Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar zaman zaman etiketleme yapılarak sorular yöneltiliyor ilksel verilere dayanan bazı kişisel düşüncelerim elbette mevcut ama özellikle risk konusunda yazmama kararı aldım bu zamana kadar bilgilendirme babında her deprem sonrası yorum yapmaya çalıştım ama bu sefer durum farklı, hem bölge halkında paniğe yol açabilir hemde yetkili bir kişi olmadığım için şikayet olması halinde halkı korku ve paniğe sevk etmekden suçlu konuma düşerim.

Hocam bir şey soracağım sizi yakalamışken. Artık bu depreme Gaziantep depremi denmesi gerekmiyor mu? Basında hala Maraş depremi olarak geçiyor

Depremin merkez üssü Sofalıca Antepe çok yakın fakat antepte bir hatay, maraş, adıyaman kadar yıkım yok. Sebebi arazi şartları mı sadece?

06 ŞUBAT 2023 Mw=7.7 SOFALACA ŞEHİTKAMİL GAZİANTEP DEPREMİ - B.Ü. KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi

BORN IN WINTER

• Official Post

External Content twitter.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• External Content twitter.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• Ben de bu enerjinin diğer faylara etkisini merak ediyorum. İnsan diken üstünde hissediyor kendini. Çok da eski ve dayanıksız bina var zaten napacak bu millet bilmiyorum. Kentsel dönüşüm de çok masraf. Hem de insanların ödeyemeceği bi masraf oldu birçok bina için. El atılması lazım buna hocam.

Türkiye'nin bu işlere ayıracak kadar yüklü sermayesi olduğunu düşünmüyorum. 99 depreminden bugüne yaklaşık 24 yıl geçti, kamu yapılarının bazıları yenilendi. İlçelerde ada bazlı kentsel dönüşümler son yıllarda artmaya başladı ama istenilen seviyede olduğunu düşünmüyorum. İşimiz Allah'a kaldı.

• Official Post

• GOJIRA

Episantr birşey ifade etmez kırılmanın nasıl ilerlediği önemli ana kırık DAF hattı üzerinde,ilk şok yırtılma başlangıcı Pazarcık GB’sında Narlı fayında.

Hatay,Kırıkhan,Hassa

Gaziantep’in İslahiye,Nurdağı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu (İkinci depremde Nurhak,Ekinözü,Göksun Malatya’nın Doğanşehir)

Adıyaman’ın Gölbaşı,Çelikhan İlçeleri doğrudan kırık üzerinde

PergamoN hocam bu ne olabilir? Volkanik bir aktivite olma ihtimali var mı? Yoksa gaz boşalması mı?

Yürüyedur uA

• Oniki adalar Akdeniz 3.5 9 dakika önce. / arkadaşlar akdeniz bu kadar aktif miydi maraş fayı kırılmadan önce yoksa bizim şuan mı gözümüze batar oldu ?

Aktifti, koeriye her baktığımda ege ve Akdeniz yüzlerce deprem kaydı oluyordu küçük. Şu an bu depreme odaklandığımızdan çok farkedilmiyor.

:(

• Hocam o bölge her zaman aktif olan bir bölge

yani demek istediğim sadece akdeniz'de o bölge değil doğu akdeniz'i de içeriyordu aslında sorum düzgün açıklayamadım doğu akdeniz'de dediğiniz aktifliğe sahip miydi ? bunun hakkında bilgisi veri kaydı tutmuş bir hocam var mı burada ?

• Official Post

• yani demek istediğim sadece akdeniz'de o bölge değil doğu akdeniz'i de içeriyordu aslında sorum düzgün açıklayamadım doğu akdeniz'de dediğiniz aktifliğe sahip miydi ? bunun hakkında bilgisi veri kaydı tutmuş bir hocam var mı burada ?

Hocam doğu ak denizde benim bildiğim çok aktivite olmadığı konuda bilgi sahibi hocalarımız daha ayrıntılı açıklar.

Yürüyedur uA

• PergamoN hocam bu ne olabilir? Volkanik bir aktivite olma ihtimali var mı? Yoksa gaz boşalması mı?

Yüksek ihtimal gaz çıkışıdır tam konum öğrenilmeli fay dağı kesmiş olabilir ama doğrultu atıma bağlı bir jeolojik oluşumda ilk gözlenimim görünmüyor.Bu tür büyük depremler sonrası yeraltı suları kuruyabilir veya yeni su kaynakları oluşabilir özellikle dik yamaçlarda yanal yayılmaya bağlı heyelanlar görülebilir yine özellikle yüzey kırığının oluştuğu yerlerde gaz çıkışları gözlenebiliyor.

Dağ volkanik bir dağmı bilmiyorum ama tek bir depremle volkanik bir oluşum oluşmaz.

Edit: bölgede kaplıca mevcutmuş sanırım yüksek ihtimal sıcak su çıkışına bağlı buhardır ama siyah şey ne bilmiyorum araştırılması lazım

• Twitter da doğru bilgileri insanlara anlatmaktan yoruldum artık. Gemi komplosu tutmadı haarpci büyük resimcilerin şimdi de Kahramanmaraşta Türk petrol ofisinin elindeki kuyuları 6 km kazıp bomba patlatmışlar demeye başladılar..