Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Alaska'nın 10 günlük hava raporunu paylaşma sebebim oraya da daha soğukların inmemesi üzerineydi yani Alaska'ya gidecekler için bilgi olaması açısından değil. Amerika Kıtası ile bizim bölgemiz arasında ki hava bağlantısı mağlum. Kafanıza göre mesaj silik kendinizce de yorum yapıyorsunuz. Adı üstünde karalama tahtası. size de iyi forumlar.

    1-Kasım ortası alınan kararlara göre bu konuda hayalindeki sinoptigi örnek göstermek dışında veri atılması yasaklanmıştır. Siz eski kurallara göre konuşmaktasınız.

    2-Alaska'da soğuk olmaması bizim soğuk almayacağız anlamına gelmez.

    3-Mağlum dediginiz bağlantıyı bilmiyorum ama PNA, AO, NAO gibi endekslerle bağlantı kurmak isterseniz yine verili tahmin konusundan yazabilirsiniz

    4-Yeri geliyor benimde mesajım siliniyor, Dünya'da mesajı silinen tek kişi siz değilsiniz.

    5-Mesaj silmekten hoşlanıyoruz zannediyorsanız yanılıyorsunuz, bilhassa mesaj hakkınızı elinizden almaktan ziyade başka bir yerde yapmanızı rica ettik ve kibarca uyarmaya çalıştık. Fakat görüyorum ki kafamıza göre silmek olarak algılandık.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Azor hiç yükselmeyecek

    Sağımızda güçlü bir YB olacak

    Kuzeyimizde çok daha güçlü bir YB olacak

    AO Nao NATO falan alayı aleyhimize olacak

    Diyagramlarda 72 saat vadede bile +10 gösterecek

    Tüm bunlara rağmen ani bir şekilde çok deli bir sistem alacağız ( ocak ortası balyozu)

    Tüm modeller konkordato ilan edecek

    Gfs modelinin yüzde 51’ini Acun satın alacak 😀

  • Kasım aralığın kötü geçip de bir anda patternin değişip harika kışlar geçirdiğimiz çok oldu eski yıllarda. Bu pattern ise 23 25 inden sonra değişecek ao ve naonun inişli çıkışlı güzel görüntüleri eşliğinde kışın ayak seslerini yakında duymaya başlayacağız inşallah.

  • Aralıkta efsane yaşayacağız. Tüm Anadoluda sıcaklık rekorları kırılabilir şu anki görüntüye göre. Malum sıcak hava konusunda acayip istikrarlıdır modeller. Aralıkta yüksek ihtimal elimizden kayacak. Kaldı ocak şubat..

  • Modeller başarılarını bu kış sezonu sonunda ispat edecek,modellere çamur atanlar başarısız olacak.Modeller ana patternleri çok iyi yakalayacak,birileri de ufak ayrıntılardan zafer havası çıkarmaya çalışacak.

  • bu kış iki baba sistem olacak onun dışında çöp olacak biri ocak biri mart.ocak batı kesimleri kara gömecek iç ege marmara başta olmak üzere birde iç anadolunun batısı kara gömülecek. Marttaki tamamen kıbrıs siklonu ve kara gömülen kuzey kesimler(ull ile) kıbrıs siklonu düzce-antalya hattının doğusu kara gömülecek karaman niğde konya üçgeni en az 50 santim batısı 20 30 cm arası diğer kesimler 10 ile 70 cm arasında değişir.

  • Bu yıl modeller gerçekten tutarlı gidiyor. İstanbul için de bu tutar yüksek, az önce TV de meteoroloji mühendisi de İstanbul için olumsuz tablo çizdi. Aralık ayı ılık geçecek hatta Ocak ve Şubat da ılık görünüyor dedi. Bu bakımdan modellere güvenim daha da arttı bu kış.

  • Verilerin geneli ocak ayı adına yağışların ve soğukların gayet iyi durumda olduğu bir ay öngörüyor. Ama ben konusuna uygun olması için tamamen hissi bir tahmin yapacağım. Ocakta harika bir sistem ülkemizi ziyaret edecek

  • bu kış mart ayına kadar ortalamaların üzerinde sıcak bir kış olacak. mart ortasında sıcaklıklar 20li derecelere tırmanırken birden bir haftalık sibirya kökenli sert bir sistem gelecek ve tüm türkiyeyi kara gömecek 8o