Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konu disida olsa siyasete girmeyelim arkadaslar. Ayrica daha evvel burada yazdiklarimi hatirlayanlar vardir. Suanda ordumuz onemli bir operasyonda ve ulke olarak hangi siyasi partiyi tutuyorsak yada tutmuyorsak ister Türk olalim ister kürt veya cerkez yada laz zaman destek zamani. 2014 te olanlari konusacaksak daha eskiye gidip baska seylerde konusuruz 1939-2000 yillari arasinda.O yuzden siz bosverin siyaseti kahraman ordumuza ve askerimize destek olalim afrin operasyonu stratejik bir operasyondur ve basariyla sonuclanmalidir.Herkesin ortak gorusude bu olmalidir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ‘Siyah-beyaz’ ayrımcılığına karşı hayatını ortaya koyduğu mücadelesinin yanlışını gördüğü anda hakikate teslim oldu… Malcolm X, bir ‘hakikat avcısı’ydı. Malcolm X’i şehadetinin 53’üncü yılında rahmetle anıyoruz.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka "Türk" denir. Türk'ün kelime anlamı Törük yani töreli, töre sahibi demektir. Yani anayasası olan, devleti olan demektir. Tarihsel olarak da GökTürk Devleti vatandaşlarına verilen ünvandır. Boylar, Oğuz, Kırgız, Uygur vs. değişse de yay geren tüm bozkır halklarına GökTürk vatandaşı ise Türk denir. Sonrasında devletsiz kalan kurucu boy Oğuzlar'a ise Türk'e benzeyen anlamında Türkmen denilmiştir.
    Türklüğü vatandaşlık isminden çıkarıp etnisite ismi yaparak Kürt'e Laz'a ve ya herhangi bir etnik ayrım taşıyan diğer unsurlara denk hale getiremeyiz. Bu ülke vatandaşı olan herkimse ona Türk denir. Türk anlamını ırki boyutta algılayan Kürt'te Laz'da Türkmen de bu ülkeye yazık etmektedir.
    Bu ülke soyu nereye dayanırsa dayansın Türk ulusunun ülkesidir. O ulus cumhuriyeti kuran halkın ta kendisidir. Önce bir zihnimizi bulandıranların niyetlerini anlayalım.37 ayrı etnik kimlikle sınıflandırmaya çalışanları, 30 bin yıl önce milletler ayrılmamışken ortaya çıkan gen formlarını hesaba katarak Türksün Kürtsün Lazsın Ermenisin diyenlerin amaçlarını anlamaya çalışalım. İnsanların atlar, köpekler gibi sınıflandırılamayacağını idrak edelim. Medeniyetin geldiği bu noktada ortak payda olan 2200 yıllık kültürümüzün ve her türlü kültürel zenginliğimizin devamlılığı dışında bir ortak gayemiz, vatandaşlık kurumunun dışında bir siyasi kimliğimiz olmayacağına akıl erdirelim.


    Şu yazdıklarım, T.C Anayasası'nın yorumu değil bildirdikleridir. Siyasi içerik yoktur. Lütfen iyi niyetli de olsa 80 milyonu aşkın vatandaşımızı farklı etnik kimlik isimleriyle belirtmeyiniz.

  • Özellikle din ve ırk ayrımını bahane ederek ve bunu körükleyerek bu coğrafyadaki devletleri parçalamak isteyen küresel yapının, en temel argümanının da bu olduğu düşünüldüğünde size kesinlikle katılmaktayım @kuzerkin . Şunu unutuyoruz Osmanlı Devleti bu etnik nifak ile birçok toprağını kaybetti. Ümmetçilik anlayışı ile toparlamaya çalışılsa da bu başarılamadı. Sonuç olarak gerek Balkanlarda gerek Arap Yarımadasında birçok toprağını kaybetti. Yeni devlet kurulduktan sonra bunu gören siyasi deha Mustafa Kemal Atatürk üniter yapılı bir ulus-devlet modeli çizdi ve Ne Mutlu Türküm Diyene sözü ile bunu taçlandırdı. Bizim kimseye kökenini reddet dediğimiz yok buradaki Türk tabiri bir üst kimlik anlamı taşır tıpkı Amerikan ifadesinde olduğu gibi. Bu devlette her türlü dinin ve her türlü kimliğin gerektirdiği kültürün güvencesi Anayasadır. Türk tabirini Anayasa'dan çıkarmak yarar değil zarar , çözüm değil karışıklık getirir. Tabir açıktır Bu ülke vatandaşı olan her kimse Türk'tür. Tabirde herhangi bir kan bağı aranmamaktadır tam tersine vatandaşlık esasına dayalı bir Türklük tanımı getirmiştir. Bunun haricinde bu ülke vatandaşı olmayan kimse Türk olamaz şeklinde bir sonuçta çıkaramayız çünkü kanunun susması burada ret anlamına gelmez. Bu da Türklüğün bir üst kimlik vasfı olduğunu gösterir. Bu tabiri böyle algılamayanlara ülkesindeki diğer etnik kökenlere sahip insanlara kimlik dahi vermeyen ülkelere bakmaların söyleyebilirim.