Posts by konusuzinsan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Merhaba, şehir dışına gidebilirim belki de Şubat ilk haftası için Ankara'nın iyi bir kar alma durumu var mıdır? Yani en azından güçlü bir olasılık falan var mı? Kaçırmak istemem.
-
Ankaranın genelinin örtü aldığı son sistem 2023 Şubat başı sisremiydi galiba, geçen sene hep yüksekler aldı, Ocakta yüksekler almıştı, bu sene yükseklere bile bir şey yağmıyor, durum hiç iç açıcı değil. Fenerbahçenin gelmeyen şampiyonluğu gibi bu sene de olmadı galiba.
O sene Ocak boş geçmiş Şubat başı işler düzelmişti galiba. Ama Güneydoğu depreminden bir iki gün önce yağmıştı o kar. O yüzden öyle keyfini çıkaracak hal yoktu. 23-24 kışı ise komple felaketti, ben geçen sene sadece bir kere havada kar aldığımızı hatırlıyorum. Bu sene ise son iki seneden farklı olarak Kasım'da kar yağdığından kışa ümitli başlamıştık ama Ocak çok boş geçti, soğuk bile zayıf. Yağış da az. Şubatta umarım işler tersine döner ama Şubattaki kar son yıllarda çok uzun süre yerde durmuyor. Ocak karı her zaman başkadır bence ama 3 senedir Ocak ayında kar görmüyoruz.
-
İyi soğuk var hava da dumanlı gibi gökyüzünde mavilik yok. Ankara soğuk-gri havasına döndü geri
-
Konumumdan 100-120m aşağı indim. Yerde örtü neredeyse yok durumda..
Neredeyse değil abi merkezde direkt örtü falan yok ayaz yiyoruz
-
Orta kuvvette kar başladı konumumda
-
Selamlar. Merkezde birikim yok. Arabalarda nispeten kalın bi kar birikimi oldu sadece. Çimdekiler falan eridi.
İkindiye doğru seyirlik kar bekleyebilir miyiz tekrardan yoksa sistemi kapatıyor muyuz
-
Temelli yatışa geçmek iyi olacak. Yarın sabah farklı bir sonuç elde ederiz umarım
-
Aslında ecmwf'ye çok uyumlu ilerliyor ve ecmwf'nin tahminine göre asıl yağış sabah 8-10 arasında olmalı belki bir umut
Bu arada gece 3 gibi yağışı az verip sabah biraz arttırıp öğleden sonraya doğru yağışı kesiyordu ecmwf. Bildi gerçekten.
-
Gene bi Ankara boşluğu deneyimlemek moral bozucu. Merkez iki gece çatı çim sistemi gördü sadece. Sabah arabadan 2 cm karı temizleriz sonra 10 gün kuru ayaz yeriz her zamanki gibi. Gece kar yağışı izlemek ne olursa olsun keyifliydi gerçi
Yazılanlardan hareketle tül örtü dahi bu gece için oluşmayacak gibi görünüyor. Kasım için güzel bir açılıştı ama potansiyeline yazık oldu baya.
İyi geceler herkese.
-
Merkez gene hafif-orta arası kum gibi bi karla yetiniyor ya bi gün imkanlar el verirse çamlıdereye falan taşınmak lazım.
Tipik Ankara boşluğu gene, o kadar karasal iklimi benimsemiş ki yağış kabul etmiyor zavallı.
-
Balgat ve dikmen arasında aman aman bir uzaklık yok ama genede dikmen nasıl bu kadar fazla alabiliyor yağışı anlamıyorum sırf bunun için her kar yağdığinda dikmene çıkmak zorunda kalıyorum ironik durum merkez çok şanssız cidden.
Dikmen çok daha yukarıda kalıyor mesafe yakın olsa bile rakımı yüksek. Balgat merkez sayılır muhtemelen 900 küsür rakımı vardır
-
Her taraf yemyeşilken ankaranın silik mavi olması nedir ya yuh klasik bir Ankara boşluğuna evriliyor
-
Merkez gene foslarsa şaşırmayacağım da uykusuz kaldığıma değsin artık yav
-
Uyumuşum 40dk falan. İyi geldi. Görmeyeli kar merkezde de artmış durumda bu arada. Orta denebilir çimler arabalar falan tutmuş ama kaldırımlar yollar duruyor. Daha güçlü yağması gerek sanırım.
-
Kar kum gibi ve az şu an konumumda. Arabaları hafiften bi beyazlattı. Yeşil kütle gözlüyoruz bakalım.
-
Merkez orta kuvvette kar alıyor. Arabalar çok hafif beyazladı. Yolların tutması için biraz daha güçlü yağması lazım sanırım.
-
Sıyırıp gitme merkeze yapış biraz insafsız kütle
-
Ya bu radardan türkiyeyi mi seçiyorsunuz ankara radarını mı
Ankara radarı daha detaylı oluyor ama fazla odaklı olduğu için Bolu-Çankırı kütlelerini kesik gösteriyor biraz. Tüm ülkeyi seçerseniz her yerin yağışını görüp kütlelerin yönelimlerini kestirebilirsiniz ama detayı daha az olur doğal olarak.
-
Söğütözünde yağış durdu.