Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Uykum çok ağır hissetmedim fakat daha dün konuşup bugün olunca tüylerim ürpermedi değil. Hatta gece uyumadan deprem senaryosunu düşünmüştüm. Geçmiş olsun herkese.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Dün gece uyurken rüyamda deprem oluyordu şimdi uyandım foruma girdim baktım deprem bildirim konusu en üstte. Nedir bu muhabbet diye konuya girdim ama birde ne göreyim hakikaten deprem olmuş. Artık buna şansmı denir yoksa şanssızlıkmı bilemedim.

  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, bugün saat 05.36'da merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldi.

    İLK 5 SAATTE 5 ARTÇI DEPREM

    Açıklamada, 4,1 büyüklüğündeki depremden sonra ilk 5 saat içinde büyüklükleri 1,5 ile 2,3 arasında değişen 5 ayrı artçı depremin kaydedildiği bildirildi.

  • Alaska da 7.0 şiddetinde deprem. Tsunami alarmı verildi.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Ya şimdi bir şey yazacam da ayıp olacak. TV lerede eğlence çıkıyor. Haber yapıp reyting alacam diye insanları salak yerine koyuyorlar.


    Yağmur yağar denizin rengi değişir hemen deprem habercisi mi?

    Alg patlaması olur yine depreme bağlarlar

    Balık az olur su çekilir yengeç fazla olur hemen büyük Marmara depremi habercisi mi bunlar diye haber yaparlar.


    Kardeşim deprem doğanın olağan bir şekilde ürettiği gayet doğal bir hadisedir. Kamyon geçer ev sallanır eyvah büyük depremin habercisi mi? Diye haber duyarsınız. Bakın alaska depremini bile Türkiyeye bağlamaya çalışan haberler olacaktır

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Türkiye'de komplo teorisi çok mu seviliyor yoksa başka bir nedenden midir bilmem, üfürükten konuşanlar çok dikkate alınıyor.


    Şahsiyet dizisinde çok güzel bir replik vardı bununla ilgili :


    "Peki bir teori ile komplo teorisi arasındaki farkı biliyor musun? Onu da söyleyeyim. Teori akıldır. Ama komplo teorisi akıl hastalığıdır. Çünkü teorinin kanıtları gerçeklere dayanır. Ama bir komplo teorisinin kanıtı yine bir komplo teorisidir. Kendisidir yani. Yanıldığında bile haklıdır. Bir komplo teorisi asla yanılmaz."

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Nosnowyessun


    Merhaba;


    Richter ölçeği ya da deprem skalası "logaritmik" artan bir fonksiyondur aslında.

    basit olarak şöyle söyleyeyim, 4,2 büyüklüğünde bir deprem ile 4,3 büyüklüğündeki bir deprem arasında iki kat fark vardır. 4,3'lük deprem 4,2'nin tam katıdır.

    hal böyle olunca, yine örnek olarak 7,4 büyüklüğünde bir depremin stresini azaltmak için atıyorum 3,0 büyüklüğünde binlerce depremin, aynı zaman aralıında ve stresin olduğu bölgede olması lazımdır ki, teorik olarak doğru ama pratikde, olmayacak ( çok zor gerçekleşebilecek) bir olgudur.


    Sorunuzun cevabı " zor yani" olacaktır.



    kolay gelsin

  • Sevgili Vintersaga ;


    Psikoloji biliminde bir deyim var. "Schadenfreude" diye ( kelime Almanca, ancak bakarak yazabiliyorum :) )

    bu, başkalarının acılarından, felaket haberleri yaymaktan ve bundan haz duymakla alakalı bir olgu.


    Aslında her insanın psikolojisinde olan bir şey. Kimilerinde ortada,kimilerinde bastırılmış. Ama var.


    Mesela, acı ve gözyaşı olan dizilere bayılırız, cinayet romanları diye bir gerçek var :),gazetelerin 3.sayfa haberler en çok okunur, televizyonlarda reality showların ratingi devamlı yüksektir.


    Neticede felaket haberlerine, insan psikolojisi olarak çok yatkınız. Komplo teorilerinin, deprem haberlerinin hızla yayılması, inanılması ve hatta beklenmesinin sebebi bu:)


    nedeni ne dersen eğer, başka bir yazıda kendi görüşümü anlatırım :)


    kolay gelsin, iyi forumlar

  • ilker.gunebakan hocam yine çok hoş, güzel bir yazı. Kurduğunuz bağ oldukça tatminkar.


    Bilemiyorum, hani acaba bilgisizlikte mi komplo teorilerinin önünü açıyor ama insanları kötüye yönlendirdiği kesin. Örnek verecek olursam, güneş açısı ve bulut seviyesinden kaynaklı gök sararmasını bile anında depreme yoruyoruz. Acaba buna mı inanmak istiyoruz yoksa korku bizi yanlış yöne mi itiyor?

    Bara döda fiskar följer strömmen...