Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sezon Norveç Tromso yada İtalya’dan çok fotoğraf paylaştım yabancı kaynaklar vasıtasıyla
    Ama çok şükür ki şu fotoğrafı az önce ben çektim kendi ülkemizde , Bursa İnegöl yolu Yenişehir kavşağı rampası , güzel ülkem karla çok daha güzel ..

  • DUYURU:


    Arkadaşlar son zamanlarda kar yağışından hoşlanmayan, ılık hava sevenlerden çok sayıda şikayet geldi. Bu şikayetin temel noktası soğuk hava ve kar severler ile eşit seviyede tutulmamaları konusundadır. Yönetim olarak bu konuda gerekli kural düzenlemelerini yapacağız. Nasıl ki "kar geliyor, soğuk hava geliyor" gibi düşünceler rahatlıkla dile getirebiliyorsa "kar yok, ılık-sıcak hava geliyor" gibi düşünceler de rahatlıkla dile getirilebilecek.


    Hava Forum'un 2010 yılında yola çıkarken ilk gayesi herkesin kurallar çerçevesinde düşüncesini özgürce yazabilmesiydi. Bu konuda yıllarca istikrarı sürdürdük, ancak son zamanlarda ziyaretçi ve kullanıcı sayımızın geçmiş yıllara nazaran çok artması, arada kötü niyetli kullanıcıların çıkması gibi faktörlerden dolayı hatalı işlemlerin de sayısı arttı. Bu hususla ilgili hatalarımızın daha da artmaması adına ve siz değerli kullanıcılarımızın kurallar çerçevesinde özgürce yazabileceği sağlıklı bir ortamı oluşturmak adına forum kurallarında önemli değişiklikler yapacağız.


    Bu değişikliklerden kötü niyetli kullanıcılar elbette yararlanmak isteyecektir. Bu kullanıcılarımıza daha önce yaptığımız uyarıyı tekrar hatırlatırız:


    Geçmiş yıllarda hakaret içerikli eylemleri gerçekleştiren kullanıcılar hakkında herhangi bir hukuki işlem başlatmamıştık. Fakat son zamanlarda bu kötü niyetli kişilerin sayısının arttığını görmekteyiz. Bu sebepten dolayı Hava Forum yönetimi olarak bu şekilde hakaret içerikli eylemleri Hava Forum'un gerek internet sitesi gerekse sosyal medya hesaplarında gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz. Hakaret etmeyi bir meziyet olarak gören bu kişi ya da kişilerin sitemize kayıt olurken ip adreslerinin serverımızda kayıt altına alındığını ve yazdıkları hakaret içerikli yazılarının esasında silinmediğini hatırlatırız.


    Aralık ayından itibaren tüm bu eylemleri gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında gerekli deliller toplanmış olup, 2018 Ocak ayında topluca Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edilecek ve hukuki süreç yakından takip edilecektir. Şikayetlerin sonuçsuz kalacağını düşünüp eylemlerini devam ettirmek isteyen kullanıcılarımıza geçmişte yaptığımız şikayetleri adli makamlarda araştırmalarını tavsiye ederiz.


    Bütün bu tavsiyelerimizden ve uyarılarımızdan sonra halen forumda hakaret içerikli eylemlerde (küfür v.b.) bulunan kişi ya da kişiler olursa sadece Cumhuriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulunmakla yetinmeyip, hukuk davası yoluna da başvurarak tazminat talebinde bulunacağımızı belirtiriz. Özetle meziyet sanarak forumda gerçekleştirdiğiniz küfür v.b. hakaretleriniz neticesinde üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile tazminat davasında hükmedilen miktarda tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.


    İlgili mevzuat:
    Türk Ceza Kanunu Madde 125:
    (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (...) (1) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
    (2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
    (3) Hakaret suçunun;
    a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
    b) Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
    c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle, İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
    (4) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.
    (5) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. Ancak, bu durumda zincirleme suça ilişkin madde hükümleri uygulanır




    İyi forumlar...

  • cam gibi gökyüzü buz gibi esen lodos ve delip geçen kar soğuğu. Üşüttüm salya sümük çalışıyorum . Hayırlı sabahlar :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.