Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Code
    2023.02.18 22:31:30  38.0790   36.6203        5.4      -.-  5.3  -.-   YAGMURLU-GOKSUN (KAHRAMANMARAS)                   İlksel

    Herkesin kaderi , onun kendi kalbinin eseridir. ❤️

    • Offizieller Beitrag

    Ramazan hocanın dedikleri çelişkili mi yoksa benim sığ bilgim yüzunden mi bana çelişkili geliyor?


    Gölbaşı Türkoğlu segmenti de kırılmadı mı bu depremlerde?

    hocam bir konunun uzmanı bir prof için çelişkili konuşuyor demem için benimde o konuda uzman olmam en az onun kadar çalışma yapmış olmam gerekir, nacizhane bir yorumum yok ama hocanın saha bilgisini önemsediğim için depremlerle ilgili araştırmanarlnı yazılarını paylaşıyorum, bu deprem hakkındada birçok twit attı onlarıda paylaşan çok oldu. Son twitide bu, daha çok 2. twitine odaklandım açıkçası..

  • İbb genel sekreter yardımcısı habertürkte

    Dehşet fotoğraflar var.

    Kiriş içinden elektrik tesisatı geçirenler, kolon içinden su tesisatı geçirinler!

  • Bu olan iki buyuk deprem, ülkedeki bütün faylara etki etti galiba ülkenin dört bir yanında bu kadar deprem olmuyordu Çorum ve deprem bölgesine geçmiş olsun yeniden...

  • hocam bir konunun uzmanı bir prof için çelişkili konuşuyor demem için benimde o konuda uzman olmam en az onun kadar çalışma yapmış olmam gerekir, nacizhane bir yorumum yok ama hocanın saha bilgisini önemsediğim için depremlerle ilgili araştırmanarlnı yazılarını paylaşıyorum, bu deprem hakkındada birçok twit attı onlarıda paylaşan çok oldu. Son twitide bu, daha çok 2. twitine odaklandım açıkçası..

    Hocam Ramazan hocayı bende takip ederim de yazdıklarında okuduklarımı anlamadım belki de dedigim gibi oldukça sığ bilgim yüzünden. Gölbaşı Türkoğlu segmentinin kırıldığından bahsediliyordu şimdi yanlış okumadıysam Ramazan hoca orası kırılmadı diyor.

  • Bu olan iki buyuk deprem, ülkedeki bütün faylara etki etti galiba ülkenin dört bir yanında bu kadar deprem olmuyordu Çorum ve deprem bölgesine geçmiş olsun yeniden...

    Fay ve tektonik hareketler ile ilgili neredeyse hiç bilgim yok diyebilirim, yıllardır bu sayfada yazılanları okurum sadece.

    Fakat mantıken bu kadar büyük yırtıklara sebep olan büyük bir levha hareketi sanıyorum diğer levhaları da sıkıştıracak ve hareket etmelerine sebep olabilecektir.

    Bence küçük magnitüdde depremler olması iyi birşey olabilir. Enerji küçük küçük boşalabilirse, en azından zaten stres biriktirmiş fayların aniden kırılmasının önüne geçebilir.

    Allah korusun, olabilecek en kötü şey, afet bölgesinden farklı bir yerde meydana gelebilecek bir büyük deprem daha olmasıdır. Altından kalkamayız. Hem maddi hem manevi.

  • PergamoN hocam Marmara depreminin yine doğu marmara da olma ihtimali var mı ya da istanbul açıklarında olma ihtimalinden daha mı düşük

    5-5.2'ye varabilecek depremler her zaman için olası büyük bir deprem bakımından risk KAF boyunca doğu marmarada çok düşük,Düzce kuzeyindeki Çilimli,Yığılca gibi fayların riskleri çok bilinmiyor ama aktif faylar, 6.0-6.9 Arasında deprem potansiyelleri olabilir kayma hızları çok düşük.

    99 Depreminden sonra karadere segmentinde kırılmayan ufak bir kesim vardı 23 kasım 2022'de 6.0Mw depremle orasıda kırıldı.

    KAF ana kesme zonu boyunca risk daha çok Marmara denizi içinde kendi düşüncem episantr'da kumburgaz çukurunun KD'sunda Esenyurt açıklarında olacak ve kırılma GB'ya ilerleyecek.


    Bazı arkadaşlar gündem deprem olunca tüm fay hatları harekete geçti gibi yorumlar yapıyor birkaç gündür ,birşeyin harekete geçtiği yok her zaman ki olağan hareketler Çorum bazında son yıllarda Amasya'da dahil çokca +4M deprem meydana geldi genç kardeşimiz bu depremleri hissetmemiş veya hatırlamıyor olabilir.

    KAF'a paralel gelişen kollar mevcut ,deformasyonun bir kısmını bu kollar karşılamakta kayma hızları oldukça düşük 1939 Erzincan depremi Ezinepazarı segmentinin çok büyük bir kısmını kırdı, diğer ana tektonik yapılar Merzifon-Esençay fayı,Sungurlu fayı,Kazankaya fayı ,Çekerek fayı ,Turhal fayları olarak söylenebilir birçoğu kıta içi fay ve tekrarlanma aralıkları 6000-7000 yılın üstünde son deprem tarihleri bilinmiyor.


    Merzifon-Esençay fayında son yıllarda çalışmalar yapılmaya başlandı 227km uzunluğunda en az 6 segmentden oluşuyor kayma hızı genel olarak 3mm civarında KAF'a bağlı hareketin %12-15'ini üstleniyor.Kızılırmak,Yeşilırmak gibi nehirlerin yan kollarında 3milyon yıllık süreçde 3km civarında bir atım miktarı mevcut bu özellikle Merzifon segmenti tarafında 1mm'/y hıza işaret. Esençay segmentinden elde edilen paleosismolojik bulgular, son 7 bin yılda maksimum 2200 ve minimum 1320 yıllık geri dönüş periyoduna sahip iki ayrı yüzey faylanma olayını ortaya koymaktadır. Son olaydan bu yana geçen süre yaklaşık 3700 yıldır. Bu, Esençay segmentinde şimdilik ~ 3.7 m gerinim birikmesi anlamına gelir. Segmentler, büyüklükleri Mw 6.8 ile Mw 7.2 arasında değişen bireysel depremler üretme potansiyeline sahiptir.

    Aletsel dönemde meydana gelen en büyük deprem 1996 Mecitözü Depremleri (5.6-5.4 büyüklüğünde) Bölgeye Etkisi özellikle Mecitözü ve Merzifon'a bağlı köylerde ağır hasara neden olan bu depremde, 1 kişi ölmüş, 9 kişi yaralanmış ve toplam 2.606 konutta hasar meydana gelmiştir.

    Meydana gelen depremlerin şuan için bu segmentlerle bir alakası yok yerel kırıklarda meydana gelen depremler.


    Halkımız konya'da deprem olmuyor diye biliyor çünkü böyle lanse ediliyor ama şehrin batısı ve kuzeyinde sonradan haritalanan faylar mevcut tarihsel kayıtlarda Konya'nın etkilendiği +6M kayıtlar var tabi hangi faydan kaynaklı depremler bilemiyoruz. 2009 Depremlerinden sonra çözümde baz alınarak bu fay, Konya fayı olarak haritalandı arazide gözlemlenen kısım 15-18km civarında 3 parçalı görünüyor, normal fay şeklinde 6.0-6.2'lik bir deprem potansiyelinden bahsedilebilir ama bu büyüklükde bir depremin tekrar aralığı bile birkaç bin yıl üzerinde son deprem tarihi bilinmiyor , 2009 depremlerinde yapısal hasarlar oluştu ve çoğu panik sonucu yüksekden atlama olmak üzere 200'ün üzerinde vatandaş yaralandı.

    • Offizieller Beitrag

    Hocam Ramazan hocayı bende takip ederim de yazdıklarında okuduklarımı anlamadım belki de dedigim gibi oldukça sığ bilgim yüzünden. Gölbaşı Türkoğlu segmentinin kırıldığından bahsediliyordu şimdi yanlış okumadıysam Ramazan hoca orası kırılmadı diyor.

    Hocam deprem olalı 2 hafta oldu, eksik bilgilerde dolacaktır hocanında atladığı yer varsa çıkan bilgiler ışığında günceller herhalde. Bir çok bilim insanı bölgedeki faylarla ilgili bilgisini aktarıyor. Yazdıklarından bence Türkoğlu fayını pas geçtiğini düşünüyorum ama öyle olmadığını iddia eden bilim insanı sayısıda az değil. Saha çalışmaları ile herşey daha net çıkıyor çıkacaktır.

  • Bu olan iki buyuk deprem, ülkedeki bütün faylara etki etti galiba ülkenin dört bir yanında bu kadar deprem olmuyordu Çorum ve deprem bölgesine geçmiş olsun yeniden...

    Vallahi bilimselliğini bilmiyorum ama bugün konuştuğum bir amca Erzincan gölcük depremini yaşamış biri olarak bu son deprem gibisini hiç görmedim diyor hem süre olarak hemde şiddet olarak galiba etki etti gibi

  • Bu videoyu yeni gördüm Diyarbakır da deprem anında canlı yayında olan bir vatandaşın kamerasından gerçekten ilk dalga ve ikinci dalga arasındaki fark goruluyor, deprem üssünden biraz daha uzakta olan iller daha net hissediyor..

  • PergamoN hocam merakımdan soruyorum, kusuruma bakmayın. Son günlerde Karadeniz civarlarında sürekli deprem oluyor. Acaba gündemimiz deprem olduğu için göze mi batıyor yoksa farklı bir durum mu var?


    2023.02.17 10:33:16 (M=2.3) TAFLAN ACIKLARI-SAMSUN (KARADENIZ) 5.0km

    2023.02.17 05:22:02 (M=3.6) SAMSUN ACIKLARI (KARADENIZ) 9.0km

    2023.02.13 04:32:58 (M=2.0) ARILI-ARHAVI (ARTVIN) 13.5km

    2023.02.18 03:27:24 (M=2.3) SEHITLIK (ARTVIN) 3.6km

    2023.02.18 04:42:23 (M=2.7) TURKIYE-GURCISTAN SINIR BOLGESI 5.0km

    2023.02.12 11:07:02 (M=4.5) UGURKOY-BORCKA (ARTVIN) 5.0km

    2023.02.11 18:33:40 (M=4.6) GURCISTAN 5.0km

  • Narsil

    Hat das Thema geschlossen.
  • Narsil

    Hat das Thema freigeschaltet.