batının kaderini ilk salınımdaki siklon belirliycek ikinci dalga adına.
gfs senaryolarına bakıcaz batılama trendi devam ediyorsa batılama sürer ecmwf sapma haritasında batılı senaryolar çok fazla bu sistem çarşamba perşembeye kadar milim mlilim batılama yapıcaktır aynı 2015'teki gibi
Ayriyetten Rusya ve İskandinavya taraflarındaki sıcaklık normallerin +10 derece üstünde ora böyleyken gelen sistem geçen seneki şubat sistemi gibi olur bu kendi şahsi tahminimdir.Şubatın 18'inden sonra bekliyorum ben İstanbula örtülü bir sistem
yazım gayet açık denizel kökenli alçak basınçlar bize değil atlantike inecek ao negaatife iniyor zaten nao kunusunda aynı şeyi anlattım eleştirmek için eleştiriyorsunuz. atlantik sizin için akdeniz'se siz böyle devam.
Hani veriler bizde bakalım şu verilere
Burdaki herşey zaten şubatın ilk yarısını elden çıkarmaya yetiyor ben İstanbul gibi kar alamayan kesimler için konuşuyorum iç yüksek kesimler zaten ufak tefek sistemlerle yine örtülü kar yağışlarını alacak.Gecen seneki gibi Amerikanın doğu sahilleri kutupsal polar ataklı sistemler alacak
Amerika öyle polar ataklı bir sistem yakaladığı için avrupa ve ülkemiz izlanda ve azor etkisinde kalcak bize bol bol yağmur düşüyo Şubatın ikinci yarısına kadar istanbulda örtülü bir sistem beklentim yok kar yağar ama örtü bırakmaz.
pna hafif pozitif iniş çıkış yok nao negatife düşüş var. ao hafif pozitif. anlıyacağınız nao dışında umut veren yok.
şuanlık sistem gelme ihtimal biraz arttı gibi durmakta çünkü negatife düşen nao demek kuzey atlantiğin güneyine inecek denizel kökenli ab lar demek.bu ab ların gücünü ao belirler ao 2 3 şubat gibi hızlı bir düşüşe geçiyor. negatif faza geçerse azor fazl baskı yemez daha önceden pozitif nao ve ao sebebiyle güçlenen ab lar çözülür ve orta enlemlere salınır.ve güçlü bir blokaj yiyebiliriz ancak ocağı şuanlık gözden çıkaralım şubatın ilk haftası gelecek cisimler görünüyor bugün ayrıntılı tahminimi açıklayacağım. şu anlık ihtimal güçlenmiş gibi duruyor.
Display More
denizel kökenli abli sistemler Ülkemizin yüksek rakımlı yerleri dışında rakımı düşük yerlerde iş yapmaz nao nun negative inmesi avrupa koridorunu açar nao işimizi görmez ao nun negative inmesi gerek karasal kökenli sistem lazım bize
Öncelikle hayırlı geceler semih hocaya yazdığınız yazıyı okudum sessiz kalmak istemedim herkesin affına sığınarak cevap vermek istiyorum semih hocanın bunun için herhangi bir veri sunmasına gerek yok zaten kendisi hava forum da yazar bunun farkındasınız dır zaten
Birde semih hocadan net bir şey söylemesini istemişsiniz hava olayların da bir gün sonrasın da bile netlik yoktur sadece tahmin yapılır gerçekleşir gerçekleşmez onu yaşayıp görürüz
Hayır geceler tekrardan
Bakalım uzun.süreli bir yb olmasında ne oluyorsa olsun teşekkürler
Hocam affınıza sığınaraktan bu söylediğiniz tahmin için bir veriniz kaynağınız varmıdır vade çok uzun böyle bir tahminde bulunabiliyorsanız 10 gün sonrasını yada 1 hafta sonrasını net bir şekilde söylemeniz gerekmektedir
Kasımın ilk haftasında serinleme ve yağış dışında pek bişey olmıycak +1000 rakımın üstünde bişeyler olur ama altı için fikrim yok 3-4 günlük bi serinleme ve yağış kasımın ikinci haftası daha hareketli gibi 13kasımdan sonrası