Yarın modeller bozunca forum:
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bi hareketlenme var yine yorumlara bakılırsa ❄️
-
3 gün kala bakarız.. bakalım nası ericek modeller
-
Ecm diyagram çıktı mı?
-
-
Ecm diyagram çıktı mı?
Güncelleme devam ediyor
-
Bi hareketlenme var yine yorumlara bakılırsa ❄️
Hemde ne 😂
-
Diyagramin guzelligine bakin
-
Hamak var mı hamak
-
Hamak var mı hamak
Hem de ne hamak
-
Bu diagramlarda 500 hpa sıcaklığına takılan bir ben miyim acaba 🤔 o niye düşmüyo,o da düşsün ne var yani.Hep biz mi kazık yicez.O da düşsün
-
16’sında sanki -4lere doğru bir kümelenme var, güne lodosla başlıyoruz ama akşamına rüzgarın karayelden esme ihtimali olabilir mi hocam o gün? Snowcharm
-
Çok şükür bu sefer olası sistemi en uzun vade olan 29-30'larında değil de 22'sine görüyoruz. Ne kadar yakın o kadar iyi...
-
- Official Post
-
Sıcaklığın kar değerlerine indiği anda yağış azalıyor.
-
Sıcaklığın kar değerlerine indiği anda yağış azalıyor.
-
ULL olan sistemlerde soğuk kırpılma derdi genelde olmaz. Çünkü soğuğun çekirdeği direk üstümüze akmış olur ULL koptuğu zaman. Bu sistemde de önemli olan o. Eğer bölünme kesinleşirse 3 gün vadede de aşırı değişim olmayabilir. Örneğin 11 Mart 2022 sistemi 5 gün önceden olduğu haliyle gelmişti. Böyle sistemlerde herhangi bir soğuk çekirdeğinin kırpıntılarını değil direk kendisini alıyoruz.
-
9 Gün vadede inanılmaz bir diyagram bence.
-
9 Gün vadede inanılmaz bir diyagram bence.
Katılıyorum. Diğer senaryolarıda 2,3 güncellemede -10a çekersek ball gibi olur.
-
Yağış işi 1 gün kalaya kadar netleşmez biliyorum ama bu sefer siklonlu kar özlemimiz dinebilir gibi duruyor ve geriye soğuk kalıyor onun içinde şom ağzımızı açmadan sinsice takip etmeye devam edeceğiz.
-