Basınç diyagramlarında da hem GFS hem GEFS çıktısı çok düşük kalıyor özellikle izlanda ve iskandinavya civarlarında.Benden duymuş olma.Yeni çıktılara bakmıyorum kardeşim.Totemim var:)))
Ecmwf den cılız altyapı ile ilk deneme de geldi bu akşam Ümit.
Basınç diyagramlarında da hem GFS hem GEFS çıktısı çok düşük kalıyor özellikle izlanda ve iskandinavya civarlarında.Benden duymuş olma.Yeni çıktılara bakmıyorum kardeşim.Totemim var:)))
Ecmwf den cılız altyapı ile ilk deneme de geldi bu akşam Ümit.
Ekim Kasım aylarında 2024 kışı çok sert geçecek tezleri çürüdü bence. Maalesef o sene bu sene olmadı. Umarım Şubatta en azından herkesin tatmin olacağı bir sistem gelir de 21 22 23 serisine 24 ü de eklemeyiz
Baş ağrısına ne iyi gelir?
Ekim Kasım aylarında 2024 kışı çok sert geçecek tezleri çürüdü bence. Maalesef o sene bu sene olmadı. Umarım Şubatta en azından herkesin tatmin olacağı bir sistem gelir de 21 22 23 serisine 24 ü de eklemeyiz
çok sert tezi çürüdü evet ama bu ne istediğimize göre değişir bence geçtiğimiz kışlara nazaran belli periyotlarda gelen soğuk dalgalar yerine mevsim normallerinde geçen günler yaşıyoruz daha fazla yağış olsaydı ve bir iki derecelik daha düşük sıcaklıklar olsaydı bence gayet uzun soluklu ve soğuk günlerdeyiz
Gümüşhanede güzel ayaz var sabaha -10 u görebiliriz. Ama katır kutur basabileceğim kar örtüsü yok
Ens henüz tamamen güncellenemedi, yatmadan bir çizelim dedim ecmwf ana senaryoyu.
210. saat biraz oynansa koridor açılıyor, çizimle gösterdim
Ben çizmeyle uğraşırken ens fişi çekti
Buda benim totemim olsun:)))
Kontrol de fena gitmiyor. Bir iki detay lehimize gelişirse bizde hele bakın kim gelmiş, hoş gelmişe başlarız
Okulları 1-2 hafta daha tatil edelim hocam ya😂😎
Yapmıcam diyorum yine dayanamıyorum ama bunu yazıp totemime devam edeceğim:))Bu İzlanda basınç diyagramı.ECMWF ana çıktısı ve kontrol çıktısına bakınca ortalamadan ne kadar saptıklarını görebilirsiniz.GFS de ve GEFS de farklı değil.Hem İzlanda da hem İskandinavya'da ortalamanın çok altında basınç değerleri sunuyorlar.Mesela Grönland da da tam tersi ortalamanın çok üstü basınç gösteriyorlar.Bu da kritik noktalarda kritik dengeleri değiştirebiliyor.Birşeyler beklememizin nedeni de bu.Kendi parametrelerine de ters çıktılar sunuyorlar.Niye böyle yapıyorlar inanın anlamlandıramadığım için yoruldum:))
Anlık Samsun Atakum Kocadağ (alıntıdır)
Baş ağrısına ne iyi gelir?
Usta ciddi mi soruyorsun yoksa sitem mi çözemedim Yardımcı olmaya çalışırdık.
Usta ciddi mi soruyorsun yoksa sitem mi çözemedim
Yardımcı olmaya çalışırdık.
Ciddi soruyorum valla sabahtan beri dinmedi melet bu sistemi bu vadeden çözmek buna gülerim hocam Ciddi efsane sistemler çok baş yoldurur ama indimi pir iner senaryoları ve ortalamayı takip etmeye devam onlar bize snoptiği şekillendiren etmenler ana çıktının böyle vermesi gayet normal her şey dört dörtlük olacak değil Bir zamanı var her şeyin. Süreç olumlu artıkın gerisi Rabbime kalmış
arctic oscillation negatiften nötr veya pozitife çıkış sağlarsa ne olurdu
arctic oscillation negatiften nötr veya pozitife çıkış sağlarsa ne olurdu
Tayfun abinin mıntıkasına girmiş olur haso:))
Tayfun abinin mıntıkasına girmiş olur haso:))
du bakalım sen bir kaç gün daha bekle seninde radarına girecek o sistem.
BU Gece GFS yi ben aldım GEFS sizde