Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Baybars bey , burda yine bir cümleniz dikkatimi çekti o yüzden alıntıladım. En doğrusunu aktarabilecek hocalar değil devlet kurumları demişsiniz ya, burdaki üyelerin %90 ı MGM nin hava ile ilgili tahminlerini dahi dikkate almıyor. Mgm bir açıklama yaptığında, o Mgm dir ona güven olmaz yazmıyorlar mı ? Forumda daha isabetli tahminler yürütebilen , bu işi , imkan verilse belki 10 kat daha iyi yapabilecek , yazarlar, tahminciler yok mu ? Deprem konusun da neden olmasın ?

    guzel kardesim depremle hava olaylarini bir tutamazsin, anlatmak istedigimi iyi anladigini dusunmuyorum akadrmisyenlerin arastirma konulari vardir ve hepsi bilimsel desteklerle bu savlarini kanitlamaya calisir, suanda bu kanitlari anlatan yada anlatmaya calisanlardan kafan karisir bak oku sayfalari essek kadar adamlat kim dogruyu soyluyor diyor? devlet kurumunda isim yok kurum vardir. Bir daha soyleyeyim neye inanip inanmamak sana kalmis bu konuyu bilgi amacli kullanalim baska seyler icin degil. Burada takip ettigimiz bilim insanlarini soyledik ancak tekrar edeyim marmara denizi tabani ve faylari tam olarak bilinmiyorken soylenenlerin hepsi savdan oteye gitmeyecek..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Fransızlarınkinde ek faylar gözüküyor bir de depremler Orta Marmara çukurunun doğusunda artmış bunuda hepimiz biliyoruz zaten.

    Fransız ekibinin çalışmalarını biliyorum. Çok uzun bir süre Marmara denizini araştırdılar. Hatta en aktüel fay haritası büyük olasılık onların çalışmasıdır.

  • Konuya çok dahil olmasam da her bilgiyi okuyorum ve hepsi değerli. Bana en mantıklı ve anlaşılır gelen Silverhand in ekşisözlükten alıntıladığı makale oldu. Diğer bilgileri anlayıp analiz edebilmek için ciddi bir alan bilgisine ihtiyaç olduğunu var. Bilmeyenler için acayip şekilde kafa karıştırıcı olacak ve belirsizliği arttıracak diye düşünüyorum. En güzeli ve halk için en faydalısı, deprem çalışmalarının tüm kurumların ortaklaşa yapacağı istişareler sonucunda açıklanmasıdır. Aksi taktirde halkı paniğe sürüklemekten başka bir işe yaramıyor çok fazla.

    Burada Narsil Hoca'nın söylediklerine katılıyorum. Deprem bilimciler farklı ekollerden gelen farklı teoriler üreten ve tabi ki kendi görüşlerini savunan

    kişiler.

    Aynı şekilde, üniversitelerin açıklamaları da aynı şekilde, kendi kadrolarının görüşlerini yansıtıyor.

    Şimdi hepsini bir odaya kapatıp, ortak bir metin yazın deseniz, o odada kavga çıkar.

    O bakımdan Türkiye için AFAD'ı kabul edip, onların açıklamalarını kabul etmek gerekli.

    Eğer bir sorun olursa, bilim insanları veya üniversiteler AFAD ile iletişime geçip dertlerini oraya anlatırlar. Kamuoyunun da kafası kaışmaz.


    İstisnası şu olur, hakikaten önemli bir durum söz konusudur ama AFAD sizi kaale almaz. o zaman görüşlerinizi paylaşırsınız.

    Ama rutin AFAD üzerinden yürür.

  • benim bu 5.8 lik depremden cikardigim en buyuk ve korkunc sonuc,beklenin buyuk depremin dahada geriye cekilmesi oldu.guvendigim bir kac hocada ayni seyi defalarca teyit ettiler. Ve ben hayatimda ilk defa butun kurumlarin ayni anda bu kadar olumsuz ve konustuguna sahit oluyorum..allah korusun.baska bir sey diyemiyorum.

  • Farkli teorisi dusuncesi nesi olursa olsun bu depreme nasil ana fayda diyebiliyor. Afaddan gorduk hepimiz kuzeyinde olmus. Kuzeydeki fayida ana faydan sayiyorsa belirtsin ozaman.

  • Bir saçma olanda benim için, madem 7 küsür deprem bekleniyor bunlar neden daha önce konuşulmadıda 5.8 den sonra zaten bekliyoruz 7 küsür şiddetinde deprem diyorlar. Neden hiçbir jeolog çıkıpta dillendirmedi olayı, neden televizyonda bu konu hiç konuşulmadı.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Cenk hocaya twitterdan sormuştum;

    @CYaltirak adlı kişiye yanıt olarak

    Hocam 4.7 ve arkasından 5.8 lik 2 deprem yönleri ve fay çözümlemeleri aynı fay üzerinde ve kuzeybatı-güneydoğu yönlü olduklarını gösteriyor. Peki bunca artçı neden doğuya kayarak oluyor ve 2 depremin olduğu fay üzerinde olmuyor?


    cevabı:

    enk YALTIRAK

    @CYaltirak

    @..... adlı kişiye yanıt olarak

    fay güney doğuya eğimli derine doğru, bu nedenle tavan bloğu içinde kaf parçasına doğru sınırlanıyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben yine de olumlu şeyler yazacağım

    5.8 için hasar ve kayıp minimum oldu

    Deprem adalar değil Silivri de oldu

    Adalarda 5.8 belki 5000 ölü demek olabilirdi

    Silivri stresi yine orada yada batısında depreme yol açabilir

    5.8 ile aklımız başımıza “biraz” geldi

    Çünkü 4.7 yeterli olmamıştı

    Ekonomi zarar görmesin diye hükümet bu işin üstünü kapatır mı diye düşündüm ama hükümet ve medyası baya deprem beklentisini açıkça ifade ediyor

    5.8 konut hasarı az olduğu için 6.8 den bile eskisi kadar korkmuyorum

    Ama derinlik 7 km berbat bir yüzeysellik onu da belirtelim

    Karalamada yazmıştım yeni bir 5.8/6.3 aralığında deprem belki de büyük depremi 5/10 yıl öteler