12 Nisan'da havada güzel kar yağışı gördük Ankara'da, not düşelim
Posts by bugrag
-
-
Kastamonu / Ağlı'yı takip ediyorum birkaç gündür, her baktığımda kar yağışı var. Kar örtüsü muhteşem görünüyor zaten, ancak bu kadar uzun süre yağış alması da ilginç geldi. Belediye kameralarından takip edebilirsiniz, kaliteli görüntü var: Ağlı Belediyesi Kamera
-
Bölgemizin çeşitli konumlarından fotoğraflar bekliyoruz. Gerek yağış gerekse kar örtüsü namına anı olacak fotoğraflar paylaşırsanız seviniriz. 18 Mart gibi geç bir tarihte hele ki kıyılarda böylesine soğuk ve kar yağışı bölgemizde pek nadir görülür diye düşünüyorum.
-
Son sistemden kalan büyük kar kütleleri henüz etrafta. Özellikle yüksek bölgeler/köyler ciddi örtü barındırıyor hala.
-
Hem miktar olarak hem de yağış süresi olarak nadir gelen sistemlerden biri oldu.
İlk olarak Cuma günü başlayan hafif kar yağışı 6 gün devam etti. Örtü kıyılarda bile 50 cm yi geçti, yükseklerde metreyi geçti. Güzel olan ise en azından kıyılarda aşırı soğuk ve ayazın olmaması ve dolayısıyla buzlanma ve don olmamasıydı. Kürekle açmaya çalıştığınızda kar en alt tabakaya kadar kar olarak duruyordu.
-
Evet bilirim, ereğlide oturdum bir süre:) 14 katlılardan fotoğraf gönderiyorsunuz geçtiğimiz yıl da takip etmiştim
Evet söyleyince şimdi hatırladım
Bugün olmasa da yarın çıkmayı düşünüyorum biraz yükseklere. Umarım yağmura dönüş veya erime olmazsa fotoğraflar çekmek istiyorum
-
Dağlar köyünden de bir fotoğraf bekliyoruz :)--
Hocam yol tekrar kapandı, araç çıkmıyor şu anda. Yaya çıkabilirsem biraz yükseklere paylaşırım
Siz biliyorsunuz herhalde buraları
-
Ereğli'de de gece iyi yağmış, hâlen yağmaya devam ediyor. Eriyen ağaçlar, arabalar, yollar tekrar kar olmuş.
Şaka gibi ama sistemin beşinci günündeyiz, ve devam ediyor. Kıyılar için çok nadir gelen bir olay.
-
Bugün başlayan kar yağışı akşama kadar bazen hafi bazen orta/lapa devam etti. Akşamdan itibaren yolları ve etrafı tekrar beyazlatacak kadar birikim de yaptı. Şu an durma noktasında.
-
Ereğli'de hafif kar yağışı başladı, bir süredir devam ediyor. Zayıf bir yağış hakim
-
Bugün yağış olmadı. Gece çok güzel bir birikim daha olmuş. Temizlenen araçların üstünde 15-20 cm birikmiş. Ereğli'de deniz seviyesinde toplam birikim 50 cm ye yaklaştı diyebiliriz.
forum.havaforum.com/attachment/138235/
Kdz. Ereğli - Rakım: 50 m - 24 Ocak 2022
-
Ereğli tarafı halen kar yağışı devam ediyor. Kar örtüsü müthiş.
-
Ereğli deniz seviyesinde güzel kar örtüsü oluştu. Yağış neredeyse hiç durmadan devam ediyor saatlerdir.
-
Ereğli'de öğleden sonra güçlenen kar ile birlikte birikim olmaya başladı. Gece ve yarın devam ederse birikim çok olacaktır
-
Ereğli'de cılız bir yağış var, zaman zaman karla karışık yağmura çeviriyor. Yüksek mahalle ve köyler kar almaya devam ediyor.
-
Ereğli'de de yağış kara döndü. Güzel ve iri taneli yağış devam ediyor.
-
Bence beklenmeli pazar günü deklerin bölgemizi etkileyeceğini düşünüyorum
Pazartesi orada olmam lazım, dolayısıyla pazar öğlen çıkmayı düşündüm. Hem sıcaklık hem de yol durumu daha rahat olur diye. En büyük sorun Akçakoca-Düzce arası yol olur diye düşünüyorum, çok virajlı ve eğimli bir yol.
-
Pazar günü öğlen Ereğli-Düzce-Bolu güzergâhı için yola çıkmayı düşünüyorum. Ereğli-Düzce yolu ve sonrasında problem yaratacak miktarda (veya yoğunlukta) kar beklemeli mi? Furkan7878
-
Biz kıyılar olarak pek bir şey yaşayamadık örtü anlamında ancak Bolu, Düzce, Karabük ve bizim iç bölgeler güzel yağışlar almışlar. Hafta sonundan itibaren devam etmek ümidiyle..
-
Sabaha kadar ara ara vuran kütleler olacak gibi. Şimdilik ince bir beyazlık var burada. Yarın sabah görünen yağışları ve olası sıcaklık sorununu düşünüyorum bizim kıyı hattı için.