Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cenk hocanın facebookta kurduğu bir grup var, burada paylaştığı bir ileti;

    "Sürekli merak ediliyor. “Bu 1509 depreminin olduğu fay hangi veriye dayanıyor?” şeklinde bir soru var. Makaleleri takip etmeyenler olduğunu düşünerek ekleyelim. Çalıştığımız sismik kesitler renkli çizgiler ve fayın görüldüğü üç örnek kesit."

    Fotoğraf açıklaması yok.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 0km diyor Kamyon geçmiştir.

    Bu kamyon geçmiştir muhabbeti yanlış anlaşılmış sanırım.

    Kamyon muhabbeti afad,kandilli sismografları için geçerli değil sizlerin baktığı kayaç gerginlik istasyonları için geçerli. 2’si çok farklı şeyler..


    Kamyon’un geçmesiyle sismograf’a sarsıntı kaydı düşmez 1,5-2’lik dediğiniz depremler bile büyük depremler için küçük ,bizim için büyük alanları temsil ediyor.


    Diyeceğime geleyim yeri sarsacak kadar büyük patlama lazım buda maden ocakları ile mümkün,kamyon’la falan olmaz. Muğlanın bir bölümü ile Manisa/soma civarında bu depremlere çok rastlarız diğer yerlerdede illa vardır kayda düşen.Bunları teyit etmek için

    1-bölgede bir maden ocağı çalışması varmı buna bakın

    2-başka nedenle büyük bir patlama gerçekleşmişmi onu araştırın


  • 2 dk lik video. Istanbul guney sahilleri, yalova ve bursa icin anlatilmak istenen tamda bu.

    Aynısı İzmir'in Alsancak, Mavişehir, Karşıyaka, Bayraklı semtleri için de geçerli. Üstelik burada o zeminin üstünde 30-40 katlı gökdelenler var, 20-25 katlı koca apartmanlar var. Yıkıcı bir deprem olursa o balçık zeminin üstündeki gökdelenler, koca apartmanlar dayanabilecek mi merak konusu. Sağlam olsa bile zemin yüzünden devrilebileceğinden bahsetmişti bir hoca.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Üstad, gök gürültüsü listeye dahil mi?

  • İstanbul Esenyurtta 95 yılında büyük aile fertlerim tarafından yapılmış bir binada oturuyorum çok sağlam yapıldığını söylüyorlar 99 depreminde hiç hasar almadığını söylüyorlar ancak bu beni daha da korkutuyor. Resmen yaşayan bir ölü gibiyim bıktım bu deprem psikolojisinden.

  • İstanbul Esenyurtta 95 yılında büyük aile fertlerim tarafından yapılmış bir binada oturuyorum çok sağlam yapıldığını söylüyorlar 99 depreminde hiç hasar almadığını söylüyorlar ancak bu beni daha da korkutuyor. Resmen yaşayan bir ölü gibiyim bıktım bu deprem psikolojisinden.

    Ne kadar saglam yapilirsa yapilsin. Sor bakalim bir kolonda kac tane demir kullanmislar ? Genelde eskilerde 6 dir. Simdi benim bildigim 10 12 tane kullaniyorlar.


    Ayrica yeni sistemde zemini cok saglam yapiyorlar. Bir nevi demir aglarla oruyorlar. Betonu doktukten sonra havasini alip tekrardan beton dokuyorlar. Binanin ortasinda genelde 2 tane tasiyici kolon vardir. Onlarida taş gibi yapiyorlar yeni sistemde. Yanlisim varsa Ilker Gunebakan hocam duzeltsin.


    Amacim korkutmak degil. Bilgilendirmek.