Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gününüz güzel geçsin Havaforum ailesi, mübarek 3 aylardayız dualar ağzımızdan kalbimizden eksik olmasın..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Doğa'nın Mükemmeliyeti


    Pazartesi akşamı acil bir işim Bulgaristan-Şumen'e gitmek zorunda kaldım. Salı sabahı işimi hemen bitirip 10:30 arabası ile geri döndüm. Akşam 21:00 sıraları tekrar Çorlu'daydım. Bu arada çok ilginç gözlemlerim oldu. Çok kısa paylaşmak isterim.


    @Haktan Hoca, @4 Şubat Hocalar, biraz da gözümü korkuttu araba ile değil, otobüs ile gittim, geldim.
    Çorlu'dan itibaren hava sıcaklığı 10 derece ile 8 derece arasında değişti ve hep yağmur vardı. Sabaha karşı Şumen'e yaklaştıkça, hava aniden soğumaya başladı ve yağmur sulu kara dönüşmeye başladı. Bir saat içinde ise lapa lapa kar yağmaya başladı. İşim erken bitince 10:30 arabası ile geri dönmek istedim ama araba ancak 12 civarı gelebildi. Silistre, Razgrad taraflarında yoğun kar ve buzlanma sebebi ile yollar kapanmaya başlamıştı.


    Yola çıktıktan 100 km sonra hava bahara döndü, kar filan kalmadı. Burgaz dolaylarında neredeyse yaz vardı. Ağaçlar meyve vermeye başlamış, tarlalar da leylek sürüleri vardı. Türkiye sınırlarından itibaren ise @Efsane-Semih Hocanın deyimi ile S-400 soğuk hava savunma sistemi devreye girip, sıcaklıkları pat diye 18 derecelere çıkardı.



    Şumen, Razgrad, Silistre dolaylarında gördüğüm ( Silistre'yi anlattılar) ağaçlar ve doğa henüz uyanmamıştı. Ağaçlar da çicek yok, tarlalar yeşermeye bile başlamamıştı. ve hava soğuk, yağış kar şeklindeydi.


    100 km sonra ise soğukların azalması, yağışların yağmura dönmesi ile, ağaçlar çiöekli, tarlalar yemyeşil, leylekler gelmiş çok farklı bir çoğrafya vardı.


    Doğa o kadar mükemmel ki, 100 km'de bile, değişik meteorolojik durumlara tamamen uyum sağlamıştı.
    Bu mükemmel mekanizmaya, boyun eğip, selamlamaktan başka yapacak bir şey yok.


    Şunu anladım, bazı arkadaşlar haklı olarak, iklimsel değişikliklerin tarımsal zarar yaratacağını söylüyorlar ama, doğa o kadar mükemmel bir yapıki, zaten kendi içinde olası değişikliklere karşı kendi önlemlerini mutlaka alıyor, ufak tefek istisnalar dışında.



    Gözlemlerim böyle, sürç-ü lisan ettiysek affola


    hayırlı forumlar

  • ilker.g
    Bahsettiğiniz gözleminiz meteorolojk anlamda pamuk ipliğine bağlı bir sürece girdiğimizin en büyük kanıtıdır.
    Güneş lekelerine bağlı olarak aktivitenin azalması,manyetik alanların büyük oranlarda değişmesi,büyük depremlerden sonraki eksen kaymaları,
    Gulf Stream diye tabir ettiğimiz akıntılardaki değişimler,okyanus suyu sıcaklıkları vs zincirleme olarak atmosferi tetiklemektedir.
    100 kilometreler atmosferik hadiseler bakımından çok yakın mesafelerdir.
    Düşününki üzerimizdeki devasa soğumanın 200-300 km daha bizim enlemlerimize indiğini ve uzun süre kaldığını.
    Oluşabilecek olumsuz hadiseleri hayal etmek dahi ürkütücü görünüyor.İleriki yıllarda olmayacağınıda kimse garanti edemez.
    Bu bakımdan vakit geçirmeden ve ivedilikle meteoroloji başta olmak suretiyle bilimde büyük atılımlara ihtiyaç duyulmaktadır.
    Dışa bağımlı olmadan bir an evvel MGM'nin küresel anlamda başa oynayabilecek bir yapıya kavuşturulması gerekiyor.
    Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz bunun başka yolu yok.

  • Koca kışı grip bile olmadan geçiren ben gittim lodoslu havada grip oldum :D Bari haftasonunu bekleyip soğuk havada grip olsaydım.

    Aynı sorun bende de meydana geldi. Yazdan beri sorunsuz geçti ama iki-üç gündür grip benzeri hastalık çattı.

  • Aynı sorun bende de meydana geldi. Yazdan beri sorunsuz geçti ama iki-üç gündür grip benzeri hastalık çattı.


    Arkadaşlar,
    tabii tibbi bir yorum yapmak diye düşünmeyin sadece kendi tecrübemi paylaşmak isterim.


    son 3,4 yıldan beri, ailecek reçel hatta bal ( gerçek olanı konu dışı tabi) yemeyi bıraktık.


    Her sabah, tahin-pekmez yemeye başladık. En fazla iki çorba kaşığı tahin-pekmez yiyerek, ben, eşim ve okullardaki sağlıksız floraya rağmen iki çocuğum bu sürede GRİP olmadılar.
    En fazla ufak bir kırgınlık yaşayıp, onuda bir gün içinde atlattılar.


    Aynı zamanda tahin-pekmez ikilisi, gün içinde vücut şeker dengesini sağlıyor. Tabi şeker kullanmamak şartıyla.
    Denemenizi tavsiye ederim, ama şeker hastaları nasıl davranacaklar, hekimlerine sormaları faydalı olacaktır.



    iyi forumlar

  • İlkögretim yani 8. sınıfa kadar annem her sabah kahvaltı hazırlardı ve muhakkak süt olurdu. Sütten nefret etmeme rağmen istemeye istemeye yıllarca süt içtim. 9-10 yaşlarına kadar çok sık hasta oluyordum genelde acilde iğne yiyerek bitiyordu. Sonra bıçak gibi kesilde ancak 3-4 yılda bir hasta olmaya başladım ama çok sağlam oldum. Mesela geçen yıl 1 haftada 5 kg verdim öyle bir hastalıktı ki 4 gün hiçbir şey yiyemedim yediklerimi çıkarmak zorunda kaldım. Ne yatabildim ne de ayakta durabildim bütün vücudum ağrıyordu biraz iyileştikten sonra teyzemin evine gittim dinlenmek için(İstanbul'da yurtta kalıyorum) teyzem sana nolmuş dedi korku dolu gözlerle baktı bana zaten yapı olarak zayıf biriyim iyice erimiştim.
    Konuyu çok dağıttım velhasıl süt için :D

  • @Gray Cities aslında süt içelim derken bile dikkat etmek lazım, neredeyse tamamı süt tozundan yapılmış doğal olmayan sütlerden uzak durmak lazım. Bizim eve mandıra sütü geliyor kızım olduktan sonra, eşim gerek peyniri gerekse yoğurdu bu sütten yapıyor. Kısacası olabildiğince yapay şeylerden kaçıyoruz çocuk için. Bizden geçti ben Torkunun sütünü içiyorum:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben de 4 ay önce ameliyat olduğum zaman iç kanama vs derken kan kaybetmiştim. Taburcu olduktan sonra annem tarafından her gün sabah ve akşam ev yapımı pekmez yemiştim istemeyerek. Zayıf ve çelimsiz biri olmama rağmen çok hızlı bir şekilde toparlanmıştım. Son birkac haftadır yemeyi bıraktım hemen hastalık kapımı çaldı :D


    Şehirde yaşayınca doğal şeylerden uzak kalıyor insan maalesef. Şimdi şöyle bir köy yumurtası yanına da doğal süt ve tereyağ bal olacaktı. :D

  • Doğanın inanılmaz işleyişine güzel bir örnek


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben biraz farklı olarak değinirsem sakın böbürlenmeyin :) 2 sene önce yaşadığım olay . hiç hastalanmıyordum birkaç senedir.işte birgün muhabbeti açıldı hastalık falan ben hastalanmam etmem kaç senedir hastalanmadım hafif grip dışında diye konusup böbürleniyordum.Sonuç 3 gün sonra kötü hastalık geçirdim.2 senedir de o olaydan sonra birdaha hiç konusmadım bu şekilde :D