İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yorumlari okuyorum ve bircok degisik yorum var ancak agirlikli olarak anladigim bostanci, suadiye tarafinda alin mayolari, gunes semsiyelerini denize girecegiz seklinde oysa 3 gun once ayni bolgede kayak yapacaktik,

  • Anlık sıcaklıklarda bir kaç semt hariç ECM’nin beklediğinin biraz altındayız

    Bazı semtler ise eksili değerlere geçmiş bile

    Dışarda nefis bir ayaz var , sistem öncesi harika cila

  • Tarihler 30 mart 2021. Ne ust seviye uygun gozukuyor ne de yakinimizda soguk cekirdek var. sabahin erken saatleri vortex benzeri bir olusum istanbulu turuncu kutle ile vurmaya hazirlaniyordu. Ben de atasehirde, 90 rakimdaydim. Once gokgurultulu graupel-yagmur basladi. Sonra bir baktim kky basladi :) sonra kisa sureligine sulu kar yagisi oldu.

    Yani soylemek istedigim bu cografyada bu tarz olusumlar hem biz hem de modellerin cogu yeni yeni tanimaya basladi. Atmosferde tam bir kaos olacaktir. Kar yagisina da, yagmur yagisina da hazirlikli olun. Hangisi olur bilmem ama cok kuvvetli bir yagisa hazir olalim.

  • Cold.EFso , tahminci 4 - 8 sistemi o kadar mı bozdu ya ben mi sadece bu güzel rüyayı görüyorum. 850 de 1-2 derece beklenilenden kötü sadece, A.B nedeniyle bir parça ısınma olabilir kabul ediyorum ama bence şahane bir sistem. 100 km ye yakın karayel fırtınası çıkacak, karadan esecek, yağış gayet iyi. 3-5 saat hava ısınsa ne yazar ki, ısınmama ihtimali bile var özelikle Avrupa yakası için. Pazar - Çarşamba arası mutlaka koptu buraları mesajları ile şu kötümser tablo kaybolacak ki hayretle okuyorum. Sanki -20 lik parça koptu da biz getirmedik :) Olan şartlarla muhteşem bir sistem her yönü ile.

    İnşallah hocam.Böyle bir durumda bile yaptığınız iyimser yorum için tebrik ederim

  • Dostum ben senin mental sağlığından şüphe duyuyorum zaten arada bir mi desem genel olarak mı desem garip garip şeyler yazınca. :hfyeni (18):

    Hay Allah razı olsun düşündüğün için. Beni merak etme.

    Kar yağdığında düzeleceğim. Şimdilik manyakmışım gibi idare et :))

  • bu worteks olamayıp bize ızdırap olan ALÇAĞI görmek isteyen Bünyamin hocanın bu akşam youtube deki videosunun 6.50 dk dan itibaren izlesin kendisi bahsetmiyor ama orda bir rüzgar animasyonu var kabak gibi gözüküyor nasılda usul usul boğazın göbeğine geliyor ALÇAK

  • Geçen seneden konumumda :)) tarihler sırasıyla 22-23-24-25 ocak ve 10-11-12 mart ve 18 mart ne çok karlı günümüz olmuş bee

    Benim değil ama eminim pek çok küçuk kardeşimizin(orta-ilkokul) efsane olarak hatırlayacağı bir sezondur 2022-23.Karlı gün sayısıyla , martın ortasında inen soğuklarıyla , konumumda günlerce + derece ölçülmemesiyle ve gece -7 buçuk dereceyi bulmasıyla efsane adayı bir sezondur benim için.Tulpar'ın bekleneni verememesi , şubatın kar anlamında boş geçmesi ve +50 cm kar ölçememem sebebiyle efsane değildi bana göre.Ama aralıkta kar almamız ve yıllar süren karsızlık sebebiyle ben dahil herkesin aklına kazınmıştır muhtemelen.

    Yani iyi bilirdik. :hfyeni (18): :hfyeni (29):

  • Cold.EFso , tahminci 4 - 8 sistemi o kadar mı bozdu ya ben mi sadece bu güzel tabloyu görüyorum. 850 de 1-2 derece beklenilenden kötü sadece, A.B nedeniyle bir parça ısınma olabilir kabul ediyorum ama bence şahane bir sistem. 100 km ye yakın karayel fırtınası çıkacak, karadan esecek, yağış gayet iyi. 3-5 saat hava ısınsa ne yazar ki, ısınmama ihtimali bile var özelikle Avrupa yakası için. Pazar - Çarşamba arası mutlaka koptu buraları mesajları ile şu kötümser tablo kaybolacak ki hayretle okuyorum. Sanki -20 lik parça koptu da biz getirmedik :) Olan şartlarla muhteşem bir sistem her yönü ile.

    İmzamı atarım hocam :hfyeni (25):