Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • F16 için Biden'den onay çıkacak gibi gözüküyor.Kuzeyimiz de ki savaşın bize olumlu bir yansıması.

    Öncelikle F35 lerimizi versinler,

    İkincisi biden topu üzerinden kongreye attı.

    Son yıllarda İsrail ile yakınlaşmanın sonucunda kongreden olumlu sonuç çıkabilir bilindiği üzere yahudi lobisi kongrede çok güçlü.

  • F-16 Block 70 tedariki gerçekleşecekse pakete şöyle eklemeler yapsak fena olmaz

    40 F-16V tedariki 60'a

    80 modernizasyon kiti miktarı 110'a (Bence en önemlisi. F-16 Block 50+ ve F-16 Block 50 filosunu tamamen yenilemek lazım)

  • @I

    Kılıçdaroğlu bu sefer aday çıkmaz hiç sanmıyorum. Ekrem İmamoğlu veya Mansur yavaş ikisinden biri aday olucaktır. Eğer şimdiden adayımız Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu derlerse direkt karalama kampanyası başlatılır sosyal medyada. Ters köşe yapıcaklar tahminimce.

    Bı ikileme olursa bu kişi Mansur baba olur o olursa birde başa gelirse o zaman hdp diye birşey kalmaz bu adam hakiki Bozkurt Erdoğan bile bu adama laf ederken iki kere düşünüyor has bı adam bende severim kendisini aday olmayı düşünmüyordu en son inşallah aday olur tarihi fark bile atabilir çok ciddiyim.

  • F-16 Block 70 tedariki gerçekleşecekse pakete şöyle eklemeler yapsak fena olmaz

    40 F-16V tedariki 60'a

    80 modernizasyon kiti miktarı 110'a (Bence en önemlisi. F-16 Block 50+ ve F-16 Block 50 filosunu tamamen yenilemek lazım)

    +F-35 ler hocam. Bu projenin yaklaşık 30 yıldır içindeymişiz. Büyük emek var devlet politikası.

  • F-35 leri bir süre unutun, Şu an F-16 viperlar ve elimizdeki block 50 lerin modernizasyonu bizim işimizi görecektir. Bu f-35 ten vazgeçelim anlamına gelmez ama F-16 alt yapımız bakım-onarım ve yer hizmetleri konusunda oldukça iyiyiz ve hiç yabancılık çekmeyeceğiz..

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • +F-35 ler hocam. Bu projenin yaklaşık 30 yıldır içindeymişiz. Büyük emek var devlet politikası.

    Hocam şu an bir f-16 uçağını dağıtıp tekrardan toplayabilecek bilgiye ve yedek parçaya sahibiz.

    Zaten şu an çoğu f-16larda yerli milli radar sistemimiz kullanılmaya başladı.

    Yerli roketlerimizin F16 üzerinde testleri 5 ay önce yapılmaya başladı burada paylaşmıştım.

    F35 konusunun 2023 seçimlerinden önce açılacağını düşünmüyorum çünkü konu maalesef tamamen siyasi.

  • icenow123 senin akaryakıtla yakından âlakan var hocam bu sabitleme sıkıntı çıkaracak gibi aman diyim hazırlıklı ol 😂😂

    Kişisel olarak aylık yaklaşık 2 bin verdiğim için baya içli dışlı olduğumuz doğrudur :) brent petrol 100 dolra gevşedi onda da bir indirim bekliyorum ayrıca :)

    Sabitleme işinin gıda da olacağını düşünüyorum hocam olursa, çünkü haberde dar gelirlinin en çok kullandığı 20 ürünün fiyatı sabitlenecek şeklinde yazıyordu.

    Sabitleme işi sıkıntı hocam gıda da arz talep dengesi, üretim maliyetleri bir çok değişkene bağlı, 2 sayfa önce yazmıştım böyle dolambaçlı yollar yerine çiftçiye mazotu gübreyi daha ucuza ver, sulama sistemlerini değiştir çiftçinin uzmanları sahaya sür sünvanse et, üretim patlasın iç piyasa rahatlasın gıda enflasyonu düşsün ayrıca zaten dünyada da ileriki yıllarda ciddi gıda sıkıntısı yaşanacak deniyor bunu ihracatla ülkemiz lehine çevirebiliriz, üretimde sürekliliği sağlayarak. Buradaki bir çok insan eminim benim gibi düşünüyordur.

    Üretimi arttırmadan sadece fiyatı sabitlemek günü kurtarabilir belki ama ileride daha büyük hasarlara yol açar, yine ithalat patlar.

  • Korkum suanki fiyatı 20 30 olan şeyi sabitleyip 100 liraya çıkarmaları ki nitekim öyle olur abi.

    serbest piyasa ekonomisinde devlet bir malın fiyatını sabit tutarsa bu büyük bir krize yol açar. misal olarak şekerin kg fiyatını 10 liraya sabitler isen eğer üretilen malın kısıtlanmasına yol açarsın. üretim maliyeti sürekli artan bir ürünün satış maliyetini sabit seviyede tutamazsın. Bugün Konya dan dağıtıma çıkan şekerin nakliye gideri bin lira olduğunu varsayalım bir hafta sonra bu gider bin beş yüz liraya çıktığında otomatik olarak şekerin raf fiyatına da zam olarak yansıması gerekecek ancak sen raf fiyatını sabit tuttuğunda üretici bunun altından nasıl kalkacak. Sonuç: Karaborsa ve piyasada ürün bulma sıkıntısı ortaya çıkacak. Kısaca sabit fiyat politikası yemez.