23 Ekim-10 Kasım Arası Görünüm

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şöyle bir verileri incelediğimde, önümüzdeki serin/soğuk havadan sonra 10 Kasım'a kadar ciddi bir soğuk hava gözükmüyor.


    10 Kasımdan sonrası görüş alanımın dışına çıkıyor. 10 Kasımdan sonra zayıf işaretler var ancak geçiş döneminde ne kadar güvenilir olur orası muamma. 1-2 veri 11 Kasım'dan itibaren sert soğuk olabilir diyorken bazı veriler 15 Kasım civarını işaret ediyor. Yani 15 Kasım'dan önce bir şey beklemeyin diyor.


    Ağırlıklı olarak Kasım ayının 3. haftası atmosfer hareketlenecek gibi gözüküyor. Kasım ayının gidişatı bizim için önem taşımaktadır. Özellikle basınç yerleşimleri açısından.


    Pastırma tadında günler dilemek istemezdim ancak yapacak bir şey yok... Tüm verilerin kısa zamanda değişmesi dileğiyle...

  • Soğuk Kasım Soğuk Kış için önemli olabilir ama mühim olan sonunda kaç sistem aldığımız.Bakarsınız son 15 günü kış provasında geçiririz belli mi olur enseyi karartmadan sonbaharın keyfini çıkarmaya devam.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Her şey tadında güzeldir hocam varsın kasım kış gibi değilde son bahar gibi geçsin tadını çıkaralım.nede olsa 15 Aralık’tan sonra sen roket atarların fitilini ateşlersin

  • Sonbaharı sonbahar olarak yaşamak güzel ama hava meraklıları için aralık-ocak-şubat her zaman bir adım öndedir.. hayırlısı olsun...kasım 5'den sonrası için konuşmak erken..

  • hiç can sıkmaya gerek yok hocam. Bu kış güzel bol karlı geçecek Allah'ın izni ile inşallah. Eminim aralık ayının ilk haftasından itibaren herkes şarjöeleri doldurur ateş etmeye hazır oluruz.

  • Semih Hocam sizi katılmıyorum . Aysonu batı bölgeri lodosla yağış tanışabilir . Onun dışında kasımın ilk birkaç günü geçtikten sonra .


    Zonal harektinde ciddi bir yavaşlamadan dolayı sistem alabiliriz .


    Takibte ..


    Ama yine yüreğinize sağlık..

  • Kastim yagis degilki.sistemi bende goruyorum. kisin yagmur kovalamam ben.kastim soguk hava.ist 10 derece ic bolgeler kar vs.