Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Haklarını verecek bir durum yok Cfs modeline göre tahmin yaptılar. Bende ozaman bakıp o modelin uzun vadeli tahminlerini inceler derdim istanbula kar yağmıyacak diye. Ayrıca hep kılpayı 1-2 derecelik sıcaklıklarla kar yağışları kaçtı bunları kimse bilemezdi. Eğer Şubat sonundaki olası sistemdede yağmazsa Cfsyi kutla daha mantıklı kanımca.

    Tabiki haklarını vereceğiz. Adamlar bas bas bağırdı kış normal geçecek diye. 1-2 derece hiç önemli değil herkes bu tarz olaylarda sonuca bakar. Ayrıca gören 10 sistem geldi hepsi sıcaklıktan patladı sanar. Topu topu 2 sistem geldi biri bariz patladı diğeri ilçesine göre 1-2 parmak kar bıraktı yada bırakmadı. Siteyi güncel tutma isteğimi anlıyorum ama godzillalar geliyordu, sistemler yara yara gelecekti elde var sıfır. Şimdide modeller kötü deniyor. Sonuçta hep “bunun adı tahmin” oluyor. Öyle dünya yok. Tahmini yaparsın ama iddaa etmezsin. Tahmin tutmaya bilir ama iddaa patlayınca efendiliğinle kabul edeceksin. Ben kar sever olarak içim kan ağlıyor.

  • Tabiki haklarını vereceğiz. Adamlar bas bas bağırdı kış normal geçecek diye. 1-2 derece hiç önemli değil herkes bu tarz olaylarda sonuca bakar. Ayrıca gören 10 sistem geldi hepsi sıcaklıktan patladı sanar. Topu topu 2 sistem geldi biri bariz patladı diğeri ilçesine göre 1-2 parmak kar bıraktı yada bırakmadı. Siteyi güncel tutma isteğimi anlıyorum ama godzillalar geliyordu, sistemler yara yara gelecekti elde var sıfır. Şimdide modeller kötü deniyor. Sonuçta hep “bunun adı tahmin” oluyor. Öyle dünya yok. Tahmini yaparsın ama iddaa etmezsin. Tahmin tutmaya bilir ama iddaa patlayınca efendiliğinle kabul edeceksin. Ben kar sever olarak içim kan ağlıyor.

    Godzillalar felan beni ilgilendirmiyor %100 her tahmin tutacak diye birşey yok ama Sırf cfsye görede tahmin yapılmaz demek istediğim buydu ben haklarını vermiyorum. Şubat sonunu beklerim ona göre Cfs modelinin hakkını veririm kimsenin boş tahminleri beni ilgilendirmiyor açıkcası. Accu bile cuvalladı bu sene. Onların kendi özel veriler kullanarak yaptıkları bir tahmin değil çünkü izledigim videoda cfsnin haritalarını kullandıklarını gözlerimle gördüm abartmayın. Öveceksen cfsyi öv dostum çünkü ortada copy pastelik bir durum var.

  • Godzillalar felan beni ilgilendirmiyor %100 her tahmin tutacak diye birşey yok ama Sırf cfsye görede tahmin yapılmaz demek istediğim buydu ben haklarını vermiyorum. Şubat sonunu beklerim ona göre Cfs modelinin hakkını veririm kimsenin boş tahminleri beni ilgilendirmiyor açıkcası. Accu bile cuvalladı bu sene. Onların kendi özel veriler kullanarak yaptıkları bir tahmin değil çünkü izledigim videoda cfsnin haritalarını kullandıklarını gözlerimle gördüm abartmayın. Öveceksen cfsyi öv dostum çünkü ortada copy pastelik bir durum var.

    İşte tahminler tutmayınca hep böyle oluyor. Yanlışı kabullenmek erdemdir. Nasıl sıyrılsam mantığı hiç hoş değil. Herkes modellere bakarak tahmin yapıyor. Kandillide modellere bakıp tecrübeleri doğrultusunda bir tahmin yaptı ve tuttu. Bence gereksiz bir tartışma uzatmaya değmez. Semih hoca bu kış tahminim tutmazsa bu işi bırakıcam demişti. Ben bu sözüne güvenerek hala birşeyler olacağını, kışı efsaneyle kapatacağımızı düşünüyorum. Bakalım neler olacak.

  • İşte tahminler tutmayınca hep böyle oluyor. Yanlışı kabullenmek erdemdir. Nasıl sıyrılsam mantığı hiç hoş değil. Herkes modellere bakarak tahmin yapıyor. Kandillide modellere bakıp tecrübeleri doğrultusunda bir tahmin yaptı ve tuttu. Bence gereksiz bir tartışma uzatmaya değmez. Semih hoca bu kış tahminim tutmazsa bu işi bırakıcam demişti. Ben bu sözüne güvenerek hala birşeyler olacağını, kışı efsaneyle kapatacağımızı düşünüyorum. Bakalım neler olacak.

    Ortada bir yanlış yok birşeyi kabullenmediğimde yok Cfs haritasında ne gördülerse onu bize aktardılar olay bundan ibaret diyorum daha ne diyebilirim. Kendi tahminleri değil cfsnin tahminlerini kendileri lansa edip kendi tahminleri gibi sundular. Ben buna tahmin demem benim görüşüm böyle sizinkini bilemem. Zaten düne kadar kandilli felan işim olmaz takip etmezdim bu sene birileri o tahmini yaydı videoyu izlediğimde cfs modelini görünce gülüp kapamıştım. Ayrıca uzun vadeli tahminler modellere göre yapılmaz. Cfs şirketine göre tahmin yapılacaksa bende kendime tahminciyim diyeyim ozaman her sene kış tahminlerine bakıp sana diyeyim sonucu ^^ Guldurme beni Allahını seversen. Olayın Semih ustadla ve onun tahminleriyle alakasıda yok oraya nerden geldik onuda anlamadım. Neyse herkez bildiğine inansın hayırlı akşamlar sana.

  • doğu karadeniz veya marmara hangisi alırsa alsın gönlümüz ülke sistemi ama en kötü ihtimal bir yeri gomsun artik konumuma vurmayacaksa da en azından kardan dolayı mutlu olan insanları görmek istiyorum burada

  • Bence sistem gelirse ''HAVA FORUMUN'' galibidir çünkü üstatlar ve hepimiz bu kötü durumlarda moralimizi bozmadık durmadık ve inşallah da karşılığımızı alacağız yılmadık ve hala yılmayacağız, bence kazanan Forum ailemizdir.

  • Ecm 240 satte verdiği çıktı düzelmelerle ülke sistemi olabilir. Daha iyi olabilir yani. Umarım bu sezon güzel bir kapanış yapar. Efsane olsun istiyoruz ama 10 cm görsem yetecek bana şahsen.

  • Arkadaslar mod olarak tum yorumlara bakiyorum ve okuyorum ancak bazi uyelerde soyle bir algi var,bizim sitemizi guncel tutmak gibi bir derdimiz yok hicbir zamanda olmadi, bu boş dusunceden kurtulun, forumumuzdaki yazar arkadaslarimizda bizler gibi kar sevdalisi onlarda kar yagsin istiyor ancak burda 2012 den beri uye olan ben defalarca yazarlarin sistem gelmiyor kar olmayacak laflarini okudum tersinide okudum.Adi ustunde tahmin tutabilirde tutmayabilirde bu sekilde degerlendirmek lazim..Elestiriye acik degil denilen forumda her yazara elestri yapilir yapiliyor ve yapilacak ancak elestiriye ve elestirene bakmak lazim, ayrica Kandilliyi basarili demek icin daha onceki tahminlerinede bakmak lazim.


    Bir diger hususta nasil siyrilirim bu durumdan lafi, kimsenin birseyden siyrilmaya calistigi yok her yazar kendi konusunda gerekli aciklamalari yapiyor yapmistir.


    Nacizhane boşa konusup gundem olusturmayalim, havaforumun son 3 senede kat ettigi yolu kimse goz ardi edemez.Bu forumun hem genel kultur hemde meteoroloji alanindaki ogretici yonunu zaten soylemiyorum bile..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN