Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam bu yazdıklarınıza göre avcılar-küçükçekmece e5 bağlantısı komple sular altında kalabilir. Denizköşkler tarafı denize gömülebilir. Avcıların çoğu yeri (özellikle dolum tesisleri tarafları) sahile yakın olan kesimlerin her sene gözle görülür biçimde kayıyor. Şiddetli bir depremde buralara elveda diyeceğiz doğrumudur hocam?

    Genelleme yapmıyorum ( sağlam zemin parçacıkları olabilir) ama durum ne yazık ki böyle.

  • bilimsel paylasim konusu burasi..kendi arkadaslariniz ile whats app da konusuyormus gibi yazamazsiniz..yok yagmur bulutu fayin ustunde toplaniyor yok bilmem ne..benim hosuma gitmiyor.yoneticilerde uyardi.ben bir sey demicem artik.sessiz takip gerekli kisileri.

    Hocam iyi güzel diyorsun da beni yöneticilere sor bakalım benim mesajlarımı kontrol etsinler bir trolluğümü görmüşler mi, aklıma takıldı sordum ne haarp dedim ne huurp dedim, birşey sormak içinde mi bilimsel açıklama yapalım bilmiyoruz ki soruyoruz, ayrıca 99 depremini ayakta yaşamış biri olarak böyle şeylerle dalga geçmeyecek ve alay etmeyecek kadar o zamanı yaşamış bir insanım, siz şimdi ses takibe alın beni belki bişey bulursunuz.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Hocam iyi güzel diyorsun da beni yöneticilere sor bakalım benim mesajlarımı kontrol etsinler bir trolluğümü görmüşler mi, aklıma takıldı sordum ne haarp dedim ne huurp dedim, birşey sormak içinde mi bilimsel açıklama yapalım bilmiyoruz ki soruyoruz, ayrıca 99 depremini ayakta yaşamış biri olarak böyle şeylerle dalga geçmeyecek ve alay etmeyecek kadar o zamanı yaşamış bir insanım, siz şimdi ses takibe alın beni belki bişey bulursunuz.

    HAARP I size demedi bana dedi.

  • 17 ağustos 1999 gölcük merkezli depremde, avcılar ve çevresi deprem merkezinden neredeyse 170-180 km mesafede olmasına rağmen 981 kişi burada hayatını kaybetti, yıkılan binalar oldu. Bu şu anlama geliyor depremden bu kadar uzak olmasına rağmen bu ölü sayısı varsa sorumlu zemin ve zemine uymayan yapılardır. O bölgede maalesef yapılaşmaya devam edildi ve çok sayıda insan Avcılar, Büyükçekmece,küçükçekmece, bakırköy taraflarında yaşıyor, buradaki yapılar eski olduğu kadar zemin bildiğiniz kum gibi, dolayısıyla merkezi marmara denizi olacak her depremde bu bölgede büyük yıkım kaçınılmaz görünüyor.


    İstanbulun kuzey tarafları nispeten sağlam zemin üzerinde, orada da çarpık ve uygunsuz yapılan binalar yıkılabilir ancak sonuç güney sahilleri kadar vahim olmayacaktır. Anadolu yakasınında kadıköyden-tuzlaya kadar olan bölgesi oldukça etkilenecektir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • NTV’de Cem yaltırak hoca konuşuyor. İnsanları korkutan asıl unsurun medyanın habercilik anlayışı olduğunu çat çat söyledi. Paniğin ise insanların bilgisizliğinden kaynaklandığını belirtti. Deprem konusunda topyekün eğitim süreci başlatılmalı.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • 99'dan beri depreme hazirlik olarak neyi dogru yaptik ve devam ediyor diye dusunuyorum aklima birsey gelmiyor.

    Kentsel donusum bile rant odakli oldu, firmalar hep para kazanacaklari ilcelerde ise giristiler.

    Umarim hic olmazsa 99'dan sonra yapilan binalar deprem yonetmeligine uygun yapilmistir.

  • Parklar bu gecede dolu. İnsanlar hala evlere girememiş.

    İnsanlar sanıyor ki iki üç gün daha dışarda kalayım sonra ortalık sakinleşince eve dönerim. Ama bilmiyorlar ki kaderde bu gerçeği yaşayacaksak ne kadar dışarda kalırsak kalalım eninde sonunda o evimize döndüğümüzde o enkazın altında kalırız. Ömür boyu sokakta yatacak halimiz yok ne yazık ki