Hadi ECMWF umutlandırıp utandırma😒
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ne kadar iğrenç bir yorum.
-
İstanbul konusunda yorumları okurken ben 😁
-
Ne kadar iğrenç bir yorum.
İzlanda Alçak basınç merkezinin İzlanda ülkesi ve kara parçası ile hiç bir alakası yok ayrıca
Sadece o bölgeye en yakın kara diye İzlanda adı verilmiş
Azor yüksek basıncının da Azors adalarıyla ilgisi yok , sadece yakın olduğu İçin o isim
Basınç alanları binlerce km gezip durabiliyor
Ben zaten bu iki basınç alanının isminin değişmesi gerek diye de bir kaç yıldır yazıyorum
Ayrıca aldığımız çoğu güzel sistemde İzlanda enfes konum alıyor ve Azora yön tayin ediyor
Öte yandan çok sevdiğimiz Sibirya da bazen nontermik batı yakası sönümleyici özelliği ile tüm kışımızı alt üst edebiliyor ( misal 2020 )
-
İzlanda Alçak basınç merkezinin İzlanda ülkesi ve kara parçası ile hiç bir alakası yok ayrıca
Sadece o bölgeye en yakın kara diye İzlanda adı verilmiş
Azor yüksek basıncının da Azors adalarıyla ilgisi yok , sadece yakın olduğu İçin o isim
Basınç alanları binlerce km gezip durabiliyor
Ben zaten bu iki basınç alanının isminin değişmesi gerek diye de bir kaç yıldır yazıyorum
Ayrıca aldığımız çoğu güzel sistemde İzlanda enfes konum alıyor ve Azora yön tayin ediyor
Öte yandan çok sevdiğimiz Sibirya da bazen nontermik batı yakası sönümleyici özelliği ile tüm kışımızı alt üst edebiliyor ( misal 2020 )
Mesele o değil hocam, İzlanda'da lavın evlere kadar ulaşmasıyla ilgili haberi paylaşıp altına da "İzlanda bizi yakıyor, Rabbim de onları yakıyor." demek ne kadar doğru. Ben ona dikkat çekmek istedim.
-
-
-
Ecmvf birkaç güncellemedir Megakent için cuma günü kuvvetli yağış denemesi yapıyor.
-
ECMWF'nin her akşam saatlerinde bizi kara vurup sonraki güncellemede kestane etmesi şaka mı? Şaka bir yana GFS ve diğer modelleri de aynı hizaya bekliyoruz...
-
Sıcak cephe yağışları Ege de başladı, ilerleyen saatler ve günler de yağışlar, Doğuya doğru ilerleyebilir, sıcaklıklar hissedilir şekilde artabilir, Ocak ayının 20.si itibarı ile Bu durum soğuma ile tersine dönebilir.
-
-
Cuma gunu olan kuvvetli yagisi ecmwf ile birlikte arpege, gem kismen ukmo ve icon da goruyor. Sel riski bile olusabilir bir ihtimal persembe tekrar bakmak lazim.
Berkay34 hocam siz ne dusunuyorsunuz aksiyon olur mu
-
ECM'nin yağışına güvenilmez yazın performansı berbattı Allah'ın her günü oraj tahmini ediyordu hiçbiri olmadı.
-
Yazdan bu yana şu Afrika kelimesinden nefret ettiğim kadar hiç birşeyden nefret etmedim ya. Bunun işi gücü yok sürekli Türkiye’ye sokulup duruyor ya. Ay hayır sinirlerim bozuluyor ya :))
-
Cuma gunu olan kuvvetli yagisi ecmwf ile birlikte arpege, gem kismen ukmo ve icon da goruyor. Sel riski bile olusabilir bir ihtimal persembe tekrar bakmak lazim.
Berkay34 hocam siz ne dusunuyorsunuz aksiyon olur mu
Çok yüksek seviyede şimşek ve yıldırım aktivitesi de vermiş ecm ve bunu birkaç güncellemedir ısrarla veriyor sistem öncesi
-
Gfs sistemi hiç vermiyor vermedi de bu zamana kadar. ECM sabah bozuyor akşam veriyor. 2 verdi 1 bozdu istikrar kimde şimdi? Ben maalesef gfs gibi geleceğini düşünüyorum. Olumsuzsun diyenler olabilir e bu coğrafyada bu modellerle ne olabiliriz? Sanki 10 tane gösterdikleri sistemden 9'u geldi de biz olumsuz olduk.
-
Gfs sistemi hiç vermiyor vermedi de bu zamana kadar. ECM sabah bozuyor akşam veriyor. 2 verdi 1 bozdu istikrar kimde şimdi? Ben maalesef gfs gibi geleceğini düşünüyorum. Olumsuzsun diyenler olabilir e bu coğrafyada bu modellerle ne olabiliriz? Sanki 10 tane gösterdikleri sistemden 9'u geldi de biz olumsuz olduk.
Aynı fikirdeyim 👍
-
-
Afad’ı ve Akom’u etiketlemeyi unutmuşsunuz
-
-