2016-2017 Kış Mevsimi Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayırlı uğurlu olsun Efsane Semih hocam. Umarım hem görsel teziniz olan: " Ağaçların yapraklarının üstten dökülmesi" olarak gerekse; bilimsel analiziniz sonucu, her ne kadar karışık bir dönem olacağı az çok belli olsa da tahminlerinizde yanılmazsınız İNŞALLAH. Güzel ve Bol karlı kardan adamlı resimler paylaşabileceğimiz bir kış dönemi olur. En önemlisi de sağlık huzur ve mutluluk getirmesi olacaktır. Şahsım adına söylediklerinize katılıyorum. Şunu da ekleyeyim dedim ayrıca; Bu sene özellikle istanbul adına sinüs eğrisi çizen bir grafikle karşı karıya kalabiliriz. Bu tarz kışa örnek vermek gerekirse sanırım. 2002-2003 kışıydı...yani ikinci efsane olan 2004 kışından bir önceki sezon. Nedeni ise o sene yeri geldi 3-4 gün 10 derece yeri geldi ardından bir lodos -2,-3 ler ve kar tipi 3-4 gün kar yerde kar kaldı kalmadı...hoooop bir güneş; tamam bahar geldi artık derken bir daha sistem almıştık.Bu şekilde belki kış boyunca dalgalı seyir halinde arada sıcaklıkların iniş çıkış gösterdiği bir kış yaşamıştık. Bu sene efsane olur mu bilinmez ama; kestane olmayacaktır İNŞALLAH :thumbup: ^^

  • Sibirya bölgesinde bu kadar güçlü olmasa bu kıştan çoktan umudmu keserdim. Orta ve Doğu Karadeniz sayfasında yaklaşık 1 ay önce bu kışın Azor-Sibirya arasında yb savaşına sahne olacağını söylemiştim. Şimdi sofra hazır yemekleri ise ao ve nao bize sunacak. Hayırlısı diyelim...

  • Hayırlı olsun Semih Bey. Bu yıl lodosta var kar da var kapalı yağışsız mevsim normali hava da var. Elleri açıp yukarı doğru bekleyeceğiz başka çare yok bu yıl da böyle geçsin bakalım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sibirya sistmlerini alırız almasına da ekimin sonlarında kuzeyden soğuk hava geldi dey etkili olamadı. 500 hp sayesinde Batı Karadeniz etkilendi yağıştan. Bu gelicek olan sistemde dey o kadar etkili degil gibi gözüküyor. O zaman böyle olucaksa bize kuru soğuktan baska bisey olmaz. Daha önceki senelerde kasım ve ekimdeki deyler daha etkiliydi. İç kesimler için kuraklık olabilir demek. Karadeniz şeridindekilerde kışı deklerle geçirir.

  • Öncelikle semih abi kış tahminin hayırlı olsun. Benim senin yaptığın bu kış tahmininden çıkarımım şu oldu arada iyi soğuk alabiliriz ama yağışın nasıl olacağını bilemeyiz gibi. Bence İstanbulda -5,-10 sıcaklık olsa bile yağış olmadıktan sonra O -5 in -10 un ne önemi kaldı ki? Örneğin ; Ekimin sonunda olan sistem gibi ya da bu önümüzdeki sistem gibi soğuğu var ama yağışı önemsenmeyecek kadar az. İnşallah böyle devam etmez kışın bi 50,60 cm kar yapan bir sistem alırız.