mgm 50 kg yakın yağiş göstermiş samsuna gece kar olsa yağmaz kesin yağmur yağar

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Boztepe'de kar devam ediyor örtü 100 rakıma kadar inmiş yağışla beraber merkezde de kar yağışı görüyoruz
-
Hocam endeksler bu kadar doğuya atıyor mu yoksa sakin inş görünüyor mu
NAO fazla pozitif değil bu tarihlerde daha ılımlı nötr +0.5 civarında. Ama hocalarında belirttiği gibi sistemde kafkas riski var izlanda rahat durmuyor.
-
Ben mucurum ihtimalini dile getirdim gençler üzülmeyin.Ama şöyle bir basınç be sıcaklık haritalarına bakınca tipik kafkas sistemi gelmiyor bana.Mucurum derken artık -10 dan aşağısı kesmez o bakımdan:)
-
Gfs normal gelmiş bence. -15'leri gördünüz ama o kadarını beklemeyin. En iyi ihtimalle -10/-11 gelebilir. Zaten çokta soğuk olmasın yağışı azaltır.
-
-
En kötü -9 girsin yağışı bol olsun yeter fazlasında gözüm yok
-
mgm kuvetlı yagmur ve kky uyarısı verdi samsun a
-
Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun Kuzey Kesimlerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
07.02.2025 Cuma günü Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışların, sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, 300 metre ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kuvvetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
-
Konumumda kar atıştırıyor, muhtemelen dewpoint eksilerde.
-
Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun Kuzey Kesimlerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
07.02.2025 Cuma günü Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışların, sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, 300 metre ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kuvvetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Benim rakım 260 bakalım bana piyango vuracak mı
-
Konumumda kar atıştırıyor, muhtemelen dewpoint eksilerde.
Gece ve yarın kaç devpoint bakabiliyonmu
-
-
Gece 1.5 derecede yağmur yağıyordu şimdi kar sinekliyor garip
-
Bence GFS gibi gelirse rakım 150 metreye kadar düşer
-
Gece ve yarın kaç devpoint bakabiliyonmu
Yağış anında yükselir hocam, 0-1-2 °C civarında görünüyor gece ve yarın sabah saatleri.
-
850 hpa'da -7 varken sıcaklığın 1.5 dereceye düştüğünü gördük. -9/-10'lar varken sahil rahat örtü çekebilir. Sistem öncesinde fönde olmayacak, yer sıcaklığı düşük kalacak. Bir sonraki sisteme her şeyimiz hazır. Eğer beklediğimiz gelirse birçok kişi kışı mutlu kapatır.
-
Gfs son verisinde Samsun'da geceye kadar -8 eğrisini sokmuş kuvvetli yagista yine ara ara kky ve kar olabilir gibi
-
Yağış anında yükselir hocam, 0-1-2 °C civarında görünüyor gece ve yarın sabah saatleri.
Eyvallah kardeşim
-
Bu gece Ankara Yolu kapanır
-