10 dakika sonra bu konudan GFS model konusuna geçiyoruz. Bakalım gece efsanemi olacağız kestane mi
efsane olur diyenler gülsün ortalama diyenler like atsın bakalım ortalama ne çıkacak aritmatik
10 dakika sonra bu konudan GFS model konusuna geçiyoruz. Bakalım gece efsanemi olacağız kestane mi
efsane olur diyenler gülsün ortalama diyenler like atsın bakalım ortalama ne çıkacak aritmatik
2019 ocak sistemi olur mu acaba 2019 da el nino mu vardı bu seneki gibi nereden bakılıyor
Umarım yıl başında kar yağar dedim konu dışı olan nedir hahhahha
bu cidden fark yaratıyor overthinking tabi ki de iyi bir şey değil kesinlikle yardım alınmalı ama bu özelliğe sahip olan arkadaşlarım en düşünceli en ince düşünceli insanlar ,
bir şaka yaptıktan sonra bile alındın mı diye özelden soruyorlar ya da biri senin hakkında bir şey derse neden cevap vermedin diye çok düşünüyor .
En kötü bir gezmeye giderken bile paran yok mu diye sormak yerine sordum çünkü benimde param yoktu deyip geçiştiriyor
Empati yeteneklerinin geliştiğini mantıklı buluyorum.
kaybettiklerimizden
Yakmaz kekik kullanabilirsin 😄
Afiyet olsun hocam 😁
Tesekkurler
arkadaşlar bir sorum var somon balığına kekik serpiliyor mu yoksa fırında yakar mı balığı ?
Genelde bir söz vardır
Bir mücadelenin sana ve insanlara rahatsızlık vermesi o mücadelenin haklı olduğu gerçeğini değiştirmez.
Meteorolojide bu geçerli bazen özellikle son zamanlarda mahvolan ecmwf için.
Küstürme Sibirya’yı lütfen Rusya ile aramızı bozamazsın :))
Ayrıca Polar atakları kötülemiyoruz , 2017 Ocakbaşı sistemi polar kökenliydi
polar sistemler efsane laf değmez onlara sizin gibi
siz ve diğer hocalarda forumda efsanesiniz
Bende severim farklı düşünmeyi,aykırı görüşleri.Sorgulamak iyidir.Ama bazı gerçekler katıksızdır.Sibirya dediğimiz coğrafya 6 milyon kilometre karedir.Kendine has dersek olmaz gibi:)
her türlü konuda aykırıyım ben hocam dünyaya kaos ve değişim olmak için doğmuşum ben
hocalarım ben sibirya bizi etkilemiyor derken bundan bahsettim eğer meteorolojik olarak farklıysa kusura bakmayın ben coğrafi olarak sibiryadan gelmediğini söylemek istemiştim genelde polar atak sibiryadan destek alarak gidiyor ama kazakistanın doğusundan soğuklar gelmiyor onu kastetmek istemiştim ama rusyadan gelen soğuklar sibirya olarak geçiyorsa terminolojide benim hatam ben sadece haritada gördüklerim ve sizin yorumlarınıza bakarak konuşuyorum.
Siberia-FederalSubjects.png
Bizim zamanımızda derslerde,sibirya YB si ülkemizin iklimini doğrudan etkileyen YB alanıdır diye öğretilirdi.Müfredat mı değişti😂
müfredattaki
hanım hastaydı onun için gittik saolasın, sırada beklerken kaçırmamışım bileti:)
geçmiş olsun
atmosferin hareketi gereği sibirya karasında oluşan bir sistem çoğu zaman bize gelmez bize gelende kutupla birleşen kuzeyimizdeki soğuklardır sibirya değildir .
Sibirya kendi coğrafyasına ait bir soğuk.
uyku diye birşey olur bazen bilirmisiniz o yüzden uykumda avlanacam galiba ama kimse görmeyecek iyi geceler herkese
avusturalyanın gfs ve ya ecmwf arşivlerine nereden ulaşabilirim ?
https://www.meteociel.fr/modeles/gfse_c…npara=0&carte=4
- cezayir dağlarında kar yağar bizde cezayire cezaevinden bakmak düşer. (boş meteoroloji sözü )