Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Van’ın Özalp ilçesinde Richter ölçeğine göre, 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.14'de ise bu kez merkez üssü Gürpınar olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.03'te merkez üssü Van'ın Özalp ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliğinin 11 kilometre olduğu açıklandı.
    Saat 15.14'de ise Van bir kez daha sallandı. Merkez üssü Gürpınar olan Richter ölçeğine göre, 4.6 büyüklüğünde bir daha deprem meydana geldi.



    Geçmiş olsun..

  • Orta Amerika'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi


    Aralarında Nikaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala gibi ülkelerin de bulunduğu Orta Amerika bölgesinde 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. El Salvador'da tsunami uyarısı yapıldı.


    El Salvador'da 7.2 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami alarmı da verildi. Nikaragua, Honduras, Guatemala gibi ülkelerden de hissedildi.
    ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) 7.2 büyüklüğündeki depremin El Salvador kıyılarının 133 kilometre açığında ve 33 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.


    HASAR RAPORU HENÜZ YOK
    Depremin ardından ülke genelinde herhangi bir hasar rapor edilmediği belirtilirken, El Salvador hükümeti ülke kıyıları için tsunami tehdidinin yüksek olduğunu kaydetti.

    Bölgedeki ülkelerde de hissedilen deprem sonrasında ABD Pasifik Tsunami Merkezi, Nikaragua, El Salvador ve Honduras'ı kapsayan bir tsunami uyarısı yayınladı. Dalgaların depremin merkezine 300 kilometrelik bir alanda etkili olabileceği ifade edildi.


    kaynak : sondakika.com
    haber linki : http://www.sondakika.com/haber…uklugunde-deprem-8995155/

  • AK Parti ve CHP'den ortak açıklama: Kaygılıyız
    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Başalan, "Deprem gerçeğinde bu kadar yüksek binaların yapılmasını tasvip etmiyorum" dedi.Birleşimde Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban da "Bu yüksek yapılar İstanbul'unbağrına saplanan hançerler. Bu gidişattan kaygılıyız" ifadeleriyle İstanbul'da yüksek katlı yapılaşmanın tehlikeli sonuçlar doğuracağının altını çizdi.


    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, "Deprem gerçeğinde bu kadar yüksek binaların yapılmasını tasvip etmiyorum." dedi.


    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen 9. birleşiminde, İstanbul'daki yüksek katlı binalar ve deprem konusu tartışıldı.
    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, konuyla ilgili, İstanbul'da yüksek katlı binaların yapılmasını uygun görmediği görüşünü dile getirdi.
    İstanbul'un deprem gerçeğine işaret eden Başalan, "Bu kadar yüksek binaların yapılmasını tasvip etmiyorum. Birçok belediyenin maalesef emsal dışı alanları hoyratça vatandaşlara ya da müteahhide kullandırılması sebebiyle, emsal dışı alanlar yapılıyor bu binalarla. Binaların bu kadar yüksek olması konusunda, bu emsal dışı alanların, hoyratça kullanıldığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
    Başalan, plan yapma yetkisinin, tamamen büyükşehir veya il belediyelerinde olması gerektiğini görüşünü dile getirdi.
    Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban da İstanbul'daki özel proje alanları üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
    İstanbul'un simge yapılarına işaret eden Çoban, son 30 yılda İstanbul'a eklenen gökdelen ve yüksek katlı yapıların bulunduğunu ve bunlarla çok övünemediklerini dile getirdi.
    Çoban, "Bu yüksek yapılar İstanbul'un bağrına saplanan hançerler. Bu gidişattan kaygılıyız." dedi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Artık kesinlikle dikey mimariye müsaade edilmemelidir" sözünü hatırlatan Çoban, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bu konuyla ilgili Meclis'te konuştuğunu anımsattı. Çoban, "Sayın Kadir Topbaş, kürsüde bakanların planlama yetkisi olmamalıdır' dedi. Bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Belediye Başkanı bunları söylüyor. Bu sözlerin samimiyetine inanmak ve buna uygun davranışlar bekliyoruz." diye konuştu.


    Şişli'deki okul arazisi
    Şişli ve Büyükşehir Belediyesi devre dışı bırakılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir plan hazırlandığını ifade eden Çoban, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazi üzerinde yüksek katlı yoğun bir yapılaşmayı öngören imar planları değişikliği olduğunu söyledi. Konuyla ilgili dava sürecinin devam ettiğini belirten Çoban, şunları kaydetti:
    "Şu an Şişli Belediye binasının bulunduğu alan ve yanındaki meslek lisesi alanında tam 561 bin metrekarelik, 4 adet kule yapı kurulmak isteniyor. Burası özel proje alanı ilan edildi. Sonuçta belediyenin bulunduğu alan 1989 yılından bu yana belediye hizmet alanı. Buraya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı toplam planda, bir tane dini tesis kurulmuş. Onun dışında orada Türkiye'nin hem sanayisi ile Türkiye'de yetişmiş güç olan teknik liselerin, en köklülerden biri olan teknik motor meslek diye geçer, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortadan kaldırılmak isteniyor. Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazi üzerinde itirazlar sonucunda meslek alanı yüzde 70 daraltılarak, kuzeyde bir yere konumlandırıldı. Son aşama, şunu söyleyeyim, son aşamada birtakım davalar, itirazlar sonucu yürütmeyi durdurma kararı alındı ama gelinen noktada, 2015 yılında plan uygulama sınırları değiştirilerek, belediye binasının olduğu alan uygulama sınırları dışına çıkarıldı, ama plan değişmedi. Sonuç olarak burada fiilen 561 bin metrekarelik bir yeni hançer saplanmak isteniyor."
    Çoban, Şişli Camisi ile adliye arasında 24 saat kilit olan noktada böyle bir yapı yapılmak istendiğini ve davanın sürdüğünü söyledi. Çoban, "Biz yatırıma karşı değiliz, biz Bakanın da belirttiği gibi yoğunluk artışı nedeniyle İstanbul'da yeni cinayetlerin işlenmesine karşıyız. Bakanlığın bina yapma yetkisine karşıyız. Bu hepimizin rahatsızlığı olmalı, bu yeni hançerleri olmasına izin vermeyelim. Topluma örnek olalım." şeklinde konuştu.


    Meclis'te deprem konusu gündeme taşındı
    Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Yardımcısı Faruk Aydın'ın önceki toplantılarda yaptığı "İstanbul'da deprem riski ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar" konulu sunumu üzerine CHP'li meclis üyeleri de konuyla ilgili görüşlerini ve yanıtlanmasını istediği soruları Meclise sundu.


    kaynak : yeniakit.com

  • California'da geçtiğimiz aylarda büyük fay hattının geçtiği gölde 24 saat içinde en büyüğü 3.5 olan 200 civarında deprem meydana geldi. Valilik halka deprem olabilir dedi ama olmadı. Kaldı ki Marmara Denizi'nde olan bu küçük depremcikler deprem beklenen faydan uzakta,yani güneyde fay olmayan alanda oluyor. Övgün Ahmet Ercan'a facebook üzerinden bu depremlerle ilgili sıkıntıya yol açar mı sorusana hayır cevabını verdi.

  • 8.0 büyüklüğünde deprem! Tsunami bekleniyor
    Solomon Adaları açıklarında 8.0 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sonrasında tsunami alarmı verildi.

    Tsunami dalgalarının 3 saat içinde kıyıya ulaşması bekleniyor. Eklenme: 08 Aralık 2016, 21:16
    kaynak : sondakika.com

  • maşallah 8.0 baya şiddetli bir deprem. Rabbim yardımcıları olsun

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN