İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECMWF diyagramını beğendim.

  • Gecen sene, 24 ocak saat 17 civarlarinda sakir sakir yagmur yagacagi iddia edilmisti sistemin icindeyken. Bakin sistemin icindeyken bu yorumlar yapiliyordu ki boyle bir ihtimal yokken. Bu yuzden boyle durumlarda cok dikkate almamak lazim caydirici yorumlari.

    Haklısınız kesinlikle. Ama olan kendi yorumlayamayıp bilgiye ihtiyacı olana oluyor. Çok karışıklık, trollük var

  • Sistemi, ispanyanın doğusunda ki 1020 mb belirleyecek. Bütün soğuk havayı güneybatıya çekiyor ve azorun daha dik durmasını engelliyor. Bu sebeple istediğimiz soğuğu tıraşlıyor. Sinoptik başarılı ama soğuk ile çakışacağı zaman dilimş çok önemli.

  • şu anki görüntüyle yağmur bile alsak sonrasında kar örtüsü göreceğimiz gözüküyor. sistemi öldürmenin mantığı nedir tam olarak? garip.

    Atiba Hutchinson

  • Gecen sene, 24 ocak saat 17 civarlarinda sakir sakir yagmur yagacagi iddia edilmisti sistemin icindeyken. Bakin sistemin icindeyken bu yorumlar yapiliyordu ki boyle bir ihtimal yokken. Bu yuzden boyle durumlarda cok dikkate almamak lazim caydirici yorumlari.

    ben o sistemde dek takibinden zaten 1.5 gün uyumamıştım üstüne birde troller kötü şeyler yazınca moralim bozulmuştu bekleyemedim uyuya kaldım :hfyeni (18):
    24 ve 23ocak sabahı dek bantları başlangıçları :hfyeni (29): moral olsun

  • Güzel tablolar devam ediyor.Siklon havayı ısıtıyor bogazdan girdii için ki sapmalar devam edecek değişimler kaçınılmaz moral bozulacak bir durum yok.

  • Kimseye ümit de vermek istemem Ümitsizlik de. Ancak Ecmwf Güncellemesini ben beğemedim %80 bize ekmek çıkmaz. Bir çok model aşagı yukarı oturmaya başladı. Elbette olumlu olumsuz değişiklikler olacak sistem anında bile ama aşağı yukarı neler olacagı belli oluyor.Sıcak çekirdek çok güçlü bu çekirdek de şehrimiz 4-5 cıvarında olur yağışın en kuvvetli olduğu anlarda.(Şuanki güncellemere göre) önemli olan Gördügünü yorumlamak ve diğer modeller ile karşılaştırmak ve ortaya bir yorum sunmak. Yoksa olmayanı olacak gibi göstermek veya kendi fikrince modelde gözükeni farklı yorumlamak boşuna ümit vermek olur. Elbette daha 40 takla atacak.ama yavaş yavaş ortaya çıkacak görüntü belli oluyor. şuanki güncelleme de maalesef kötü ilimiz adına yağmur ve kky gösteriyor.İnşallah Ab daha fazla derinleşme ve sistemi doğulatıp en azından güzel bir kar alalım forumda mermiler sıkıp gözlükleri takalım 🤲

  • Manyakkkkk mısınız kardeşim bu celal bu şiddet aylardır yağmur a kar a hasretiz önümüzde çok güzel kar ve yağmur lar var şükür edeceğimize isyan ediyoruz Allah a kat yağış larımız var sabredin çok istiyor dunuz worteks i size bize sıcak olarak döndü daha çok değişir soğuk u Balkanlar a atanda worteks o kaybolduktan sonra dek ler le kar yağışları na devam yarın değişir deneme yapıyor model ler şükür ler olsun saat lerce sürecek yağmur lar ve kar yağışları geliyor baraj lar dolacak inşaallah slmlar kusura bakmayın 55 yaşında tecrübe li bir ağbiniz olarak yazdim

  • Birbirinden farklı modeller ve senaryolar ve fikirler var. Herkes aynı şeyi söylese model yorumlamanın bir anlamı kalmaz. Her model farklı çıktılar sunuyor ve herkes dilediğini yazıyor buraya.

    Dostum burası diledeğini yazma yeri mi saygalardan anladığım aynı modeli yorumluyorlar Bir hocam kara gömdü diğer arkadaş batılamış bilmeyen kime güvenecek yoksa tabi ki herkes model yprumlasın ama sistem arefesinde sence bilgi kirliliği olmuyor mu

  • Mesela 24 ocak sisteminde de Yağmur yağacak diyorlardı ama modeller de yağmur gözükmüyordu Böyle olacak diye iddia edenler vardı yok 850hpa kurtarmıyor yok bu kurtarmıyor diyordu bilime ve atmosferin gösterdigini görmezden geliyorlardı :) Ama bu sefer modeller de yağmuru destekliyor aradaki fark bu. ( Bu yorumların başka yere çekilmesin bu şuanki çıktılara göre yorumum yarın değişir yarının verilerine göre konuşuruz)

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • İyi akşamlar,

    Açık söylemek gerekirse modellerin gösterdiği çıktılar da şuan sistem sıcaklığı sınırdan uzakta gözüküyor.

    Bizi 850hPa'da maalesef bu sıcaklıklar kurtarmaz.(Kıyı kesimler vs.) Yüksek kesimlerde de sınırda kalabilir.

    Sistemin ilk girişinde 850Hpa'da sıcaklıklar uygun değerlere iniyor, devamında Karadeniz üzerinden gelen mezosiklon sıcaklıkları yükseltiyor, buna normal siklonda diyebiliriz aynı zamanda.

    Çünkü vortex ile ayrıştığı noktalar mevcut, bu oluşum çok daha derin bir alçak basınç. Ve sıcaklığı fazla.

    Yağış olarak da daha kuvvetli ama.

    Dediğim gibi sistemin ortasında gelen bu siklon eğer sıcaklıkları çok yükseltmezse güzel bir kar yağışına tanıklık edeceğiz.

    Ama 850hPa'da -5 civarına çekerse sistem ortasında yağışlar şakır şakır yağmura döner, soğuklar tekrardan sokulduğunda devamında tekrardan kara dönme potansiyeli ile tabi ki.

    Bizim takip ettiğimiz o yağışın en civcivli olan etkin kısmın kar olarak almak.

    Alabilecek miyiz? Şu görüntüde kıyılar adına öyle gözükmüyor ama değişeme açık.

    Takibe devam, selamlar..

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • her şey bir yana

    ecmwf güncellemesini beğenmek akıl tutulmasıdır

    2mtemp_20230202_12_093.jpg?


    sistemin en cafcaflı kısmında +6 dereceler ölçülüyor sınırda bile değil hatta aydos'ta bile yağmur var

    genel olarak da kıyılar gece bile sıfırın altına inemiyor birazdan 2m diyagramı çıkınca daha da belli olur

    sabahki ecmwf ile öğlenki güzeldi ama akşamki ecmwf şehrimiz adına kötü bir güncellemedir

    sistemin potansiyelini harcamaktır

  • Şunu da unutmayalım, barajlarımıza çok güzel katkısı olacak. Bu yandan gayet iyi.

    Tabi ki hepsi kar olarak düşse çok daha iyi.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Şunu da unutmayalım, barajlarımıza çok güzel katkısı olacak. Bu yandan gayet iyi.

    Tabi ki hepsi kar olarak düşse çok daha iyi.

    hepsi kar olarak düşse ortalık yıkılacak da ah şu kaçana bak ya şaka gibi böyle bir ab bir daha ne zaman oluşacak kuzeyimizde de karaya çıkacak