İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Vortex yararından çok zarar veriyor gibi.

    Denizlerin ılık olması konumu geldiği yön bir çok etken bakılması gerekiyor detaylı.Geçen sene ki Vortex de arkası polar destek 850 için - 10,12 tam hatırlamadım 500 de - 42 vardı hava yine ısındı ancak arkası sağlamdı şartlar uygundu gömdü gitti

  • Bu sene kıştan ümidimi yitirmiş bulunmaktayım. İnşaallah geriye kalan dönemde bol bol yağış alırız ve susuzluk konusunu rafa kaldırırız, rabbim bir daha bizleri yağmura suya hasret bırakmasın. Kendinize dikkat edin seneye görüşmek üzere 👋

  • Selamlar,

    Vortex değil arkadaşlar burada bir anlaşalım.

    Gördüğünüz oluşum Karadeniz mezosiklon alçağı.

    Bu Karadeniz alçağı geçen sene ki (kanca şeklinde olan Vortex'den) daha kuvvetli bir alçak basınç.

    Şöyle bir durum var atmosferde, sıcaklık yükselir yağış artar. Sıcaklık azalır, yağış azalır. Bu tamamen bir matematik 2+2 de 4'tür.

    Kimi zaman bu matematiğe çarpanlar toplamalar bazı denklemler girebilir bunlarda (rüzgar yönü, nem değeri, Dew Point) Kısacası Skew-T değerlerini değiştirebilir. Yani çıkan sayı değiştirebilir. Peki o sayıyı değiştirecek yani yağmuru kar yapacak değerler iyi gözüküyor mu? Hayır.

    Yani şu görüntü de şakır şakır yağmur.

    İlk önce kar olarak başlayan yağış, siklonun gelmesi ile yağmur sonra tekrardan deklerle kara dönme ihtimalini halen koruyor.

    Siklonik yağış, vortex vs demek bu gibi durumlarda kumar oynamaktır. Ya kral olursun, yada olamazsın. Sıcaklık sınırda kalır, geçen sene 24 Ocakta kral olduk.

    İşin iyi yanından bakın barajlarımız dolacak.

    İyi günler herkese..

  • Her şer de bir hayır her hayır da bir şer vardır.


    Belki daha iyileri gelecek bilemeyiz. Burada yazılanlar,modeller, saçma totemler hiç bir şeyi değiştirmez. Bizim irademizle olan bir şey değil belki de hayırlısı olan bu dur.


    Takip ettik verileri inceledik ama atmosfer kaotiktir bunlar sadece bir tahminden ibarettir son ana kadar değişim olabilir.

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Ara ara mesajımı alıntılama yapın güncel diye yazın arkadaşlar, bilgi kirliliğine sebebiyet olmasın diğer arkadaşlarda görsün ilerde ki sayfalarda.

    Teşekkürler.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Geçmişte çok örnekleri var bantların takılıp kaldığı yerler biliyorum pc başına geçince aydınlatırım sizide

    Saglam dek sistemi gelirse mahveder ortaligi. Avcilar'da 0 rakimda 2012 ve 2015'te 60-70 cm kar olcmuslugum vardir. 2016 yilbasi yine sehir geneline 25-30 cm birakmisti. Bayadir saglam dek sistemi gelmiyor organize bantlar goremiyoruz yoksa 2-3 gun araliksiz dek aldigimizi hatirlarim. 2015 Subati hele araliksiz 48 saat falan kar almisti Beylikduzu ve Avcilar civarlari.

  • Hocam bilmiyorumda, net kar alabiliriz, karayelli sistemlerde soğuğu beklenenden çok aldık her zaman, balkanlar aşırı soğuk, ki yağış olmasaydı kuru soğuktan şikayet edicektik, ben yağmur alsakta razıyım barajlar kurudu resmen.

  • Bu arada aynı takımın oyuncalarıyız gibi hissettiğim için ara ara paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. Bilgi kirliliği yaratıyorsam kusruma bakmayın. Bence tüm modeller aslında olumlu yönde objektif bakarsak. Şuan kısa bir süre muhtemelen o da büyük ihtimalle A.B haraketine bağlı olarak Pazar akşamı ısınma görünüyor. Sonrasında aslında sistem uzamış görünüyor. A.B sistemlerin kaderi olsa da dek ortamını hazırladığı için bir yandan da iyi. Sınırlı alan modellerine bakıp takip etsek artık daha iyi olacak. Bu ısınmanın olmama ihtimali hala var bence ama aynı zamanda ısınma olmamasına paralel olarakta yağışın kesilmesi ihtimali de artıyor.