Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yani, 5'lik bir deprem olsa bile bu civarda gelir anca mı diyorsunuz hocam?

    5'lik deprem gelir demiyorum ,bu tür sorulardan vazgeçmelisiniz artık bunu bilebilecek bir teknoloji/bilimsel veri günümüzde mevcut değil belki daha büyüğü gelicek.Sismik etkinlikde artış olan bir bölgede %60 oranında saatler/günler/aylar sonra hissedilir bir deprem meydana geliyor.Buna karşılık hiç bir hareket olmayan bir başka bölgede çok daha büyük bir depremde meydana gelebilir.

    Özellikle ege graben sistemi içinde bu tür küçük deprem kümelenmeleri çok sık meydana geliyor belli bir süre sonra sönümlenmesi daha olası.

  • 5'lik deprem gelir demiyorum ,bu tür sorulardan vazgeçmelisiniz artık bunu bilebilecek bir teknoloji/bilimsel veri günümüzde mevcut değil belki daha büyüğü gelicek.Sismik etkinlikde artış olan bir bölgede %60 oranında saatler/günler/aylar sonra hissedilir bir deprem meydana geliyor.Buna karşılık hiç bir hareket olmayan bir başka bölgede çok daha büyük bir depremde meydana gelebilir.

    Özellikle ege graben sistemi içinde bu tür küçük deprem kümelenmeleri çok sık meydana geliyor belli bir süre sonra sönümlenmesi daha olası.

    Peki, hocam teşekkürler. :thumbup:

  • Meksika depremi erken uyarı sistemi başlangıç ve dalgaların ulaşma süresi/uzaklık;

    9b3bcebb6c6fa2f.png

    Meksika Sismik Uyarı Sistemi (SASMEX) 1991 yılından beri Mexico City'de faaliyet göstermektedir ve 2003’de Oaxaca'da hizmet vermeye başlamıştır.
    25 Haziran 2020 itibarıyla SASMEX 77 genel uyarı ve 98 önleyici uyarı yayınlamıştır.

    a20eeb546998a738fc635e.png

  • Temmuz ve Haziran ayında aynı bölgede orta marmara çukuru civarında 18 deprem olmuş. Marmara denizinin diğer yerlerini de sayarsak sayı çok daha fazla. Sadece orta marmara çukurunda 18 deprem oldu yakın zamanda.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Valla Manisa daki depremleri 4 büyüklüğünün üzerinde olmadıkça hissetmiyorum zaten hissedenler varsa evlerine baktirsin derim ama bir 5 olsun deli gibi sallaniyoruz:)

  • Geçtiğimiz ocak Manisa'da olan 4.5 şiddetindeki bir depremi Bahçeşehir'de 26. Katta hissetmistik, sallamisti :)

    Hocam, o 4.5 değildi yalnız 5.4'dü ama onu bile hissetmek mesafe farkı baya çok ciddi anlamda garip, hocam ben zaten 3'le 4 arası depremler için dedim bunu.

  • Habertürk'te Prof.Dr.Naci Görür'ü dinledim biraz.Aklımda kalanları sizinle paylaşayım.İstanbul'da 1.600.000 yapının olduğunu ve %60'nın riskli olduğunu söyledi.Sahil kesiminde içeriye 20 km kısımdaki yapıların çok riski olduğu ayrıca zararı en aza indirmek için 98 öncesi yapılan binalara odaklanmamız gerektiğini söyledi.En son olarakta hiçbir ideolojik düşüncede olmadan siyaset yapmadan Kanal İstanbulun büyük bir depremde çok risk taşıdığını kanala ve etrafındaki yapılara ciddi zarar verebileceğini ve kanal girişinin yumuşak yapıda, alüvyonlarla kaplı olduğunu söyledi.Özetle bunlar.

    Einmal editiert, zuletzt von mcxxltrm ()

  • Naci hoca 1509 tarihli depremden ve o faydan bahsetmiyor veya ben denk gelmedim,Orta marmara çukuru kumburgaz fayı kırılacak İstanbul depremi meydana gelecek diyor,Oysa Cenk hoca ve Ramazan demirtaş hoca ise hersek deltasının batısından yani Yalova açıklardan orta marmaraya giden faydan 1509 tarihli depremin olduğu fayın kırılması ve doğu marmara depreminin gerçekleşme ihtimalini daha yüksek görüyorlar