15 tane alabildim.
Posts by Umut Gürsoy
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
10 tane alabildim.
-
Dünün acısını çıkarttık iki bilet aldık.
-
Bugün muhabbete dalmışız evde misafirlerle unuttuk avlanmayı.
-
Aykut53 hocam Ecmwf 06z 48 saatlik kar haritası çıktımı
-
Kar bana yeni ulaştı Ankaralı dostlar lapa lapa yağıyor şu an. Artık kışları Ankara'da geçiremiyorum maalesef eskiden 1110 m rakımım vardı pursaklarda. şimdi Kırıkkale çölünde 826 m rakımım var iş icabı 3-4 sene Ankara'da olamayacağım maalesef kışları. İnşallah temizinden bi sibrya sistemi alırız bu sene yoksa düşük rakımların işi zor.
-
Bu sistemi Pursaklarda yaşamak isterdim ama ne yazık ki Kırıkkaledeyim artık.
-
Bünyamin Sürmeli merkez için pazar sabahına kadar 4 santim diye belirtti. Bakalım nolacak
-
Sıcaklıkta pek sıkıntı yokta yağışı kırpmış biraz ana çıktı
-
20 Kasım 18z diyor eski bu
-
Aykut53 hocam Ecmwf Ens 120 h ya kadar kar haritası alabilirmiyiz
-
Aykut53 hocam Ecmwf 72 h ya kadar olanı alabilirmiyiz
-
Yalnız Ecmwf öğlen baya güzel geldi.
-
Iconda geceye göre bariz güneyleme var bakalım nasıl bir şey verecek. Şu an Akdeniz'e kadar indirdi. Edit: Evet güzel sayılır. 850 biraz daha düzelmesi lazım iconda ama baya güneyli düne göre.
-
Ortalama baya iyi gelecekte bu sistem böylede gelmez yüksek ihtimal çok değişir daha 2 güne kadar.
-
GFS çok uçuk yağışlar veriyor nedense Ecmwf ve diğer modeller daha mantıklı geliyor ama bakalım GFS illa bı yerleri kara boğacak blokajla. Ayrıca Ecmwf çıktısıni beğenmeyenler var heralde bu ayda 5-7 cm arası bir kar vermiş. Kasım ayına göre bayağı çok miktar bence. 1 saat seyirlik bile yağsa o bile yeter bu ayda.
-
Ecmwf guncelleme saatlerini erkenemi aldı wxchartsta guncelleniyor daha 24 saati çıktı.
-
Bu sistem yüksek ihtimalle kar açısından tatmin edici bi sistem olmaz. Böyle sürekli gidip gelen sistemler genelde yaramıyor.
-
Şu sistem eğer GFS deki gibi güneyli inse olacakları görüyoruz çok güzel blokaja müsait baya potansiyelli Kasım efsanesi bile olur eğer güneyli inebilirse.