Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Depremde şu bilinmemezlikler çok kötü. Gönül ister ki ülkede evler bilinçli yapılsın hiç korkma. Şimdi uzman çıkıp dese +6 deprem gelebilir evlere girmeyin nasıl sorumluluk alıp diyebilir? Demese allah korusun +6 deprem meydana geldi maddi, manevi kayıplar oldu. Her türlü sıkıntı. O yüzden evleri ,zemini sağlam yapacaksın kafan rahat olsun.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Geçmiş olsun bölge halkına.

    Aklıma benim direkt Prof. Dr. Naci Görür'ün Doğu Anadolu Fay Hattının da aynı Kuzey Anadolu Fay Hattı gibi deprem üretmesinden korkuyoruz cümlesi geldi.

    Prof. Dr. Naci Görür'ün 24 Ocak'ta Elazığ/Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra yaptığı açıklamalar;


    * 1-Bu depremin olduğu yerde 1874 yılında 7.1, 1875'de 6.7 büyüklükte iki deprem olmuş.

    * 2-Bu depremden sonra Sivrice-Bingöl ve Sivrice-Pütürge-Çelikhan arasına özellikle dikkat edilmelidir.

    * 3-Deprem hattı üzerindeki kırsal yerleşim alanları yapı stoku bakımından deprem güvenli değildir. Bu bakımdan yapısal hasar fazla olabilir. İnşallah can kaybı fazla olmaz. Şu an itibariyle köylere henüz ulaşılamadığı için doğru hasar tespiti yapmak mümkün değildir.

    * 4-Bu deprem kanaatimce endişe vericidir. DAF uzun zamandır sessizdi. Şimdi uyandı. Kuzey Anadolu Fayı (KAF) gibi davranacağından endişe ediyorum.

  • Ne ay ne güneş tutulmasını deprem ile bir alakası yoktur. Dolunay'da yoktur. Tamamen şuan bilimsel olarak tesadüf. Bilimsel olarak bir bağlantı yok.

    Ay tutulmasının yer çekiminde/dünya üzerinde kuvvetli bir etki gösterdiği ve bunun sonucunda ay tutulması sırasında bazen depremler olduğunu bilimsel olarak kanıtlayan bir kaç kaynak mevcut ama her zaman ay tutulmalarında olan depremleri ay tutulmalarına bağlamamak gerekir bence de çünkü çokta depremi tetikleme konusunda önemli bir unsur değildir diye düşünüyorum bende.

  • Foruma bugün giremedim öncelikle bölge halkına geçmiş olsun. Umarım beklenen sismik boşluklar şu Pandemi döneminde hiç bir bölgemizde faaliyete geçmez...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Şu dönemde olabilecek en kötü şey deprem fakat riskli bölge Malatya'dan ziyade İstanbul keşke herkes evdeyken en azından deprem planlaması yapılıp konteynerlar yeniden düzenlenebilirdi veya apartmanlara güçlendirme çalışması yapılabilirdi veya toplanma alanları yeniden düzenlenebilirdi (kaldıysa)

  • Psikolojik olarak bazen sallanıyor gibi his oluyor hocam ondan olmuştur kuvvetle muhtemel daha çok sıkıntı ve strest filan yaptıysanız.

  • Yorgun Demokrat 30’dan fazla 2.9/1.5 aralığında deprem var fayın çözümü doğrultu atım bileşeni olan normal faylanma vermiş +5M depremlerin çözümlerinde bu bölge 2.kez bu çözümü veriyor.Doğanyol ve sivrice merkezli depremler doğrultu atımlıyken pütürge civarında mekanizma değişiyor bağımsız deprem olma ihtimali yüksek bunların ama yakın zamanda yakın çevresinde 6.8M’lik bir deprem olduğu için artçı şok olarak kabul ediliyor bunlar,6.8Mw’lik depremin geç gelen artçısı diyebiliyoruz şuan sadece..


    6.8Mw/5.1Mw/5.0Mw/5.0Mw/5.2Mw

    +5Mw deprem sayısı 3’ü pütürge merkezli 1’i sivrice

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()