Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önce Abd askeri çekildi sonra İtalya doğu Akdeniz'e sondaj çalışması yapmayacağını bildirdi, şimdi BM'nin tasarısı Abd ve Rusya'nın itiraz etmesi sebebiyle geçmedi. Dönüyor birşeyler de bakalım. :/

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Resulayn bölgesinde keskin nişancı 3 tane ypgli terrorist ele geçirilmiş. Askerlerimiz terroristlerin kafalarına çuval geçirmiş. Videosu vardı atmıştım ama kaldırdım. Abd olayına gelirsen bende anlamadım normalde tam tersini yapmaları gerekti.

    ABD iç basınında Trump'un görevden alınması ile ilgili tartışmalar dönüyor, muhaliflerin son kozu da "Türkler soykırım yapacak". Bununla bir ilgisi olabilir. UNSC'nin vereceği bir karar elbet ki basına yansıyacaktır.

  • Barış Pınarı Harekatında Ahmet Topçu isimli kahraman askerimiz şehit oldu. Allah ailesine sabır versin. Rabbim bir daha şehit haberi aldırtmasın. İnşallah zaferle çıkacağız ordan. Gerçekten çok kötü oldum.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Alıntı


    "2 gündür YPG propagandası yapıp Türkiye'ye yaptırım uygulatmaya çalışan Lindsay Graham geçen sene Ruslar tarafından Türk savunma bakanıyız diyerek şakalanmış. Graham bakan olduğuna inandığı kişiye YPG'nin tehdit olduğunu,bu durumu kazan kazana çevirmeleri gerektiğini ve Obama'nın YPG'ye yaptığı yatırımın hata olduğunu söylemiş. İç siyasete oynuyor belliki""


  • Fırat kalkanı Şehitleri 69 kişiydi. Barış Pınarı daha kapsamlı bir operasyon ve elbette Şehitlerimiz olacak.

    Yüce Allah Şehitlerimizin Şehadetini kabul buyursun İnşallah.


  • Silverhand


    Hocam,


    Kim ne derse desin, Amerika'nın "devlet politikaları" var. Başkan, Bakanlar hatta Pentagon generalleri bile çıkıp ne derlerse desinler,

    uygulama "devlet politikaları" kapsamında yapılır.


    Kısaca, söylemler ne olursa olsun, adamlar ( tabi ki İsrail destekli olmak zorunda dinsel sebeplerle) Ortadoğu, Balkanlar, eski İpek yolu ülkeleri,

    Afrika konusunda belki de yüzyıllardır bir planı sinsi sinsi yürütüyorlar.


    Lokasyon gereği, bazen Avrupa, bazen Asya bazen diğer çoğrafyalardan ülkeler destek verse de;

    işin saç ayağı üç ülke, A.B.D. , İsrail, İngiltere.


    Arada verilen beyanatlara filan çok takılmayın.

    100 yıllık geçmişin belli başlı nihenk taşlarını bulun okuyun, inanın değişen hiç bir şey göremeyeceksiniz.



    İyi akşamlar

  • Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nı kınadıkları yönündeki iddiaları yalanladı.

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İran'daki protestolarla ilgili ABD'nin talebiyle toplandı
    © AA / ATILGAN ÖZDİL


    Maliki yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin, Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir açıklamada bulunmadı, bulunmayacak." ifadelerini kullandı.

    Arap Birliğinin, Barış Pınarı Harekatı'nı görüşmek üzere olağanüstü toplanma çağrısına ilişkin de Maliki, detay vermeksizin Filistin olarak Arap Birliği toplantılarına her zaman katıldıklarını kaydetti.

    Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, dışişleri bakanları seviyesinde 12 Ekim Cumartesi günü olağanüstü toplantı düzenleneceğini duyurmuştu.

    Kararın Mısır’ın acil toplantı talebi ve bazı ülkelerin de bunu desteklemesi üzerine alındığını belirten Zeki, toplantının Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği operasyon nedeniyle yapılacağını ifade etmişti.

  • (...)


    Allah yolunda ve din uğrunda savaşırken ölen kimse Şehittir. Şehit olmak için müslüman olmak şarttır. ne yaparsa yapsın, nerede, nasıl ölürse ölsün veya öldürülsün müslüman olmayan Şehit olamaz. (...)

    Bu yorumun hiç hoş olduğunu düşünmüyorum. Vatanı uğruna kan döken herkes şehittir. Tabii ki bir terör organizasyonu asla herhangi bir vatan değil, bahsim de zaten bu değil. Bu din yorumunun doğru olduğunu düşünmüyorum.


    Türkiye, yalnızca Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü (PKK ve YPG Kürt demek değil, yanlış anlaşılmasın, bunların Kürt kardeşlerimizle ilgisi yoktur), Türk'ü, Hıristiyan'ı, Yahudi'si, Müslüman'ı ile bir bütündür. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk "Ne mutlu Türk olana!" değil, "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demiştir. Kendine Türk diyen, vatan sevdası uğruna can veren herkes şehittir.

  • Tahminci kardaşım iman etmeyenler, hak din islamı seçmeyenler ve kelime-i şahadet getirmeyenler şehitlik alamaz

    Bu yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de açık ve net şekilde yazmaktadır.

  • Şehitlik Türk'lüğe özgü bir şey değildir. Şehitlik İslam'a özgü bir şeydir. Şehit olmanın birinci kuralı Allah yolunda savaş vermektir. Biz Allah yolunda vatanı için savaştığımız için şehit oluyoruz. Kişi Allah yolunda savaş vermiyorsa senin benim nezdimde şehit sayılsa bile Allah katında şehit sayılmıyor ne yazık ki. O yüzden kimin gerçek şehit olduğunu kimin olmadığını Allah bilir. Biz sadece gıyabi olarak şehit töreni yapıp cenaze kaldırırız. Misal ateist bir Türk vatandaşı asker olarak savaşta hayatını kaybettiğinde şehit olmuyor maalesef. Ama biz onun inancını bilmediğimiz için cenazesini şehit cenazesi olarak kılarız.