Geliyor gelmekte olan izleyin görün. Yurtışında olmama rağmen takip ediyorum. Sokaklar vs. kar olacak. Gelen kütle daha yeşil daha etkili. Mavisi bile etkili.
Posts by OzgurArslan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yukarıdan asıl kütle geliyor.
-
Kütleler karada büyüyor…
-
Ben yarın -38 ler girdiğinde düşünemiyorum. inşallah her yerde örtü olacak 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
-
Başakşehirdede başlamış yoğun bir şekilde…
-
Yağmur Vortexine mi (!)
Hocam kar verdi sonra yoğun oldu bir sonraki aşama ne diye düşünüyorum 😅
-
İhsaniye Kabakça hattını düşünemiyorum şu an
Hocam var mı sizde bir şey başladı mı kar?
-
Özlemiştik şunu
Hocam MGM vortexe doğru kayıyor yavaştan 😅😅
-
Yarın çok farklı olabilir çoğu zaman beklentilerin üzerinde beklediğimiz sistemler beklentinin altında kaldı altında beklediğimiz sistemler üzerinde kaldı…
-
Hocalarımızdan bilen var mı 8 sene önce weather.com ve diğer siteler 7 derece veriyordu mgm ısrarla yoğun kar veriyordu mgmnin dediği olmuştu ve il genelinde 20 cm kar olmuştu hangi tarihti tam olarak?
-
Sıcaklık düşüşe geçti şuanda hafir karayel olmasına rağmen karadeniz yağış üretiyor yarın poyraza çevirdiği zaman düşünemiyorum ciddi yağış bıracaktır.
-
Uyarı Ecmwf verisini destekliyor. Muhtemelen kuzey kesimlerin rakımı yüksek yerlerinde DEK bantları oraları döveceğinden 10-20cm aralığında birikim öngörüyor modelde bunu veriyor halihazırda.
Şehir genelinin etkili olacağını düşünüyorum hocam kıyılar hariç ama kıyılar dahil 2-3 cm öngörüyorum ben. -35-38 leri İstanbul boş geçmez…
-
Genelde kar kokusu olduğunda burdayım herkes bilir. Bu sene hiç katılamadım foruma genelde mesajları okudum potansiyel vaadeden bir sistem yoktu ne yazık ki. Çok güzel sistemleri kaçırdık kuzeyimizdeki asıl ciddi soğukları sınırdan kaçırdık umuyorum Şubat ve Mart güzel geçer, ancak tekrardan çok ciddi soğumaların olacağını sanmıyorum ama tabi ki yine de 2 ayımız daha var diyebiliriz çünkü yerde 15 cm karda olsa çok özledik. Bu sistemde ise bir ara hatırlıyor musunuz arkadaşlar weather.com 7 derece gösteriyordu mgm 3 derece kar gösteriyordu hatta televizyonlarda çıkmıştı hangisi doğru olacak diye bu tarihi söyleyebilir misiniz lütfen o zaman İstanbula 20 cm kar yağmıştı bu sistem birebir benzer sistem çünkü 500 hpadaki -35/-37 deki sıcaklıkları modellerden alan weather.com umursamıyor Mgm görüyor. Mgm en katı olandır biliyosunuz hayatta kar diye göstermez yarın geceden itibaren kar başlar demiş. DEK yağışında 850 HPA dan çok 500 HPA önemlidir. 850 HPA cephesel yağışlar için çok önemlidir. Yarın ve Salı günü İstanbulda örtülük kar yağışı olabilir.
Arkadaşlar weather.com 7 derece gösterirken mgm 3 derece göstermişti yoğun kar olarak o hangi tarihti ve İstanbul 20 cm kar yağmıştı bu sistem tarihi söyleyebikit misiniz 8-9 sene önce olması gerekiyor.
-
Genelde kar kokusu olduğunda burdayım herkes bilir. Bu sene hiç katılamadım foruma genelde mesajları okudum potansiyel vaadeden bir sistem yoktu ne yazık ki. Çok güzel sistemleri kaçırdık kuzeyimizdeki asıl ciddi soğukları sınırdan kaçırdık umuyorum Şubat ve Mart güzel geçer, ancak tekrardan çok ciddi soğumaların olacağını sanmıyorum ama tabi ki yine de 2 ayımız daha var diyebiliriz çünkü yerde 15 cm karda olsa çok özledik. Bu sistemde ise bir ara hatırlıyor musunuz arkadaşlar weather.com 7 derece gösteriyordu mgm 3 derece kar gösteriyordu hatta televizyonlarda çıkmıştı hangisi doğru olacak diye bu tarihi söyleyebilir misiniz lütfen o zaman İstanbula 20 cm kar yağmıştı bu sistem birebir benzer sistem çünkü 500 hpadaki -35/-37 deki sıcaklıkları modellerden alan weather.com umursamıyor Mgm görüyor. Mgm en katı olandır biliyosunuz hayatta kar diye göstermez yarın geceden itibaren kar başlar demiş. DEK yağışında 850 HPA dan çok 500 HPA önemlidir. 850 HPA cephesel yağışlar için çok önemlidir. Yarın ve Salı günü İstanbulda örtülük kar yağışı olabilir.
-
vortexten farkı çok hızlı hareket ediyor
Arkası sağlam hocam…
-
Vortex gibi oluşum var, sıcaklık düşük olursa iyi kar alır çoğu yer…
-
Herkese merhaba arkadaşlar, ne yazık ki keyfim çok fazla yok, sadece yorumları okuyordum. Ancak izobarlar sistem yaklaşırken çok bozdu ve ciddi bir dek yağışı oluşmayabilir artık, ülkemiz için hiç değilse enkazlar kalkana kadar keşke sıcak hava dalgası gelse 😥😥🙏🏻🙏🏻
-
Geçmiş olsun Türkiyem, bu olaylar içinde bırakın karı keşke Afrikadan sıcak hava dalgası gelse biranda, insanlar perişan haldeler. Bütün kış sıcak geçti keşke soğuk havada olmasaydı bari bu deprem 😥😥😥
-
Şimdi başlıyoruz…