Diğer Modeller(GEM, JMA, ICON vs)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam tabiki haklisiniz ama ben ilikci kelimesine tepki verdim daha cok..insanlara bu sekilde ilikci bilmem ne denilmesin..yillardir burdayim ben..

    Siz burada bana, diğer yazar arkadaşlara ve site yönetimine neler söyleniyor yazılıyor bir bilseniz ılıkçı kelimesini iltifat olarak bile algilayabilirsiniz. :hfyeni (18): Ben ve buradaki büyük çoğunluk sizin yorumlarınızı ve maksadinizi asmadiginizi biliyoruz. Keyfinizi bozmayı sevgili kardeşim. Takibe devam hadi bakalım :/8103*

  • @divane kardeşimiz burada ılıkçı olabilecek son kişidir.Konumu gereği bile en zor yağış alan bölgede olmasına rağmen :) Dostum sadece sana diyebileceğim henüz modellerde tam gözükmeyen patern değişikliği var.Önümüzdeki günlerde bu daha iyi ortaya çıkacak...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • hocam tabiki haklisiniz ama ben ilikci kelimesine tepki verdim daha cok..insanlara bu sekilde ilikci bilmem ne denilmesin..yillardir burdayim ben..

    Özür dilerim abi sadece moralim bozulduğu için yazmıştım hakkını helal et

    rk223_kgigf-12351rk223_kgigf-12351rk223_kgigf-12351

  • sag olasin 4 subat dostum..cok degerli bir insansin sen..biliyorum..evet konumum sanssiz ama gecen sene 6 ocak efsaneydi burasi icin..insallah bu senede tum ulkemin yasamasi dilegiyle..

  • @divane adlı arkadaş biraz karsızlık sendromu yaşıyor son mesajları isyana teşvik gibi :) Ama haklı olduğu bir nokta var ki 2 aydır burada her güncellemeye ana fikri güzel, güzel çıktı, iş yapar gibi cümleler kuruluyor hatta bir ara bomboş güncellemelere bile ateş edildiği, gözlük takıldığı oluyordu sonuç kasımda kar beklerken aralıkta bile kar görmeyen biz kıyılı mağdurlar. Sözlerimize biraz daha dikkat edelim her çıktıyı iyi ya da kötüye yormaktan vazgeçelim lütfen.

  • Gem başarılı , bazılarına göre 5 Aralık , 24 Aralık , 30 Aralık ve hatta 4 Ocak sistemleri gereksiz olabilir , o sistemler ülkemiz için tarım için , köylümüz için , barajlar yani herkes için hayatiydi ve gelip yağış bıraktılar şükürki
    Gem’de bunlarda çoğunda isabetle bildi diğerlerinden önce , sayfayı takip etmeyen geçmişe dönüp baksın
    Objektiflik adı altında basiretsiz yorum yapmaya gerek yok
    Kuraklık kıtlık anlamında direkten döndük
    Daha efsane olmazsa sistem gelmesin lüksüne kavuşmadık bile
    Zaman hepsinin ilacı ve uzak değil

  • @Cold.EFso bahsettiğin sistemlerin çoğunda kar sınırı 1500 metrenin üstünde kaldı köyler, tarlalar bu sınırın altında zaten karlar sadece yaylalara yağdı yani ben bir yarar göremiyorum örneğin Karadenizli olduğum için örnek vereyim kar görmeyen fındıktan hiçbir halt olmaz ve daha kar görmedi köyler yaylalarda da çok az kar var kayak merkezleri bile daha geçen hafta açılış yaptı anca evet kuraklığın kıyısından döndük doğru ama daha çok eksik konu var.

  • Sizin yarar görememeniz o yağışların yararsız olduğu anlamına gelmez
    Ayrıca Hiç kimse afet boyutu dışındaki yağışlara yararsız diyemez ( siz dediniz demiyorum ama yazınız çok da tarımdan sulamadan anladığınızı göstermiyor )

  • Konu dışına çıkmayalım lütfen..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN