İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Eyvah, eyvah. Birde üstüne Azor pide olursa hepten yandık o zaman.. :D:D Ben mevzi alıyorum... :hfyeni (29): 1/kahkahas23s1

    2018 de Bolu'da fena bir kar fırtınasında kalmıştım İzzet Baysal Kampüsünde.O tarihden beri hasret çekiyorum :D Valla bu sene kararlıyım sistem neredeyse oradayım.İstanbul iyi etkilenecekse misal hop atlayıp geleceğim hemen yada burası iyi durumdaysa zaten burada kalacağız :D yada en kötüsü kayak merkezine giderim :D

  • Ben kandilinin sadece yerin altıyla ilgilendiğini sanıyordum, yeni birşey daha öğrenmiş oldum.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • 2018 de Bolu'da fena bir kar fırtınasında kalmıştım İzzet Baysal Kampüsünde.O tarihden beri hasret çekiyorum :D Valla bu sene kararlıyım sistem neredeyse oradayım.İstanbul iyi etkilenecekse misal hop atlayıp geleceğim hemen yada burası iyi durumdaysa zaten burada kalacağız :D yada en kötüsü kayak merkezine giderim :D

    Bolu macerasını hatırlıyorum ya, cidden o kışta gidilebilecek en iyi dönemde gitmiştin :hfyeni (29)::hfyeni (29):


    Bende kar kovalayabilirim ama Kartepe falan değil. En son gittiğimde kalabalıktan hiçbir şey anlayamamıştım, tam bir rezillikti. Bir daha zor. :) Kartalkaya'dan batıya gitmem, çok kalabalık :D Birkaç gün memlekete falanda kaçabilirim.. :hfyeni (29):


    Hiçbir yere yağmazsa artık battı balık yan gider.. :hfyeni (18):

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Narsil Sanıyorum ki pek ifade edemedim anlatmak istediğimi elbette üzerinden zaman geçti olabilir gayet normal. Pek te iyi olmayan Geçen kış sezonunda yanlış hatırlamıyorsam üç başlık açıldı ve çok çabuk olmuştu bunlar. Hatta Samet adimin de konuyu açarken ki attığı başlıkta benim yazdığıma yakın bir temenni metni yazmıştı. Ben biraz da ona mahsuben yazdım sabah ki yazıyı. Yoksa kimsenin kış beklentisine müdahil olmadım, olmam da. İyi günleriniz olsun.

    Sorun yok Berkay buralardayız, sıkıntılı durum gördüğünde bildirmen yeterli, bazı arkadaşlara yapacak birşey olmuyor ancak tahminci hocalarımızdan gerekli bilgileri alırız kış için bunuda herkes okur görür zaten..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bolu macerasını hatırlıyorum ya, cidden o kışta gidilebilecek en iyi dönemde gitmiştin :hfyeni (29)::hfyeni (29):


    Bende kar kovalayabilirim ama Kartepe falan değil. En son gittiğimde kalabalıktan hiçbir şey anlayamamıştım, tam bir rezillikti. Bir daha zor. :) Kartalkaya'dan batıya gitmem, çok kalabalık :D Birkaç gün memlekete falanda kaçabilirim.. :hfyeni (29):


    Hiçbir yere yağmazsa artık battı balık yan gider.. :hfyeni (18):

    Abant bir seçenek olabilir :) Aslında hedefim Abant'a gitmekti o sene ancak otobüs geç kalkınca abant servisini kaçırdık bende şehirden daha yüksek rakımı olan kampüse gitmiştim :) Umarım istediğimizi yaşadığımız yerlerde alırız da böyle maceralara atılmaya gerek kalmaz.

  • Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, değerlendirmelerde bulundu.

    Tek, “Özellikle Kasım ayı içerisinde sıcaklıklar ortalamaların altına düşecek. Bu da Kasım ayı içerisinde özellikle Kasım'ın sonuna doğru kar yağışı olasılığını artırıyor ve yine kış dönemi boyunca kar yağışlarını alacağız ama yağış çok düşük olduğu için kar yağışları çok uzun soluklu ve çok fazla olmayacak. Özellikle Marmara Bölgesini, İstanbul'u kuru, ayazı daha fazla bir kış bekliyor" dedi.

    Hafif pozitif NAO işte budur. Bakınız 6 Ocak 2015.

  • 10a6ef91f66b3.jpg


    Anlıyorum ki kış özlenmiş.Geçen sene Afyon iyi sayılırdı ama şöyle bir efsane sistem almamıştık.9-12 Şubat 2015 sistemi.Burası şehrin İstanbul trafiğinde farksız olduğu yerdir ama 55-60 cm. kar olduğu için hayat durmuş.Tek tük araçlar ve insanlar.Tarih 11 Şubat sabah saatleri.İnşaAllah bu kış en az 1 defada olsa böyle sistem almak dileğiyle.:):):)

  • gfs de ecmw de uzun vade de sistemleri hep verir, geçen sene de verdi ondan önce ki senelerde de ve hep yaklaşınca kırpıldı kırpıldı tuzla buz oldu. Yağışlara zaten hiç bakmamak lazım.Son üç gün kalaya kadar hep değişir. O yüzden 10-15 günlük senaryo ve yağışlar çöpten başka bir şey değildir. 150 - 170 saat arası ısrarla devam eden güzel senaryolar varsa o sistem bizdedir.