Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mubarek 3 aylarin 2.cumasi,herkese hayirli cumalar cumleten,rabbim ibadetlerinizi namazlarinizi kabul etsin..

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • Ayrıca, Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert in açıklamasına göre, Türkiye, Sincara operasyon duzenleyecekse Irak 'dan izin alması gerekir diye bir açıklaması var. Fakat Abd şunu bilmiyor Lozan 'a göre Türkiye, Irak da ülke içinde kaotik durumlarda 60 km ye kadar, ülkenin bölünme riski durumunda ise misali milli sınırına kadar dönme hakkı vardır. Şu durumda elimizde bolca koz varken bu işi artık bitirmemiz şarttır.

    doğrudur hocam anlaşmalardan birinde bu madde vardı. Fakat antlaşma olarak karıştırmış olabilirim

    Değerli üyeler,

    Yıllardır ülkemizde Lozan Antlaşması, Ankara Antlaşması gibi ülkemizin dahil olduğu uluslararası antlaşmaları son derece zararlıca çarpıtarak, yalan söyleyerek kanal kanal dolaşan zararlı heriflerin, üçüncü sınıf sahte tarih internet sitelerinin yaptığı bu yanlış bilgi bombardımanı insanımızı zihnen bulandırmıştır.

    Lozan Antlaşması' nın süreli olduğu veya 100 yıl süreli olduğu şeklindeki bilim dışı zırvalar maalesef antlaşma metnini dahi okumadan dedikodu yaparca konuşan yarım akıllılar nedeniyle insanımızın aklına girmiştir. Böyle bir süre sınırlaması kesinlikle yoktur. Lütfen tam metni bu Türk Tarih Kurumu adresinden okuyunuz: http://www.ttk.gov.tr/wp-content/upl…Lozan13-357.pdf
    Ayrıca Lozan Antlaşması gibi bizim zaferimizi belgeleyen antlaşmasının süresi dolacak ve süper güç olacağız motivasyonu da zaten fikren aptalcadır.

    Ayrıca Irak'taki gelişmeler nedeniyle bazı erkan soytarılarının yalanları Ankara Antlaşması üzerine de yoğunlaşmış durumdadır. Türkiye Cumhuriyeti' nin Irak topraklarında bir hakkı bu anlaşmaya göre yoktur. Ankara Antlaşması'nda böyle bir madde veya hüküm yoktur. Aşağıdaki İlber Ortaylı yorumuna göre de hukuki hakkımız herhangi bir antlaşmaya göre olmamasına rağmen, Irak, Suriye, Balkanlar, Kırım için söz konusu olabilecek etnik Türk topluluklarının Türkiye'nin koruması gibi bir durumdan bahsedilebilir. Ancak örneğin Kırım'ın Rusya tarafından işgali gibi güncel durumda dahi ülke yönetiminden bir ses çıkmazken diğer bölgelerde ne derece etkin olunur bunu zaman gösterecektir.
    Ankara Antlaşması : http://ua.mfa.gov.tr/files.ashx?77862


    İyi bir gazeteci ve evrak-arşiv bilgisi üst düzey bir tarihçi olan Murat Bardakçı'nın konu ile ilgili yazısı: http://www.haberturk.com/yazarlar/murat…kran-gevezeleri


    hava-gunes11 hava-parcalibuluts23 hava-buluts323 hava-yagmusrs233333 hava-yagmusrs23333323333 hava-yagmusrs323 hava-simsek3232 hava-kars323 uzays3271653126

  • Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "30 Mart 2018 tarihinde Ormanardı köyü kırsalında, yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerimize bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce düzenlen saldırıda; 6 Güvenlik Korucusu şehit olmuş, 3 Güvenlik Korucusu, 4 asker yaralanmıştır. Yaralı güvenlik güçlerimiz ivedi bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınmıştır.
    Allahtan rahmet yaralılara acil şifa dilerim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @bugrag inanır mısınız geçen yıl staj yaptığım okulda konumuz Lozan ve Kurtuluş Mücadelesi'ydi öğrenciler bana Lozan Antlaşması 100 yıllıkmış 2023'ten sonra süper güç olacağız kimse bize karışamayacak dediler zor ikna ettim belki de edemedim. Öncelikle iş aileden başlıyor tabi. Aile her duyduğuna inanınca çocuklarına da öyle öğretiyor.

    Bir de şunu ekleyeyim Ege Adaları'nı hala Lozan'da kaybettiğimizi zannedenler var vah ki ne vah :)

  • Tarih konusunda bu lozan meselesi tartisilmis ve konu kapanmisti anlasilan konu disi konusunuda kapatma egiliminde olanlar var. Lutfen bu konuyu kapatalim herkes ayni seyi dusunmeyebilir dusunmek zorunda da degil arkadaslar.

    Iyi forumlar

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • Tarih konusunda bu lozan meselesi tartisilmis ve konu kapanmisti anlasilan konu disi konusunuda kapatma egiliminde olanlar var. Lutfen bu konuyu kapatalim herkes ayni seyi dusunmeyebilir dusunmek zorunda da degil arkadaslar.

    Iyi forumlar

    Sayın moderatör, anladığım kadarıyla benim yazdıklarımı kişisel görüşüm olarak anlamışsınız. Tekrar belirtiyorum: Devlet kurumlarımız olan Türk Tarih Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı internet siteleri üzerinden paylaştığım Lozan Antlaşması ve Ankara Antlaşması tam metinleri yazdığım iletide belirtilmiştir. Burada bahis edilen şey "düşünce" veya "görüş" değildir. Tarihi gerçeklik saptırılırsa (ki bir önceki iletimde alıntıladığım şekliyle) bunu bilgiyi edinmiş biri olarak -vatandaşlık görevim olarak- paylaşma gereği duyuyorum. Tekrar belirtmek isterim ki kimsenin geçerliliği süren bir antlaşmayı saptırma veya reddetme hakkı yoktur. Bu en başta devletimize hakarettir.

    Sizin forum kuralları gereği siyasi tartışma olmaması yönündeki hassasiyetinizin de farkında olarak, yazımı tamamen bilgi üzerine kurdum. Sizin de forum yönetimi olarak gerçek dışı iletilere engel olmanız veya en azından düzeltme yapanları engellememeniz daha yerinde olacaktır.

    hava-gunes11 hava-parcalibuluts23 hava-buluts323 hava-yagmusrs233333 hava-yagmusrs23333323333 hava-yagmusrs323 hava-simsek3232 hava-kars323 uzays3271653126

    Einmal editiert, zuletzt von bugrag (31. März 2018 um 00:40)