23 Şubat'ta Kuvvetli Soğuk ve Kar yağışı Gelecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2013-2014 kışı %99 bitmiştir. Bu kış Rize için geçen kışa göre daha iyi geçti. 2 orta kuvvetli ve 1 mini sistem aldık.yükseklerde ise güzel örtü var.uzun zaman sonra Ayder kardan adam şenlikleri sorunsuz yapıldı.her yerde kış biter ama Rize'de kış bitmez bundan emin olun.türkiyede Temmuz'da tek kar yağan il Rize.o yüzden bir sistem alabiliriz 3 Aralık gibi.2015 te özellikle kuzey bölgeler coşacak.rizemde hak ettiği karı alacaktır.

  • lazuri53 kıayamet ne zmaan kopacak..az oncekı yorumu yaptıgına gore(2015 e dair) bu sorununda cevabını bılıyorsundur..her sene rize aglıyordu kar yok kar yok dıye bu senede 1 kere kar yagdı dıye cenen durmuyor..kar herzaman yagarmısmıs..rakımlı 4000 olan dagları baz alırsan tabıkı oyle..dagın zorvesındemı oturuyosun..o sekılde bakarsa bursadakılerde yılın 7 ayı kar altında..kocaelıde oturanlarda kartepe sayesınde uzunca sure kar altındalar..

    Einmal editiert, zuletzt von zemheri... ()

  • Kışı bitirenler bitirsin yine de iyi bir kış geçirdik hayata devam moral bozmamaya da devam inşallah diyelim başka birşey demiyelim her zamanki gibi moral bozmayalım!

    Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük olsun...

  • Şuana kadar gördüğüm en ama en berbat kış 2013 bile bundan daha iyidi. Arkadaşlar ne zaman efsane deseniz hep patladı şu gelecek olan 2015 sezonu için bari şimdiden efsane olcak felan demeyelım bariz bir şekilde totem oldu bu kelime ne zaman desek patlıyor :D 2014 öve öve bitiremedik ve sonuç olarak elde var 0 . Artık 10 ay bekleyin ki kış gelsin :D Yazın çok sıkıntı çekeceğiz hemde çok böyle giderse .

    Neden mi kar ? Çünkü üzerimde ki bütün negatif enerjiyi tek seferde pozitif enerjiye çevirebilme özelliğine sahip.

  • Zitat von Dediğin çok doğru..  Bende rizeliyim rizede ''geçen sene ve bu sene hariç''  her sene 3-5 sağlam sistem alırdı.  1 sistem aldık ona sevinecek konumdayız. Yüksekler çok iyi kar yağışı aldı ama e 4000 metre bi zahmet alsın.. zemheri... pid='90604' dateline='1393015591'

    lazuri53 kıayamet ne zmaan kopacak..az oncekı yorumu yaptıgına gore(2015 e dair) bu sorununda cevabını bılıyorsundur..her sene rize aglıyordu kar yok kar yok dıye bu senede 1 kere kar yagdı dıye cenen durmuyor..kar herzaman yagarmısmıs..rakımlı 4000 olan dagları baz alırsan tabıkı oyle..dagın zorvesındemı oturuyosun..o sekılde bakarsa bursadakılerde yılın 7 ayı kar altında..kocaelıde oturanlarda kartepe sayesınde uzunca sure kar altındalar..

  • Zitat von Karadağ pid='90614' dateline='1393055727'

    Şuana kadar gördüğüm en ama en berbat kış 2013 bile bundan daha iyidi. Arkadaşlar ne zaman efsane deseniz hep patladı şu gelecek olan 2015 sezonu için bari şimdiden efsane olcak felan demeyelım bariz bir şekilde totem oldu bu kelime ne zaman desek patlıyor :D 2014 öve öve bitiremedik ve sonuç olarak elde var 0 . Artık 10 ay bekleyin ki kış gelsin :D Yazın çok sıkıntı çekeceğiz hemde çok böyle giderse .


    2015 yara yara geliyor, arkanıza yaslanın ve modellerde sistemlerin görünmesini bekleyin :hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • lazuri53 kıayamet ne zmaan kopacak..az oncekı yorumu yaptıgına gore(2015 e dair) bu sorununda cevabını bılıyorsundur..her sene rize aglıyordu kar yok kar yok dıye bu senede 1 kere kar yagdı dıye cenen durmuyor..kar herzaman yagarmısmıs..rakımlı 4000 olan dagları baz alırsan tabıkı oyle..dagın zorvesındemı oturuyosun..o sekılde bakarsa bursadakılerde yılın 7 ayı kar altında..kocaelıde oturanlarda kartepe sayesınde uzunca sure kar altındalar..


    Sen bi Rize'ye gel o zaman anlarsın.3200 metre üstü her zaman kar alır.rize bu yıl batı karadenizle birlikte en iyi karı aldı.lütfen herkesi bilmeden eleştirmekten vazgeç.2015 e gelince ben kafamdan uydurmuyorum.bunu sevmediğiniz ama bu kışı %90 bilen Bünyamin sürmeli diyor.bilim adamlarının çoğu kuzey yarım kürenin 2015 ten itibaren mini buzul çağına gireceğini söylüyor.birşey bilmeden herkese ağzına geleni söyleme

  • bahar ne zaman gelecek uzun dönemde sıcak mı gecirecegiz baharı ve yaz aylarını bence artık bunu konusmalıyız.. ekimde kışı konusmaya baslıyoruz mart geldi artık baharı konusalım bence ..

  • Hatırlıyorsam 2012 senesinde nisan ayında kar yağmıştı istanbul'da ama havada yağdı,geçen sene ise mart ayında sabah saatlerinde kar yağmıştı bu kar tutmuştu ve 2 gün boyunca böyle olmuştu o yüzden şubat bitmiştir örtü olcaksa mart ayının ilk 15 günü havada ise nisan ayının ilk 10 günü içinde olur

  • AZOR çoştu gfs 5 marttan sonra sistem verdi :D 10 martta -8 ler giriyor son şans gerçi gelmiycek gene ama :D

    Einmal editiert, zuletzt von Bilal ()

  • Zitat von eumetsat_delisi pid='90630' dateline='1393089832'

    Gelse bile soğuk bir Avrupa olmadan -8 ler kuşa döner -2 ler anca gelir.


    Kardeşim Aralık 10 sistemine bak.O zamanda avrupada soğuk yoktu.Aralık 10 sistemine benzer olacak ama daha sıcak bir şekilde gelebilir.Ayrıca Aralık 10 sistemi kuzey-kuzeydoğudan giriş yaparken bu sistem kuzeybatıdan giriş yapıyor.Dünkü modellerde azor istemediğimiz şekilde dikleşiyordu ve soğuklar İtalya,Kuzey afrikaya pompalanıyordu ama ne olduysa bize pompalanıyor bu modelle.

  • "Mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır"


    Bu laf çok doğru bir laf.şuana kadar ben her Mart'ta kar gördüm.dedem anlatırdı,eskiden metrekerce kar yağardı.bana şunu anlattı,Mayısta ev yapıyorlardı.akşam yağmur başladı ve gece kara dönüştü ve 2 günde yarım metre yağdı.hatta Mart ve Nisan başında daha çok kar yağarmış.bazı yıllar Ocak ve Şubat sıcak ve kurak geçer Mart'ta metrekerce kar yağarmış.ev boyu kar görmüş dedem ardeşenin 350 rakımlı köyünde.şunu demek istiyorum Mart'ta herşey olabilir.havada dahi olsa kar göreceğimi düşünüyorum.belki 1987 olur bilinmez.Allah nasip etsin.

    Einmal editiert, zuletzt von HvFrm(Hf) ()

  • Zitat von lazuri53 pid='90642' dateline='1393103013'

    "Mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır"


    Bu laf çok doğru bir laf.şuana kadar ben her Mart'ta kar gördüm.dedem anlatırdı,eskiden metrekerce kar yağardı.bana şunu anlattı,Mayısta ev yapıyorlardı.akşam yağmur başladı ve gece kara dönüştü ve 2 günde yarım metre yağdı.hatta Mart ve Nisan başında daha çok kar yağarmış.bazı yıllar Ocak ve Şubat sıcak ve kurak geçer Mart'ta metrekerce kar yağarmış.ev boyu kar görmüş dedem ardeşenin 350 rakımlı köyünde.şunu demek istiyorum Mart'ta herşey olabilir.


    Dedenin zamanında görebilirdin ama artık göremezsin çünkü çay,mısır,fındık gibi bitki türleri karadeniz' in havasını fazlasıyla yumuşattığından eskiden her Karadeniz şehri Bayburt,Gümüşhane gibiyken şimdi normal ılıman okyanusal iklim halini aldı