Beiträge von follower81

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Geçen sene yaşanan hadiseler tekrar ediyor. Düzce'de şehre su sağlayan Uğur Suyu ana regülatöründe tekrar heyelan meydana geldi. Kent genelinde su kesintisi yapılacağını belediye kendi sayfasında yayınladı.

    bir günde 200-300 mm arası tahmin etmiş. Allah korusun. bir günde çok yüksek rakam bunlar

    Aynen öyle hocam. Yağışlar belli bir zamana yayılsa bile oldukça etkili olacak gibi.Önceden de çok şiddetli yağışlar oluyordu Düzce'de ama 2019'dan sonra gerçekten yaz aylarını bir değişik yaşamaya başladık. 2019'dan beri her sene Haziran veya Temmuz aylarında illa ki sel hadisesi yaşıyoruz herhangi bir ilçede. Önceden Doğu Karadeniz'e daha çok görüyorduk sel görüntülerini ama artık Batı Karadeniz'de de çok fazla görür olduk. En son geçen sene Haziran sonundaki selde şehir merkezine bir hafta su verilemedi. Bu sene yine bu aylara geldik bakalım bu sefer kazasız belasız atlatırız inşallah.


    Ek olarak iklim değişikliğinin Karadeniz'in batısında yağışları %15-20 oranında arttıracağı öngörülen bir yazı okumuştum. Bu yaşananların sebebi de büyük ihtimalle yine iklim değişikliği ile ilgili.

    Bölgesel tahminde hala duruyor morlar. sabahtan akşama mor skalada yağış gerçekten insana endişe veriyor.


    ben hiç bakamadım modellere. batı karadeniz kıyı kesimindeki il ve ilçeler için modeller yarın sabahtan akşama kadar kaç mm veriyor?

    MGM'nin WRF'si Düzce'nin doğusu ( Yığılca Kaynaşlı,Akçakoca'nın doğusu) ve Zonguldak çevresi için korkunç bir çıktı vermiş. Yine Düzce şehir merkezi için de oldukça kuvvetli bir yağış öngörüsünde bulunmuş. Gerçekleşmesi durumunda 2019 yılındaki sel felaketlerinin tekrarı niteliğinde olaylar yaşanabilir. Allah korusun.


    bende tam o anda avizeye koştum hemen tabi yanlış bu yaptığım ama avize sallanmaya başlamıştı ilginç ben hiç hissetmedim sadece avize sallandı çoğu kişinin de öyle olmuş galiba

    Kahramanmaraş'ta ki 2. depremde de Düzce'de sadece avizeler sallanmıştı. Depremin merkezine olan uzaklık ile alakalı büyük ihtimalle. Bu deprem Düzce'de dolapları birbirine vurmuş.

    Bolu civarı tartışmalı bir yer vardı ama bu depremin orayla alakası yok sanırım. Geçtiğimiz haftalarda bu civarda 2 lik kümelenme olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

    Bende yanlış hatırlamıyorsam Elmalık Fayı'nda deprem beklentisi vat diye biliyorum. Bazıları bu fay 12 Kasım artçıları ile kırıldı diyorlar. Bazıları ise kırılmadı diyorlar. Kafa karışıklığı mevcut.

    Bana Bolu 4.0 olarak geldi. Büyük ihtimalle Düzce ve Bolu'nun kesiştiği nokta da deprem meydana geldi. 23 Kasım 2022 Düzce Depremi'nden öncede orada küçük ölçekli çok fazla deprem olmuştu. Bu depremleri gördükçe tedirgin oluyorum. Düzce'de çok yakın zamanda bir deprem konferansı düzenlendi. Bolu'da 6.5-6.8 büyüklüğünde bir deprem olasılığından bahsedildi. Cenk hocanın bir konuşmasında da bu tehlikeden kısaca bahsediliyordu. Aynı şekilde Naci hocada bu bölgeye uyarı vermişti. Umarım büyük depremin habercisi değildir.