Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Marmara’nın geçen yıl Ağustos Eylül Ekim dönemi hareketliliğini bu yılki durum ile karşılaştırabilir miyiz?

    Yada Ortalamayı bu yılla karşılaştırsak sonuç nasıl olur acaba ?

  • arch87 öncü deprem kavramı hala bilinmemezliğini koruyor gerçekleşen bir depremden sonra aynı lokasyonda daha büyük bir deprem meydana gelirse diğer deprem öncü olarak adlandırılır.

    Başka türlü öncü/anaşok/artçı sınıflandırılması yapılamıyor.

    yani aslında öncü deprem dediğimiz öncü mü bilemediğimiz bir deprem. Sadece deprem sonrası süreç değerlendirmede var. Önceki deprem aslında. Öncü ama öncüsü olduğu vurana kadar kimse bilmiyor. Güzel..

  • Tabiki , 4.6’ya kadar ki bölüme ve 5.8 çevresi hariç olan kısıma bakmak gerek

    Ama Gemlik Bandırma Yalova vb hepsi hesaba katılmalı

    Çok ekstra bir hareket olmadı diye biliyorum (aklımda kalan) 2016-2017’ın bir bölümü hariç çekirdeklenme dediğimiz birkaç hafta-ay aralağında tekrarlayan bir takım deprem fırtınasına benzer kısa sürede fazla deprem gerçekleştiği aylar vardı

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Dostlar ben Üsküdar Burhan Felek Anadolu lisesine okuyorum, Ve size şunu diyeceğim bu resimde gördüğünüz çatlak 5.8 depreminden öncede vardı, ve bunu okul müdürü ekxpert tutup bakanlığa söyledi depremden yaklaşık 3 yıl önce ve bakanlık hiç umursamadı. Zaten bizde nasıl umursamadığını hâla anlamış değiliz. Ve ardından 5.8 deprem olunca Okul müdürü tekrar bakanlığa söyledi bakanlıktan birileri geldi ve şimdi bina mühürlendi ve yıkılacak, arkadaş bu ne iştir ya o bina hasardan dolayı depremde ya yıkılsaydı. Bunun hesabını nasıl vericeklerdi ? Yani size diyeceğim tek söz şu ‘’Yumurta kapıya dayandığındamı oluyor bu iş’’ . Ne umursamamazlıktır.


    d531b758a3b52.jpg

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • En iyi ihtimalle 300.000-600.000 kişi ölecek diyorlar,çok büyük deprem olacak diyorlar,çok riskli bölge var diyorlar, ama oraları terkedin lafı ağızlarından çıkmıyor.

  • En iyi ihtimalle 300.000-600.000 kişi ölecek diyorlar,çok büyük deprem olacak diyorlar,çok riskli bölge var diyorlar, ama oraları terkedin lafı ağızlarından çıkmıyor.

    bence çok daha fazla olur çünkü arama kurtarma diye birşey olacağını sanmıyorum Kartal’da yıkılan binayı bir haftada enkaza ulaşamadılar

  • Kaç gündür bu konu altında bilgilendirici yazılar var olmasına rağmen hala artçıların kesilmesinin riskli yada devam etmesinin tehlikeli olduğunu sananlar var. Deprem biliminde buna yer yok arkadaşlar olağan depremler olarak değerlendirmek zorundayız öncü diyemeyiz. Artçı depremler devam edecek ancak bir depremin artçı olarak nitelendirmek için ana şokun olduğu fay üzerinde yada yakınında bir deprem olması gerek. Marmara denizindeki fayların artık segmentlerden oluştuğunu düşünürsek her depremi kendi içinde değerlendirmek gerekli. Artık bu her depremden mana çıkarmayın, sıkı bir şekilde takip edebilirsiniz ama her deprem birşeye işaret etmeyebilir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bence çok daha fazla olur çünkü arama kurtarma diye birşey olacağını sanmıyorum Kartal’da yıkılan binayı bir haftada enkaza ulaşamadılar

    Planlama genel stratejisi der ki, hesabını ve hazırlıklarını en kötü duruma göre yap. Alt yapını en kötü duruma göre hazırla.


    Çok basit bir öngörü de bulunayım. Kabaca ölümleri kent nüfusunun % 3'ü olarak kabul ederseniz ve İstanbul'un

    nüfusunu 18.000.000 kişi olarak düşünürseniz, ölüm sayısı 550.000 kişiler civarı olur ki bunun içine yaralanmadan dolayı olan kayıpolar dahil edilebilir.

    Diğer yönden depremin oluş zamanı, mevsimi gibi bir çok değişken var. Okullar açık/kapalı, mesai var/yok, gece/gündüz, yaz/kış

    her biri kendi içinde ayrı bir parametre.


    Ama şunu unutmamak gerekli, eğer bir "deprem seferberliği1 kabulu yapılırsa, projenin ilerlemesine göre bu oranlar hızla düşecektir.

    Aksi durumda, her geç kaldığımız zaman bu oranın hızla yükselmesi demektir.


    Dün bu kararların alınıp, devreye sokulması gerekiyordu.


    Her geçen dakika ülke adına kayıptır