadaşlar. Zaten 2 ciddi başarı var, biri terim, biri Şenol hocayla. Bence bu başarılar da hocaların değil.

    Şenol hoca, Hasan Şaş ümit davala İlhan Mansız Tugay vs gibi klas ve savaşçı futbolcuların, terim ise Nihat Hamit Semih gibi güçlü oyuncuların ekmeğini yediler.

    Ben her iki dönemde de bir antrenör takımı görmedim sahada. İddia ediyorum, 2002 ve 2008 kadrolarını süper ligin vasat herhangi bir hocasına emanet edin, misal Hakan keleşe , yine aynı başarı gelir.

    Bizim sorunumuz, ekol bir futbol oluşturamamak. Alman ekolü çok duymuşsunuzdur, Hollanda ekolü, çek ekolü Yugoslav ekolü duymuşsunuzdur. Siz hiç türk ekolü duydunuz mu?

    Biri bana anlatsın, milli takım nasıl bir taktik anlayışla sahaya çıkar. Oyuncular değişse bile biz hep şunu oynamaya çalışırız diyen var mı?

    Milli takıma bana göre ekol oluşturacak bir hoca seçilmeli. Sayın Kuntz'un bırakın ekolü bence bir oyun planı bile yok.

    Önce Türkiye karar vermeli, biz sahada şöyle bir ekol istiyoruz diye. Bana kalsa Jesus oyunu isterim, bir başka vatandaş guardiola oyunu isteyebilir, diğeri klop oyunu. Ne istediğimizi belirleyip, başarsakta başaramasakta o oyun ve ekolde ısrar etmeliyiz. Çünkü zamanla o ekolün oyuncuları yetişecektir ülkede.

    Ha, ekol değil sonuç isteniyorsa Aykut hocayı getirebilirler. 1-0 ,0-0 yarı finale gider :)

  • Bence ekol de değil olay o ekoller eskidendi futbol artik çok dinamik bir oyun oldu maça göre hazirlanan takımlar öne çıkıyor.Ama başarı konusundaki sözlerinize katiliyorum şuan kuntz gitse ancelotti gelse belki bu kadar kötü oynamayız ama yine istenen futbolu izleyemeyebiliriz çünkü en önemlisi hiçbir oyuncuda ruh yok milli takim ile kendi takımlarindaki performans farki ortada..Ama bana kalırsa kuntz gitmeli onun yerine cesaretli bir hoca gelmeli ve ruh ortaya koymayan kim varsa takımdan kesmeli ismail gibi gençlerimizden ümitliyim ben eğitelim onlar oynasin en azindan faroe adalarina yenilmezler

    • Offizieller Beitrag

    1. Stefan kuntz gibi neydugu belirsiz hocalara milli takimimiz emanet edilmemeli, Ulke sinirlari icinde 10 tane adam sayarim bu kuntzdan daha iyi takim ortaya koyar.

    2. Ekol futbolu her zaman onemlidir, suanki futbol dinamiginde de kendine yer bulur. Bu sebeple bir ekol olusturulmasi ki bunu yapabilecek yonetim hoca taraftar sabrina ihtiyac var, nasil olur bilemedim..

    3. Bir Fenerbahceli olarak Galatasarayin Besiktasin basinda iyi TD lerin olmasi hatta cok iyi takimlar kurmasini isterim ki sampiyonluk daha degerli olsun. Sokaktaki butun Fenerlileri cevirin Galatasarayin Fatih Terimli zamaninda aldigi galibiyetlerden ovune ovune bahseder, bu her takim icin gecerlidir ( muhabbeti gectigi icin yazdim).3-5 kor fanatikler aman Terim gelmesin diyebilir oda onlarin gorusu..


    Fatih Terim Turkiyenin yetistirdigi en kidemli ve en iyi teknik direktordur. Ama hocanin son yillarda mental olarak yorgun olduguni dusunuyorum, basarisizlik sebebi birazda bu benim kanaatim.