Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Buarada 1939dan itibaren kafz nin dogusundan baslayarak batiya gelen depremselligin ayrintisina baktigimizda olan her bir deprem hemen batisindaki faya stres(enerji) aktarmis ki bu faylar sirayla kirilarak gelmisler nereye kadar taki 1999 a kadar, simdi arifiyeden cinarcik aciklarina kadar kirilan fay buyuk yikim yaparken batisindaki fay segment/segmentlerine stresi aktardi ama ne kadar aktardi ve hangisine aktardi bu benim kafamdaki en buyuk soru isaretidir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 99 depreminden sonra aynı yıl Atina depremi sonrasında Düzce depremi hepsi birbiriyle bağlantılı anlamına mı geliyor ?

    atina icin yorumum yok ancak duzce depremi icin 99 depreminin katkisi vardir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Malesef hicbir deprem veya yontem bu boyuttaki bir enerjiyi sonumlemeye yetmiyecektir. Teorik olarak cok yusek basincli suyla fay hatti yuzeyini kayganlastirarak suni olarak depremi istenilen zamanda tetiklemek bilimsel olarak mumkun ancak pratikte boyle bir teknoloji henuz yok. Su an depremin etkisi azatlamanin tek yolu saglam yapi bilincli toplum. Yaklasik 4.5 milyon yil once cinarciktan baslayan kirilma 1 milyon yil once canakkale bogazini gecmistir. Yani 3 milyon yildir sure gelen bir dongu. Ve ortalama 250 yillik periyotlarda devam ediyor.

    Amerika kendi ülkesinde ki kaya gazlarını çıkarırken, ortaya çıkan zehirli yer altı sularını yeryüzünde depolamak yerine yer altındaki boşluklara doldurdu bunlar da hidrolik basınç oluşturarak fayları tetikleyip kısmen yapay diyebileceğimiz depremler ortaya çıkarmıştı ve çıkarmaya devam ediyor.

    Bunun fakında olan vatandaşların eylemlerini susturup o kişileri dış güçlerin dış lobilerin ajanlarıymış gibi gösterilip susturuluyor.
    Amerikaya enerji(para) de gerisi önemsiz,önlerine kim çıkarsa sustururlar.

    hava-kars323

    Einmal editiert, zuletzt von PolarAttack ()

  • Kahin olaylarına inananlar var.Forum için demiyorum yanlış anlamayın bu kızıl kahin paylaştığınız 40k takipçi yapmış.Adamlar inanıyor ramazan hocaya karşı çıkıyorlar.Bende yapayım tahmin öyleyse amerika kıtası bir yerde 2.1 üzeri büyüklükte deprem olur.Akdeniz 3.5 büyüklükte 1 ay içinde deprem olur.Marmara 2 gün içinde en az 1.3 büyüklüğünde deprem olur.Bu şeye benziyor gece havada yıldız dolu ona bakarak yarın hava güneşli,açık olur demek aynı şey.Adamlar bir şey sallıyor milletimiz hemen inanıyor.Ayrıca marmara suskun,marmara harekete geçti yazmak gerçekten sıktı artık.1-2 büyüklüğünde depremleri paylaşıp panik yapıyorsunuz.50.Defa yazıyorum belki marmara'da 20 yıldır bekleniyor deprem.Hazırlarsın deprem çantanı,sabitlersin eşyanı önlemini alır beklersin.Burada artçıları paylaşarak depremi engelleyemezsiniz.Engelleniyorsa bende paylaşayım.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • canbayrock 7 kıta 7 iklimmi ne öyle birşey kontrol ettiğini idda eden şahısmı :)

    Bu şahısın bilemeyeceği şey yok o zaman boşuna çabalıyoruz afad’a davet ederek iyi yapmış yüzü varsa gider tabi varsa.


    Hava_Forum

    Attığı bir görsel birşey derdimde demiyeceğim :)

    87242c3c2.png


    Yazılarımı önceden takip edenler bilir üşünmedim aradım şöyle bir paylaşımım olmuştu; (7-8aylık bir yazı mobildeyim sayfayı almayı unuttum)

    4a806eb80123cdcfcc84.png

    5/6 arası depremler sürpriz olmaz yazıyor.


    Bu paylaşımımdan sonra ;

    4 nisan 2019 Elazığ/Sivrice 5.2m


    Mart ayıyla birlikte birden fazla gerçekleşen Malatya/hekimhan,arguvan depremleri +4,5m


    13 mayıs 2019 Manisa/kırkağaç 4.5m


    19 Haziran 2019 Erzincan/iliç 4.1m

    22 mayıs 2019. Erzincan/kemah 4.0m


    12 ağustos 2019 Diyarbakır/lice 4.2m (silvanın hemen kuzeyi)


    9 eylül 2019 Van/saray 4.3m


    31 temmuz 2019 Erzurum/ tekman 4.1m

    15 temmuz 2019 Erzurum/oltu 4.3m (saydığım ilçelerin hemen kuzeyi ve güneyi)


    Ve 2 hafta önce meydana gelen çankırı/çerkeş depremleri 5.1m 4.9m ...


    Diyeceğim illa birini takip edeceksiniz beni takip edin ben olacak ilçeyide söylüyorum :hfyeni (18):


    Bu saydığım yerler sismik hareket olan yerlerdi Hepsi ,nitekim 7-8 aylık süreçte neredeyse tamamı hissedilir bir deprem yaşadı .

    Ayvacık depreminide yanılmıyorsam 1-2 hafta önceden olabilir diye bildirmiştim 5.0’lık depremden sonra tebrik edenler olmuştu :)


    Muğla açıkları akdenize girmiyorum bile deprem olmayan gün yok nerdeyse bu şarlatanlara hala inanan varsa. Kendi bilir saygı duyarım ama BİLİMLE alakası yok .

    Metafiziğe inanmayan biriyim bu arada belirteyim.


    Sismik hareketler bazı ipuçları veriyor aslında...

  • Üstteki fotoyu görünce aklıma direkt bizim burdaki Bayraklı gökdelenleri ve Mavişehir'deki kocaman apartmanlar geldi. Bir hoca zeminin, gökdelen bölgesinde 300 metreye kadar balçık olduğunu (özellikle Mavişehir zaten çoğunlukla doldurma alan), gökdelenlerin sağlam olsa bile yıkıcı bir depremde devrilebileceğini söylemişti. Tam bir felaket olur öyle bir durum =O.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Konuda belki paylaşılmıştır.Ama güzel bir belgesel olduğu için tekrar atmak istedim.Bizim beklediğimiz 7.2 ve 7.4 ü artçı olarak yaşamışlar.Tsunami ayrı bir felaket.Üstüne bir de Çernobildeki gibi bir reaktör patlaması...


    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 99 depreminden sonra aynı yıl Atina depremi sonrasında Düzce depremi hepsi birbiriyle bağlantılı anlamına mı geliyor ?

    73 km. uzunluğunda olan bu fayın 30 km.lik batı bölümü 17 Ağustos 1999 depreminde kırılmış bulunuyordu. 12 Kasım 1999 depremi ise fayın 43 km. uzunluğundaki doğu bölümünün kırılması sonucunda oluşmuştur. 12 Kasım 1999 depremi, 17 Ağustos 1999'daki kırılmaların Düzce fayının doğu bölümünü tetiklemesi sonucu gelişmiştir. AFAD'IN kendi resmi sitesinde tetiklediğini yazıyor hocam.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ankara ve Konya mı :D :D :D En masum yerler :D (Fay konusunda)

  • Amerika kendi ülkesinde ki kaya gazlarını çıkarırken, ortaya çıkan zehirli yer altı sularını yeryüzünde depolamak yerine yer altındaki boşluklara doldurdu bunlar da hidrolik basınç oluşturarak fayları tetikleyip kısmen yapay diyebileceğimiz depremler ortaya çıkarmıştı ve çıkarmaya devam ediyor.

    Bunun fakında olan vatandaşların eylemlerini susturup o kişileri dış güçlerin dış lobilerin ajanlarıymış gibi gösterilip susturuluyor.
    Amerikaya enerji(para) de gerisi önemsiz,önlerine kim çıkarsa sustururlar

    Doğudur zaten dediğim gibi teoride mümkün ancak cok küçük fay kırıkları için bu değiin olmuş olabilir malesef marmara fay segmentleri gibi büyük ölçüdeki faylar için bu uygulamayı yapmak şu an için imkansız belki gelecekte yapılır bu insanlığa zarar değil fayda sağlar.

  • Tebrikler PergamoN hocam

    Başarılarınızın devamını dilerim

    Yerin altını ön görebilmek gökyüzünden çok daha zordur

    Marmara depremiyle ilgili yer , büyüklük ve zaman konusunda şartları biraz zorlayıp insiyatif alırsanız zirveye epey yaklaşırsınız

  • hatta 99 depremi direkt etki ediyor aslinda bolgede 2 kol var biri duzce fayi digeri dokurcun fayi, fakat dokurcun fayi daha once enerjisini bosaltyigi icin 1950 ye yakin tarihlerdi sanirim, kirilmayan ve enerji birikimi olan duzce fayina stres aktarildi ve buda 3 ay sonra 7.2 ile karsimiza cikti.


    Not: 99 depreminden sonra tipki duzcedeki gibi bir olusum soz konusu degil yani marmara denizi depremi olduktan sonra tekrar izmit fayi stres alip kirilmaz o artik uzun sure ses vermez simdiden yavas yavas enerji biriktirmeye baslamistir oda yanlis hatirlamiyorsam 200-250 yilda bir kirilan bir faydir.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ilker.gunebakan Bir haber sitesinde Yunan jeoloji profesörüne dayandırılan bir haberde Gölcük depreminin Atina depremini tetiklediğini ve İstanbul’da 2022 yılına kadar büyük depremin olacağına dair bir haber okuyunca sormak istedim teşekkür ederim.

    Bunların hepsi istatistik bilimi kullanılarak yapılmış tahminler ki bu tür çalışmalar istanbul içince yapılmıştı. 99 da yapılan ve 30 yıl denilen sürede istatistik bilimi kullanılark yapılmıştır. aslında bu çalışmaların üniversiteler tarafında belirli periyotlarda özellikle 4 ve üzeri her deprem sonrasında yeni eklenen faktörler dikkate alınarak yapılması daha yüksek yüzdeler verebilir.