Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çok sert bir soğuk var. Kar yağsa ve soğuk olsa eyvallah, kendisinden nefret ettiriyor Ankara.

    Tr geneli büyük sıkıntı var. 11 Ocak için batı kesimler bir tık daha şanslı en azından yağış görecekler. Bizim durumlar meçhul. 14 için yağışı bi alıp bi veriyorlar umarım bir şeyler koparırız diyelim

  • Ne kadar berbat tablolar karşımıza çıksa da bir şekilde pozitif kalmaya çalışmak iyi olabilir. En kötü şubat martımız var bunu unutmayalım. Bi bakmışsınız üst üste sistemler almışız kar yerden haftalarca kalkmamış. Bu aylarda da iyi sonuç gelmezse zaten torunlara anlatırız son yılların en kötü kışıydı diye

  • Bu kış eğer ciddi bir sistem gelmezse şaşırılacak bir olay olmaz. Üst üste 2 kez oldukça potansiyelli kış geçirdik. Atmosfer sürekli bize çalışmaz. Bir kaç senede bir böyle kurak ve durgun kışlar yaşanır. 2006-2007 ve 2013-2014 gibi.

  • Kendime yeni bir şeyler ararken kendimi burada bulmuştum 1 yıl önce. Takip etmesi felan keyifli ama zaman zamanda zor gelmişti çünkü fazla hayal kırıklığı yaşatmıştı ankara. Seneye yani bu günler için umutluydum derken böyle tablolar görmek bir tık koydu diyebilirim..Bunda da vardır bir şeyler diyorum

  • Biraz şansız bir kış geçiriyoruz maalesef. Şubat ayının bizim için iyi olacağını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda detaylı açıklama yaparım. Şu an Antalyadayım en azından burada yağmur görebiliyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda atmosferin bize güzel sürprizleri olur.

  • 11 ve 12si yağışlar ilaç gibi gelicek halen yetersiz olsada.aslinda bu mevsimde tamamen kar lazım bize daga ovaya yaylaya.

    Valla Hocam, 11 ve 12sindeki yağışları ben de ilaca benzetecek olursam babaanneme verdiğimiz bonibonlar gibi olur herhalde :)

    Maalesef dediğiniz gibi yağışlar yetersiz, hatta yağacak mı yağmayacak mı o bile belli değil. 1-2 mm ancak

  • Valla Hocam, 11 ve 12sindeki yağışları ben de ilaca benzetecek olursam babaanneme verdiğimiz bonibonlar gibi olur herhalde :)

    Maalesef dediğiniz gibi yağışlar yetersiz, hatta yağacak mı yağmayacak mı o bile belli değil. 1-2 mm ancak

    Ulaaa nereye gitti yagislar :D

  • Çok guvenilmesede gfs sabah guncellemesi 24unden sonra yine bir milli sistem tarihimizde yağışı ciliz ama soğuğu kuvvetli bir sistemin ışığını yakmış.yagislar ise Akdeniz boyunca Suriye ve Irak sınırlarında ülkemizi resmen bir sınır yaparak giriş için izin istemekte.insallah olumluya döner bu tablo.

  • Accuweather'in, Asya kış tahminini tutturmuş olduğunu anlayabiliyoruz.



    Türkiye özelinde bir kuraklığın olacağını söylemişti. Bu kuralık alanında Ankara da var. Hava sıcaklığı sabah dondurucu ve pis, öğlen ılıyor. Gittikçe çöl iklimine benziyor ve biz kuraklıktan yıkılırken Mekke çölleri yeşeriyor. Çok tuhaf bir dönem.

    Şu an Ankara barajlarındaki su miktarı geçen senenin Ocak ayına göre 10 kat daha az. Bu da bizi endişelenmeye itiyor. Çünkü her ne kadar yağışlı bir periyoda girecek olsak da tatminkar bir yağmur ya da kar yok.

    Hiç karamsar değilim ama bu sene, Ocak ayı için epey karamsarım. Doyacağımız bir yağış da uzakta yok gibi. Geriye Şubat ve Mart kalıyor.