Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şimdi şöyle bir durum var Ay ışığı hocamız öğrenmiş bütün her şeyi diyagram model neyse işte bu 1 .. ikincisi sabahları arka arkaya atıyor birde gece atıyor gün arası ara ara atıyor.. yani benden fazla atıyor ama göze batmıyor neyse devam hocam 😊

    Murat hocamızda öyle aşağı yukarı oda bilinçli biliyor burayı ..

    Evet bende o zaman hiç atmayayım tamamdır ok ..

    Şu üslubunuz bile neden göze battığınızı anlatmaya yetiyor. Sizden üstü kapalı şekilde tartışma yaratmayacak biçimde çok kez rica ettik bazı durumları fakat siz aynı devam ediyorsunuz kimseyi taktığınız ettiğiniz yok. Mesele az atan çok atan vs değil paylaşımlarınızın %90 ı amaçsız ve burayı aile wp grubu gibi kullanıyorsunuz. Üstelik sadece tek konu değil akla gelen her konuda aynı. Bilginiz olsun olmasın paylaşımın bir değeri amacı olsun olmasın sizin için farketmiyor önünüze ne gelirse yolluyorsunuz forum kuralı falan da tanımıyorsunuz. Tartışmaların arasına girip insanlara değişik sözler de sarf ediyorsunuz.. Bir kerede hatanızı farkedip ne gerekiyorsa yapayım dediğinizi görmedim. Hep başkası suçlu siz haklısınız insanlar böyle olunca bi raddede yeter diyor. En güzel dille anlattım kendimi ama bu mesaja 2-3 emojili atarlı üste çıkcağınız mesaj atacağınızı bildiğim için şimdiden diyorum alıntılamayın beni okuyun geçin. Nasıl olsa bi kulağınızdan girip diğerinden çıkacak.

  • Şu üslubunuz bile neden göze battığınızı anlatmaya yetiyor. Sizden üstü kapalı şekilde tartışma yaratmayacak biçimde çok kez rica ettik bazı durumları fakat siz aynı devam ediyorsunuz kimseyi taktığınız ettiğiniz yok. Mesele az atan çok atan vs değil paylaşımlarınızın %90 ı amaçsız ve burayı aile wp grubu gibi kullanıyorsunuz. Üstelik sadece tek konu değil akla gelen her konuda aynı. Bilginiz olsun olmasın paylaşımın bir değeri amacı olsun olmasın sizin için farketmiyor önünüze ne gelirse yolluyorsunuz forum kuralı falan da tanımıyorsunuz. Tartışmaların arasına girip insanlara değişik sözler de sarf ediyorsunuz.. Bir kerede hatanızı farkedip ne gerekiyorsa yapayım dediğinizi görmedim. Hep başkası suçlu siz haklısınız insanlar böyle olunca bi raddede yeter diyor. En güzel dille anlattım kendimi ama bu mesaja 2-3 emojili atarlı üste çıkcağınız mesaj atacağınızı bildiğim için şimdiden diyorum alıntılamayın beni okuyun geçin. Nasıl olsa bi kulağınızdan girip diğerinden çıkacak.

    Hayırlı forumlar..

  • Hayırlı forumlar..

    hocam üzülemeyin benimde çok uçuk düşüncelerim var ama ifade edemiyorum yoksa dünya genelinden ban yerim :)--
    Çoğunluğa ayak uyduramayınca zorlanıyorsun böyle bireyselleşmenin problemleri toplum olarak yakında aşacağımızı umuyorum.

  • hocam üzülemeyin benimde çok uçuk düşüncelerim var ama ifade edemiyorum yoksa dünya genelinden ban yerim :)--
    Çoğunluğa ayak uyduramayınca zorlanıyorsun böyle bireyselleşmenin problemleri toplum olarak yakında aşacağımızı umuyorum.

    Teşekkür ederim hocam😊

  • Herkese selam.


    Şu yaşadığımız zor dönemlere bir de kurak yağışsız geçen mevsimlerin vermiş olduğu strese ve üzüntü sebebi ile forumda aktif kullanıcı üyelerin arasında gerginliğin boş olduğunu düşünüyorum ben kendimce. Evet bazı konularda bende dahil bir kaç arkadaşım yüklenmiş olabiliriz bu doğru inkar edemem sabah akşam öğlen gece fark etmeksizin konularda paylaşım yaptık doğrudur. Fakat bir kişi ya da bir iki kişiyi hedef tahtasına koyup rencide etme boyutuna getirmek de yanlıştır. Usta üyeler forumda ki akışı daha iyi bilir bahsedilen kişinin ya da kişilerin bilinçli olarak bir üyenin mesajı altta kalsın yok beğenilmesin diye düşünmesi mümkün değildir o konuda yetersiz o kadar ustalasmadı henüz. Ben fotoğraf atarım arkamdan bir başka üye atar bu zincirleme devam eder, etti. Evet forumda meteorolojik bilgilerin daha çok yer verilmesi taraftarıyım. Bu durumda yönetim ya bazı konuları kapatır ya da başka bir yöntem bulur. Sonuç olarak kimse kimseyi üzmesin bir uyarı yapılacaksa güzel ve kırmadan uyarı yapılabilir. Ya da rahatsızsanız üyeden üyelerden paylaşımlarından yönetime söylersiniz biz bu üye ya da üyeleri forumda istemiyoruz dersiniz yönetimde ona göre değerlendirir ve gerekeni yapar. İyi forumlar herkese.

  • Merhaba hocalarım işlerinize karışmak istemem ama fikir olarak şunu sunabilirim :

    konu dışı adı meteoroloji sohbetleri olabilir hem veri analiz olur hem insanlar kendi ilgileri oldukları alan üzerinde konuşurken eğlenmiş olurlar:
    Meteoroloji ve sohbetin harmanlandığı bir konu olur hem de sohbet etmek ve meteoroloji hakkında konuşmak isteyenler ortak paydada buluşur ve konu içerikten sapmaz
    Aynı zamanda tahminleri olan hocaların tahiminleri değer görmüş ve soru-cevaplı yorum katılmış haliyle daha zengin bir içerik olur.
    Samet  Aykut53  Narsil  ExcuseMe

    • Offizieller Beitrag

    Merhaba hocalarım işlerinize karışmak istemem ama fikir olarak şunu sunabilirim :

    konu dışı adı meteoroloji sohbetleri olabilir hem veri analiz olur hem insanlar kendi ilgileri oldukları alan üzerinde konuşurken eğlenmiş olurlar:
    Meteoroloji ve sohbetin harmanlandığı bir konu olur hem de sohbet etmek ve meteoroloji hakkında konuşmak isteyenler ortak paydada buluşur ve konu içerikten sapmaz
    Samet  Aykut53  Narsil  ExcuseMe

    Merhaba öncelikle. Gelen şikayetler bu konu için değil hocam. Genel fotoğraf konuları ve flood şekli yazılar. Diğer türlü dediğiniz zaten bölge konularımız aktif olarak devam ediyor.

  • Usta üyeler forumda ki akışı daha iyi bilir bahsedilen kişinin ya da kişilerin bilinçli olarak bir üyenin mesajı altta kalsın yok beğenilmesin diye düşünmesi mümkün değildir o konuda yetersiz o kadar ustalasmadı henüz. Ben fotoğraf atarım arkamdan bir başka üye atar bu zincirleme devam eder,

    Peki nereden bileceğim mümkün olup olmadığını aynı olay 2 kez üst üste oluyorsa ? Nedense bir anda gök yüzü konuları spamlanıyor aynı kişi tarafından üst üste ve önemli konu görünürden kayboluyor, ben bunda art niyet ararım işte. O konuda yetersiz yada yeterli olunacak bir durum yok arkadaşım forum nedir bilmeyen bir insan bile onu yapar. Konu birinin fotoğraf atması değil zaten bunun bir sınırının olması ve en önemlisi diğer meteorolojik konuları devre dışı bırakması bilerek veya bilmeyerek hiç fark etmez.

  • Peki nereden bileceğim mümkün olup olmadığını aynı olay 2 kez üst üste oluyorsa ? Nedense bir anda gök yüzü konuları spamlanıyor aynı kişi tarafından üst üste ve önemli konu görünürden kayboluyor, ben bunda art niyet ararım işte. O konuda yetersiz yada yeterli olunacak bir durum yok arkadaşım forum nedir bilmeyen bir insan bile onu yapar. Konu birinin fotoğraf atması değil zaten bunun bir sınırının olması ve en önemlisi diğer meteorolojik konuları devre dışı bırakması bilerek veya bilmeyerek hiç fark etmez.

    Ben kimden bahsettiğinizi iyi biliyorum ve onu en iyi tanıyanda benim yani bilinçli olarak sizin o kadar emek verdiğiniz kafa patlattığınız veri bilgileri görülmesin diye böyle birseyi asla yapmaz ben kefilim. Olay sadece zincirleme gittiği için yaşanıyordu. Dün örnek olarak bulutlar gerçekten çok güzeldi ben de dahil bir çok arkadaşımız attı. Ben kendi açtığım konuda üyelerin kendi çektiği fotoğrafları atmasından yanayım diğer fotoğraf konuları içinde zaten çoğumuz gidemediğimiz için alıntı olarak atıyorduk. Aslında bu da yanlış konunun manası kalmiyor ama konu bir şeklinde aktif oluyordu ve zincirleme devam etti. Olmaması mı gerekiyordu tamam olmaz sorum yok hocam yani bilinçli olarak sizin forum için verdiğiniz emeğe veri bilgilerini bende dahil asla ve asla görülmesin olayı yapmayız aksine ben kendi adıma veri görmeyi daha çok isterim de zaten. Dediğim gibi kasıtlı olan bir durum yok sadece o an zincirleme paylaşım oluyordu hepsi bu. :)

  • Bu konu yaptırımın dışında kalacaktır umarım foruma renk katıyor

  • Bu konu yaptırımın dışında kalacaktır umarım foruma renk katıyor

    Kıymetli dostum zaten ortam gergin , fotoğraf galeri falan sonra konuşuruz :hfyeni (18):


    IMG_3691.gif

  • Bu sene gezdiğim yerler arasında gördüğüm en yüksek sıcaklık Muğla / Gökova. Köyceğiz'den yola çıkarken 45 derece ile çıktık. Gökova'da 48 derece yi gördük. Kahve almak için durduğumuzda dışarıdaki sıcak havayı soluyunca ciğerlerimin yandığını resmen hissettim


    a438daf5-1ba8-447e-b542-c0a180dd89eb.jpge12cd77e03a760508c48342f.jpg