Siyah topu niye orayı koydun diye kimse sormadı ya günlerdir , kafayı yiycem🤣
8 Aralık gibi sistem bekliyorsunuz diye yorumladım :)o yüzden sormadım
Aynı şekilde.
Evet Aralık başı serin ve mümkünse yağışlı bir hava ve peşinden bir kaç günlük dinlenme ile o civarlara sistem umuyordum 3 gün önceden
O yüzden siyah topu koydum
Klavyemde 8 nolu top var sadece:))
7 olsa 7’yi 9 olsa 9’u koyacaktım
İsabet oldu sadece 8 varmış 😆⛄️
Evet Aralık başı serin ve mümkünse yağışlı bir hava ve peşinden bir kaç günlük dinlenme ile o civarlara sistem umuyordum 3 gün önceden
O yüzden siyah topu koydum
Klavyemde 8 nolu top var sadece:))
7 olsa 7’yi 9 olsa 9’u koyacaktım
İsabet oldu sadece 8 varmış 😆⛄️
Ben anladımda gizlediğini anlamamıştım, herkes biliyor sanıyordum. Söylese miydim acaba
Döşeme mi?
Sistem sonrası ani ısınma ve senaryolarda +12/13/15 veren model şimdi diyagramda 5/6 derecelere düşürmüş ortalamayı
Aralık başı İçin de bir şeyler düşünürüz demiş
Süreç , Kasım Sonu, kışa hazırlık ve atmosfer sinyalleri genel olarak beklentime uygun gidiyor , hadi şimdi inmeye hazırlanabilirsin -9/-11/-14/-17 AAS teoremi plus GGS und Balyoz relaxing😆🥶
Tek sıkıntı ayaz ve don görmemiz lazım yavaş yavaş
Aralık başı 3/4 gün sis görmemiz lazım
( sis için de azıcık YB dönemi ve ilaveten enverziyon gerek)
Yeri soğutabilmek için terselme en hızlı yol
Yaşa gör sistemi olacak bence.
Küresel ısınma baş gösterdiğinden beri son 72 lerde çözülen sistemler 48 de hatta 24 te bile zor çözülüyor.
Bu noktada tecrübe devreye giriyor.O da bizim gibi gençlerin dezavantajı.
Buradaki hocalarımızı çok dikkatli dinlememiz lazım.
Döşeme mi?
O açıdan bakmamıştım 8 cm fena olmaz tabi
6/8 saatlik nizami bir Karayel eşliğinde -6/-9 girişli Balkan üzeri gelen makul AB’li sistem değil 8 , 18 cm bile kar bırakabilir ( kar kalitesi erken kışta ve geç kışta konuşulacak konu değil maalesef )
-12 altı her sistem istanbulda kar kalitesi sıkıntı
Gördüm ama heyecanı kaçmasın diye söylemedim hocam 😂
Yaşa gör sistemi olacak bence.
Küresel ısınma baş gösterdiğinden beri son 72 lerde çözülen sistemler 48 de hatta 24 te bile zor çözülüyor.
Bu noktada tecrübe devreye giriyor.O da bizim gibi gençlerin dezavantajı.
Buradaki hocalarımızı çok dikkatli dinlememiz lazım.
![]()
Genç olmayı kar boran uzmanı olmaya 1000 kere tercih ederim 😆
Genç olmak hiç bir surette dezavantaj değildir
Gençsen gençsindir
Bu arada kelpetenle laf alıyoruz milletten
Herkes özgür düşüncesini , hislerini , favorilerini , kar hayallerini yazabilir
( erken dönem sakin ortam stres yok ve her şey mübah , sezon ortasında bu lüksü bulamayabiliriz keyiften veya stresten )
Değiştirdiğiniz an aldım alarmı hocam ben
Değiştirdiğiniz an aldım alarmı hocam ben
Ben hariç herkes farketmiş mevzuyu🤣
kar hayallerini yazabilir
Benim hayaller biraz uçuk😀 kutup üzerimize iniyor tıpkı ABD'ye inip teksası -12ye düşüren dalga gibi Akdeniz'e -16vs 850hpa sıcaklıkları oturuyor Akdeniz tepki Absi üretip Mersin merkeze 50cm+ kar yapıyor filan sonra blokaj olsa 10gün normallerin 10-15 derece altında kalsak kar erimese😂😂 Atmosfer: ketçap mayonez de olsun mu?
Şaka maka 2022deki gibi havada görsek yeter ama buzul çağı gelirse üstteki hayalim geçerli😆
Benim hayaller biraz uçuk😀 kutup üzerimize iniyor tıpkı ABD'ye inip teksası -12ye düşüren dalga gibi Akdeniz'e -16vs 850hpa sıcaklıkları oturuyor Akdeniz tepki Absi üretip Mersin merkeze 50cm+ kar yapıyor filan sonra blokaj olsa 10gün normallerin 10-15 derece altında kalsak kar erimese😂😂 Atmosfer: ketçap mayonez de olsun mu?
Şaka maka 2022deki gibi havada görsek yeter ama buzul çağı gelirse üstteki hayalim geçerli😆
Hayaller Paris hayatlar Somali hesabı
E bu benim 😆
Potansiyel var.Vade uzun ve biz bekleriz:)
Var var, istediğimiz sadece biraz yağış, soğuk ve dağlara kar şu dönemde
Peşindeki sistem için de kurulum var
Bunun sıcak senaryo olma ihtimali bile az değil
1 Aralık sabahı brrrrr yapmak psikolojik olarak Resmî kış takvimine başlarken önemli bir avantaj olur🥶😆
168-192 daha çoook takla atar , Ull Karadeniz heyecanı ihtimal İçin yeterince sebep var
Bazen diyorum ki hani olmasını istediğim için mantıktan uzaklaşıp ben mi abartıyorum ama yok demek ki objektif yaklaşıyormuşum:)
Bazen diyorum ki hani olmasını istediğim için mantıktan uzaklaşıp ben mi abartıyorum ama yok demek ki objektif yaklaşıyormuşum:)
Tam olarak objektif olamasak da verilerden de kopmamaya çalışıyoruz , modeller de çaresiz , şu 30/1/2 dönemine bir ara +10/12 sokuyorlardı , şimdi Sıfır ve altına iniş denemeleri
Okuma ve araştırmalara dewamke 🚀🎱
Cold.EFso Üstad bizim objektifliğimiz o kadar olur zaten.Siz balkanlara inen her sisteme talip olacaksınız biz de Kırıma.Yoksa senede 2 kez ya konuşuruz ya konuşmayız