17 Kasım-7 Aralık Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forumdan rahatsiz olan arkadaslar, yolunuz acik olsun,kimseyi zorla tutmuyoruz.Ama gelmeyecegim birakacagim diyenlerden mumkunse sozlerinde durmalarini bekliyoruz.


    Forumun kalitesi dusmus demek algi operasyonundan baska birsey degil aksine hersene ustune koyarak ilerleyen bir forum var.Bu kadar veri ve bilginin konusulup demokratik bir sekilde tartisildigi baska yer yok.


    O yuzden bu konu fazlada konusulacak bir konu degil yolu acik olsun gelmek istemeyenin..

    + 1 milyon :saint:

  • Konuyu fazla bulandirmaya gerek yok. Bu iki üyeden kararlarında samimi olup gelmemek üzere gitme kararlarına uymalarını bekliyoruz. Biz kendi işimize bakalım kimseyi zorla tutmadık tutmayız. Gitmek isteyenler için seçenek bol.

  • Formda herkes tahmin yapıyor adı üstünde tahmin(tutarlılığı kesin olmayan) ve bu tahminler sayesinde her sene birşeyler daha ogreniyoruz eğer burayı sevmeseydik yada sevmeyen varsa akşam ana haber bültenlerinin sonundaki 30 saniyelik hava durumu tahmini ni izlemeyi öneriyorum

  • Hocam Aralık itibariyle efsane sistemlerin müjdesini vermeniz dileğiyle... Kendim ve tüm kar aşıkları adına, açıklamanız için teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık.

  • Benden hayal satmami beklemeyin.


    İstanbul gibi bi yerde kar yapabilecek sistem 24 Kasim'da dedim. Fi tarihinde..


    Gfs diyagramina bakiyorum o tarihte eksi 7 eksi 8 ler var. Ecm diyagramina bakiyorum eksi 6 lar var. Demekki bol keseden sallamiyomusuz, hayal satmiyormusuz. Egerki yb iskandinavyaya dogru yonelmeseydi simdi ortu olurmu sorulari gelecekti. Kismetten öte köy yok..


    Aysonuna dogru kuzeyden inecek sistemde yine bu sekilde olacak. Keske eksi 10 lar girdigini gorebilsemde kar geliyor desem. Inandigimda 20 25 gun onceden bile kar geliyor diye actigim basliklar var arşivde.


    Kar olmadigini soylemem birilerinin moralini bozuyor, canini sıkıyor. Yapacak birsey yok. Gördügüm bu. Her zaman amatör olarak bu isi yaptigimi soyluyorum. Inşallah yanilirim.


    Arsivde kuzeyimizin bu kadar soguk oldugu Kasim ayi 1984 yıli var. Birde 93 kisi oncesi sanirim. 1929 1954 kislari oncesinde bile bu denli soguma yok. Bu kış neler olabilecegini ne ben anlatirim nede siz inanirsiniz. Hafta ici yeni bilgilerle gorusmek uzere.

  • Boşver semih hocam takma. Sen bilimle uğraşıyorsun ve bilim Umut tacirliği yapmaz objektiflik ister. Sizin yaptığınız bilimin ta kendisi. Tahmin sonuçta tutar tutmaz mühim değil. Mühim olan bilgileri insanlarla paylaşmak. Siz de bunu yaptığınız sürece hep mutlu olun hocam

  • emeğine sağlık

    dediğin gibi istanbul için kış 15 aralık ve sonrasında start alır ve yılbaşı ilk karla tanışırız inşallah

    bu sene şu hava savunma sistemini kırarsak bol karlı günler bizimleuzays3271653126uzays3271653126uzays3271653126uzays3271653126uzays3271653126

  • İnşallah bu yıl tahminlerinizde 12 den vurursunuz. Geçen yıl bizi çok yıprattı. Soğuklar kuzeyimize gelip gelip gitti sizin dediğiniz gibi sanki arada bir kalkan var bize soğukları sokmayan. Umarım bu yıl Trabzon olarak ve ülke olarak en az 3 güzel sistem alırız

  • Semih Hocam ne de güzel anlatmış, benden hayal satmami beklemeyin demiş. İnsanlar duymak istedikleri şeyi duymadığında forumun kalitesi düşmüş oluyor şaka gibi. Semih Hocamız bu forumun nezdinde nickinden anlaşılacağı gibi efsanedir. Hiçbir şey bilmeyen insanların, bu işe gönül verip bu kadar insanı bilgilendiren hocaları elestirmelerine tahammül edemiyorum.

  • Hocam emegıne saglık bız yıllarca senın efsane geliyor baslıklarınla umutlandık heyacanlandık sevındık ve hepsınde efsane sistemler yasadık sen bizim için her zaman efsane oldun ve oyle kalacaksın oyuzden hep takıbındeyız hocam o sene bu sene inş

  • Merak ettiğim bir durum var. Forumda çoğu kez şu tarz mesajlara ratladım: "bu dönemde kuzeyimizde bu denli soğuklar varken, ocak-şubatı düşünün siz" tarzı mesajlara anlam veremiyorum. Öyle dönemler gördük ki aralık bol bol kar, hemen ardından ocakta afrikadan gelen pastırma sıcaklar gördük. Yanılıyorsam düzeltin hocalarım. Bu bilgi ne kadar doğru?